Holcim România dă startul unei noi ediţii a programului "Profesii Bine Cimentate" pentru studenţi

F.D.
Miscellanea / 21 noiembrie 2023

Holcim România dă startul unei noi ediţii a programului "Profesii Bine Cimentate" pentru studenţi

120 de studenţi vor avea oportunitatea de a descoperi industria cimentului în cadrul celei de-a IV-a ediţii a programului "Profesii Bine Cimentate" lansate de Şcoala de Valori alături de Grupul Holcim România cu scopul de a facilita integrarea pe piaţa muncii a studenţilor cu profil tehnic, de a face cunoscută tinerilor cariera în domeniul construcţiilor, dar şi pentru a le prezenta oportunităţile de dezvoltare profesională şi personală, conform unui comunicat de presă al companiei.

Acest program educaţional se adresează studenţilor din anii II, III, IV şi masterat de la facultăţile cu profil tehnic din următoarele centre universitare: Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Baia Mare, Craiova, Iaşi, Oradea, Petroşani, Piteşti şi Timişoara, cu specializările: Chimie şi Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică, Electronică şi Automatizări şi Inginerie Minieră, Construcţii Civile şi Industriale, Căi Ferate Drumuri şi Poduri, SSM şi Mediu, Electromecanică, Electrică şi Energetică. Studenţii se pot înscrie în proiect până pe 28 februarie accesând pagina proiectului aici pentru completarea formularului.

În perioada înscrierilor, tinerii pasionaţi de domeniul tehnic şi interesaţi să afle mai multe despre cum este să lucrezi în industria construcţiilor, ce oportunităţi sunt pe piaţa muncii, dar şi despre inovaţiile din sectorul construcţiilor vor putea participa la două webinarii online cu profesionişti ai Grupului Holcim România şi din mediul academic. Totodată, vor afla despre oportunităţile pe care le oferă programul "Profesii Bine Cimentate" chiar de la foştii participanţi.

Cei 120 de participanţi selectaţi îşi vor dezvolta abilităţile personale prin intermediul celor şapte ateliere de soft skills, precum: Valori personale, Inteligenţă Emoţională, Branding Personal, Viitorul locurilor de muncă în industria construcţiilor, Eficienţă personală şi Intraprenoriat.

Programul va continua cu sesiunea de ateliere tehnice, la care vor participa 72 dintre tinerii din proiect. În această etapă ei îşi vor putea corela cunoştinţele dobândite în facultate cu cerinţele din domeniul tehnic alături de profesioniştii Holcim care vor susţine ateliere de: Ingineria Chimică, Mine, Mecanică, Automatizări, SSM şi Mediu, Betoane si Agregate, Prefabricate şi BCA.

Alina Cristea, Manager CSR şi Programe Educaţionale în cadrul Grupului Holcim România: "Educaţia este un pilon de referinţă din strategia noastră de sustenabilitate, iar programul Profesii Bine Cimentate reprezintă un pol important pentru studenţii cu profil tehnic. Ne bucurăm să continuăm misiunea noastră alături şi pentru studenţi, asigurând, ca de fiecare dată, oportunitatea ca unii dintre cei prezenţi în program să devină ulterior colegii noştri, urmând o carieră într-o industrie extrem de competitivă şi dinamică."

Silvia Bogdan, preşedinte Şcoala de Valori şi expert educaţional: "Împreună cu Holcim România, am creat Profesii Bine Cimentate, un program de creştere a angajabilităţii studenţilor, aflat la cea de-a 4-a ediţie, care facilitează integrarea pe piaţa muncii a studenţilor de la specializările tehnice, de la facultăţile din România. Experienţa practică este cel mai rapid si eficient mod de a începe să faci diferenţa în educaţia ta şi, de aceea, programul "Profesii Bine Cimentate" este gândit astfel încât să ofere studenţilor acces la resurse valide şi dezvoltare de abilităţi umane, aptitudini tehnice şi competenţe specifice industriei cimentului."

La finalul celor două sesiuni de ateliere, 38 de studenţi vor avea oportunitatea de a participa în perioada 1 iulie - 30 septembrie la un program de internship plătit. Studenţii vor fi ghidaţi de către un mentor din departamentul ales pentru practică. Programul de internship va viza următoarele specializări: Chimie şi Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică şi Mecatronică, Electronică şi Automatizări, Inginerie Minieră, Construcţii Civile, Drumuri, Poduri şi Căi Ferate, Sănătate şi Securitate în Muncă, Mediu şi Construcţii & Chimie (silicaţi). Participanţii îşi vor desfăşura activitatea la Aleşd, Câmpulung Muşcel şi în punctele de lucru Somaco.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb