Holde Agri Invest devine investitor strategic în Agrocity

J.P.
Piaţa de Capital / 6 august 2020

Holde Agri Invest devine investitor strategic în Agrocity

Holde Agri Invest SA, companie românească ce operează terenuri agricole, anunţă un parteneriat strategic cu AgroCity, un start-up agro-tech. Prin această colaborare, Holde devine investitor strategic în start-up dar şi primul client care va folosi soluţia AgroCity, potrivit unui comunicat trmis redacţiei.

AgroCity este o companie românească din domeniul tehnologiei, ce a dezvoltat un software care îi ajută pe fermieri să gestioneze într-un mod mai eficient toate datele şi activităţile din cadrul unei ferme, contribuind astfel la un control sporit precum şi la creşterea productivităţii şi a profitabilităţii.

Iulian Cîrciumaru, Preşedinte Consiliu Holde Agri Invest, a declarat: "Agricultura este un sector strategic al economiei româneşti, dar care încă nu beneficiază suficient de digitalizare. La Holde, credem în agricultura durabilă şi performantă iar pentru a realiza acest lucru, este esenţial să ne bazăm pe tehnologie. Când am înfiinţat Holde, ne-a fost clar că exploatarea terenurilor va fi doar una dintre direcţiile activităţii noastre, cealaltă fiind investiţiile în companii şi start-up-uri ce dezvoltă tehnologii agricole de ultimă generaţie. Suntem foarte încântaţi de investiţia noastră şi de parteneriatul cu AgroCity, deoarece considerăm că va aduce numeroase avantaje atât pentru fermele deţinute de Holde, cât şi pentru acţionarii noştri".

"Există un potenţial mare de a creşte productivitatea sectorului agricol românesc prin utilizarea datelor şi a tehnologiei într-o manieră mult mai eficientă. Ne bucurăm să colaborăm cu Holde deoarece rezonăm cu misiunea lor de a dezvolta agricultură inovatoare şi sustenabilă, şi credem că tehnologia are un rol cheie în a creşte productivitatea acestei industrii. De asemenea, am găsit în Holde o echipă de profesionişti cu experienţă şi expertiză în agricultură extrem de valoroasă, dar şi cu o mare deschidere spre tehnologie şi inovaţie" a declarat Marius Paşca, CEO şi cofondator AgroCity.

AgroCity se bazează pe un model Software-as-a-Service, iar clienţii plătesc un abonament lunar în funcţie de dimensiunea fermei şi de serviciile pe care le utilizează. Interfaţa simplă şi intuitivă a AgroCity este uşor accesibilă de oriunde şi poate fi folosită şi de utilizatori fără cunoştinţe tehnice. Soluţia oferită de AgroCity se adresează fermierilor care operează ferme de cel puţin 500 de hectare. Planul pentru 2020 este de a atinge 12.000 de hectare de teren gestionate cu ajutorul soluţiei AgroCity şi 30.000 de hectare până în 2021. Start-up-ul vizează pe viitor şi extinderea internaţională.

În urma investiţiei în AgroCity, Holde Agri Invest deţine o participaţie minoritară în start-up. În prezent companiile finalizează conectarea fermelor Holde la soluţia AgroCity şi începând cu campania de toamnă, acestea vor fi gestionate integral digital, contribuind astfel la productivitatea şi eficienţa terenurilor operate. Holde deţine în prezent două ferme, situate în Roşiorii de Vede şi Buciumeni, care operează peste 7.000 de hectare. După ce a atras cu succes 12 milioane lei de la investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti în iunie 2020, Holde este în prezent în proces de extindere suplimentară şi se aşteaptă să închidă anul acesta cu un total de 10.000 de hectare de teren exploatat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb