Holcim a investit peste 15 milioane euro în tehnologie de ultimă generaţie la fabrica de BCA din Adjud

F.D.
Companii / 16 noiembrie 2023

Bogdan Dobre, CEO Holcim România şi Market Head Moldova

Bogdan Dobre, CEO Holcim România şi Market Head Moldova

Holcim România, producător de materiale de construcţii din România, a investit peste 15 mil. euro în tehnologie de ultimă generaţie pentru creşterea cu circa 45% a capacităţii de producţie a fabricii de BCA (beton celular autoclavizat) de la Adjud, judeţul Vrancea, conform unui comunicat de presă al companiei.

"Investiţia a presupus automatizarea proceselor şi extinderea capacităţii de producţie a fabricii, pe care ne-am dorit să le realizăm pentru armonizarea operaţiunilor la nivelul standardelor Holcim, dar şi pentru a aduce clienţilor noştri cele mai performante produse. Odată cu investiţia a fost înlocuită complet linia de producţie anterioară, veche de aproape 50 de ani. Împreună cu partenerul nostru tehnologic, Aircrete, am regândit întregul proces industrial, eficientizându-l şi sporind gradul de siguranţă în muncă", a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România şi Market Head Moldova.

Retehnologizarea a fost realizată cu echipamente şi tehnologie furnizată de Aircrete Europe, lider global în dezvoltarea şi producţia de tehnologie dedicată producţiei de beton celular autoclavizat, cu experienţă în peste 100 de fabrici din peste 50 de ţări, de pe şase continente.

Cornel Banu, Director Industrial Holcim România şi Moldova: "Fabrica de la Adjud a avut întotdeauna un produs de foarte bună calitate, apreciat de către clienţii noştri. În urma investiţiei şi cu ajutorul know-how-ului intern, a oamenilor şi echipamentelor, avem acum un produs superior calitativ şi printre cele mai performante din România."

Datorită noii linii de fabricaţie cu tehnologie modernă Aircrete, BCA-ul produs în fabrica de la Adjud beneficiază de un standard de calitate înalt, reflectat în performanţa şi beneficiile acestuia. Noua tehnologie de tăiere a blocurilor de BCA asigură o precizie dimensională sporită şi un finisaj mai bun al suprafeţelor şi muchiilor.

Performo BCA, prin caracteristicile sale, contribuie la creşterea eficienţei energetice şi a gradului de izolare fonică, este uşor de utilizat şi cu 30% mai economic decât alte materiale de zidărie, rezistent la foc, durabil şi prietenos cu mediul înconjurător, contribuind totodată şi la reducerea amprentei de CO2.

Tot în acest an Holcim România a mai finalizat două investiţii majore, una de creştere a capacităţii de producţie la fabrica de ciment din Câmpulung şi una pentru deschiderea unei noi staţii de agregate de tip greenfield, în localitatea Neudorf, judeţul Arad.

În 2019, Holcim România a achiziţionat integral acţiunile Somaco Grup Prefabricate, inclusiv fabrica de BCA de la Adjud, care face astăzi parte din structura operaţională a Holcim România. Astfel, produsele BCA Somaco sunt comercializate astăzi sub brandul Performo BCA, un produs nou lansat pe piaţă de Holcim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb