"Hochtief" îşi vinde divizia de aeroporturi pe 1,5 miliarde euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 mai 2013

"Hochtief" AG, cea mai mare companie de construcţii din Germania, îşi vinde divizia de aeroporturi către Public Sector Pension Investment Board of Canada (PSP Investments) pentru aproximativ 1,5 miliarde euro (2 miliarde dolari), urmărind să-şi restrângă activitatea ca să se concentreze pe segmentele mai profitabile.

Compania germană îşi înstrăinează toate acţiunile la divizia menţionată către PSP Investments. Tranzacţia trebuie să îndeplinească anumite condiţii ca să primească aprobarea şi este aşteptată să se finalizeze în semestrul al doilea al anului curent.

"Această tranzacţie este rezultatul unui proces de licitaţie competitiv", au anunţat oficialii "Hochtief", adăugând că nu aşteaptă un "impact semnificativ asupra câştigurilor" în urma afacerii.

"Hochtief", constructorul turnului Commerzbank din Frankfurt, mai vrea să vândă divizii precum cea de facilităţi şi management al energiei, respectiv cea de proiecte şi dezvoltare imobiliară, iar veniturile pe care le va obţine astfel vor fi destinate reducerii datoriilor, investiţiilor în divizia de infrastructură şi pătrunderii în noi sectoare industriale.

"Hochtief" a anunţat ieri, pentru primul trimestru din acest an, un profit înainte de taxe de 123 milioane de euro, comparativ cu o pierdere de 92 de milioane de euro în acelaşi interval din 2012. Analiştii estimau mai puţin: 111 milioane de euro.

Pe întregul an curent, compania aşteaptă un câştig înainte de taxe de 600 - 680 de milioane de euro, respectiv un profit net de 180 - 220 de milioane de euro. De la începutul anului până în 6 mai, acţiunile "Hochtief" au cres­cut cu 22%, valoarea de piaţă a companiei fiind de peste 4,31 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb