Hidroelectrica demarează modernizarea centralelor hidroelectrice Vaduri, Remeţi şi Arceşti

R.S.
Companii / 2 septembrie

Hidroelectrica demarează modernizarea centralelor hidroelectrice Vaduri, Remeţi şi Arceşti

Hidroelectrica a semnat cu consorţiul format din Hidroserv şi UCMH contracte pentru modernizarea obiectivelor hidroenergetice Vaduri, Remeţi şi Arceşti. Proiectele sunt parte a unui plan amplu destinat să asigure funcţionarea durabilă şi eficientă a infrastructurii companiei, conform celor mai înalte standarde tehnologice, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, la Centrala Hidroelectrică Vaduri, lucrările angajate presupun modernizarea hidroagregatului numărul 2 (HA2), a staţiei de 110 kV precum şi a echipamentelor mecanice şi electrice aferente centralei şi barajului. Preţul de bază al contractului este de 79.196.442, la care se pot adăuga 7.823.304 lei cu titlul de cheltuieli diverse şi neprevăzute.

În cadrul Centralei Hidroelectrice Remeţi, Hidroelectrica a iniţiat modernizarea hidroagregatului numărul 2 (HA2), a staţiei de 110 kV, a instalaţiilor generale şi a nodului de presiune, incluzând şi Barajul Drăgan. Preţul de bază al contractului este de 144.868.245, la care se pot adăuga 14.388.433 lei cu titlul de cheltuieli diverse şi neprevăzute.

Totodată, la Centrala Hidroelectrică Arceşti, urmează să se desfăşoare lucrări de modernizare a hidroagregatului numărul 2 şi de înlocuire a sistemului de automatizare şi monitorizare aferent serviciilor proprii hidroagregatului numarul 1. Contractul are o valoare de bază de 82.390.687 lei.

"Îi asigurăm pe investitori că ne menţinem angajamentele asumate pentru păstrarea profitabilităţii companiei, concomitent cu eforturile de modernizare absolut necesare pentru conservarea poziţiei de lider a Hidroelectrica pe piaţa energetică. Modernizarea acestor centrale este un pas strategic pentru un portofoliu sigur şi eficient. Investiţiile în infrastructură sunt fundamentale pentru securitatea energetică a României" - a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.

La rândul său, Bogdan Badea, CIO Hidroelectrica, a subliniat importanţa proiectelor pentru companie: "Suntem bucuroşi să putem realiza aceste lucrări cu un consorţiu format din firme pe care le avem în portofoliu. Faptul că reuşim să facem lucrări complexe cu resurse interne ne consolidează poziţia pe piaţă pe termen lung şi asigură premise majore pentru dezvoltarea viitoare a Hidroelectrica", se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb