Hoist Finance (Suedia), vrea să cumpere credite neperformante de la băncile greceşti

V.D.
Bănci-Asigurări / 21 martie 2018

Hoist Finance (Suedia), vrea să cumpere credite neperformante de la băncile greceşti

Firma suedeză de restructurare a datoriilor Hoist Finance este pe punctul de a cumpăra portofolii de credite neperformante de la băncile greceşti care se pregătesc să scape de aceste credite care au devenit neperformante în perioada crizei datoriilor suverane, informează Bloomberg.

"Au fost foarte multe discuţii cu privire la Grecia însă acum lucrurile au început să se mişte. Băncile din Grecia au ajuns într-un punct în care sunt pregătite şi dispuse să vândă creditele neperformante şi în plus există acum există şi reglementările necesare, astfel încât va fi o piaţă eficientă", a declarat directorul general de la Hoist, Klaus-Anders Nysteen.

Hoist Finance cumpără şi restructurează credite neperformant de la cele mai mari bănci din Europa. Firma suedeză operează deja pe pieţe precum Marea Britanie, Franţa, Germania, Polonia şi Spania. În ultimii ani a început să investească în Italia şi acum şi-a îndreptat atenţia spre Grecia.

Creditele neperformante din Grecia au ajuns la un nivel de aproximativ 100 de miliarde de euro la finele lunii septembrie 2017, ceea ce reprezintă aproximativ 45% din totalul creditelor bancare din Grecia. Expuneri mai mari se regăsesc în rândul creditelor de consum (53%) şi în rândul companiilor mici şi mijlocii (59%).

Practic, Grecia "are doar patru bănci relevante de la care să cumperi, astfel încât fie ajungem la un acord cu acestea fie nu", a subliniat Klaus-Anders Nysteen. Acesta a adăugat că, deşi stocul de credite neperformante din Grecia este unul ridicat, în ultimii ani a avut loc o reducere constantă iar sectorul bancar este bine capitalizat. "Am avut întâlniri cu toate cele patru mari bănci din Grecia precum şi cu Banca Centrală şi din câte am înţeles nu există o nevoie imediată de injecţii de capital. Însă vânzarea creditelor neperformante este o modalitate de a profita şi a-şi consolida gradul de capitalizare", a spus Klaus-Anders Nysteen.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb