HIDROSIND ÎI DĂ REPLICA LUI OVIDIU AGLICERU: "Investiţiile sunt şi problema salariaţilor, nu doar a conducerii Hidroelectrica"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 aprilie 2017

"Investiţiile sunt şi problema salariaţilor, nu doar a conducerii Hidroelectrica"

Salariaţii Hidroelectrica au motive să fie preocupaţi de investiţii şi de listarea companiei, ne-a transmis Nicolae Aurariu, preşedintele Sindicatului Hidrosind.

Reacţia vine după ce preşedintele directoratului companiei, Ovidiu Agliceru, s-a arătat surprins de faptul că Hidrosind a reclamat nerealizarea investiţiilor, a mentenanţei şi amânarea listării la bursă a companiei, în urma protestului de miercurea trecută.

"Este regretabil faptul că directorul general al societăţii se declară surprins şi nu înţelege preocuparea reprezentanţilor salariaţilor Hidroelectrica pentru soarta societăţii", ne-a declarat Nicolae Aurariu.

Domnia sa ne-a transmis următoarele precizări: "Susţinerea sindicatului pentru patru dintre salariaţii Hidroelectrica, indiferent de meserie, care au primit deciziile de concediere în Vinerea Mare, înseamnă solidaritate. Nu cred că trebuie să traduc acest cuvânt şi nici să-l explicitez.

Salarizarea personalului este una din principalele preocupări ale Sindicatului.

Din păcate, administraţia este preocupată real doar de salarizarea personalului de conducere. Rezolvarea unor inechităţi salariale şi o creştere ulterioară cu 6% a salariilor pentru personalul de execuţie este condiţionată de administraţie de introducerea unui sistem de salarizare care înseamnă un plus de 70% pentru managerii Hidroelectrica, dar şi o plafonare a salariilor pentru ceilalţi angajaţi pe termen lung. Salariaţii cunosc aceste probleme şi nu pot fi manipulaţi fiindcă le-au fost difuzate toate procesele verbale de negociere".

Potrivit domniei sale, investiţiile sunt şi problema salariaţilor, nu doar a conducerii Hidroelectrica, pentru că înseamnă locuri de muncă: "Mai înseamnă responsabilitate pentru angajaţii din sucursalele Hidroelectrica, deoarece aceştia urmăresc şi recepţionează lucrările de investiţii şi tot acestora li se cere să stabilească necesitatea, oportunitatea şi să decidă soarta investiţiilor pe care Hidroelectrica le-a lăsat de izbelişte în ultimii ani. După ce de la centru s-a sistat finanţarea, cei din teritoriu trebuie să justifice şi să aleagă între continuare, conservare sau abandon.

Centralele, barajele şi staţiile Hidroelectrica sunt a două casă pentru personalul din exploatare, preocuparea pentru o mentenanţă corectă şi la timp efectuată fiind absolut necesară şi obligatorie. Orice om normal vrea să muncească în condiţii de siguranţă maximă, atât pentru instalaţia pe care o deserveşte cât şi pentru propria persoană".

Domnul Aurariu a mai adăugat că listarea societăţii la bursă într-un moment favorabil pune la adăpost Hidroelectrica faţă de posibila reluare a unor idei păguboase pentru societate (precum divizarea Hidroelectrica) şi diminuează influenţa politică în actul de management.

Preşedintele Hidrosind a explicat: "Avem suficiente motive, trecute şi prezente, să fim preocupaţi de aceste aspecte cu consecinţe directe asupra locurilor de muncă.

Dacă pentru aceste ultime susţineri, pe care le-am făcut publice în repetate rânduri, Sindicatul Hidrosind este blamat, atunci nu pot decât să reafirm că suntem conduşi de persoane care nu înţeleg sau nu cunosc cu adevărat Hidroelectrica şi salariaţii săi".

Sindicaliştii din Hidroelectrica au protestat, miercurea trecută, în aceeaşi zi în care acţionarii au aprobat numirea unui nou Consiliu de Supraveghere, provizoriu, pentru un mandat de patru luni.

Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă în perioada iunie 2012 - iunie 2016. După deschiderea procedurii de reorganizare judiciară, administratorul a denunţat contractele încheiate bilateral de producătorul de energie cu "băieţii deştepţi", deoarece prevedeau livrarea de energie către aceşti traderi la preţuri mult mai mici decât cele de piaţă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 30 martie, închiderea definitivă a procedurii insolvenţei Hidroelectrica, după aproape cinci ani de la deschiderea procedurii, potrivit unui comunicat al Euro Insol, administratorul judiciar.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bravo sindicat, rusine conducatori.

    Neste nesimtiti care nu fac nimic, doar se lauda cu profitul dat de Dumnezeu cand ploua. 

    Sa-i vad cand nu ploua ce dracu fac, atunci vor fi de vina muncitorii ca n-au produs ...

    De construiit si de reparat lasa pe altii dupa ce isi umfla ei sacii. 

    De ce e surprins? Si atunci cand barajele si digurile care nu s-au terminat nu vor mai apara vietile unor oameni cum va fi? Atunci cand nu se creeaza prin investitii noi locuri de munca cum va fi ? Va fi fara salarii si prime nejustificate si fara salariul de 20.ooo de Euro pe care ila ai domnule Agliceru. Noi sauntem surprinsi ca mai esti pe post, Cine te tine in brate ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb