Honeywell şi Universitatea Politehnica din Bucureşti inaugurează un nou laborator universitar

G.D.
Miscellanea / 9 iunie 2022

Honeywell şi Universitatea Politehnica din Bucureşti inaugurează un nou laborator universitar

Honeywell şi Universitatea Politehnica din Bucureşti au inaugurat astăzi un laborator, complet echipat cu soluţii de automatizare de ultimă generaţie, care utilizează cele mai noi tehnologii dezvoltate de companie, conform unui comunicat remis redacţiei. Noul laborator universitar - Honeywell Sisteme de Control Avansat - va funcţiona în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, iar prin intermediul său studenţii vor avea acces la cele mai noi soluţii software utilizate de companii din întreaga lume.

Potrivit sursei citate, laboratorul va putea fi utilizat de peste 400 de studenţi în fiecare an, care vor învăţa astfel să lucreze cu software-uri de ultimă generaţie dezvoltate de companie şi, în acelaşi timp, să testeze aceste soluţii. Astfel, studenţii vor avea ocazia să pună în practică cunoştinţele tehnice dobândite în timpul cursurilor şi să se pregătească pentru o carieră în domeniu, în timp ce se familiarizează cu aceleaşi tehnologii utilizate şi de inginerii Honeywell în cadrul proiectelor de automatizare de procese.

"La Honeywell, ne angajăm să investim constant pentru a descoperi noi modalităţi prin intermediul cărora viitorii ingineri şi specialiştii în IT să poată aşeza baze cât mai solide pentru carierele lor. Suntem mândri să extindem acest angajament în România, prin parteneriatul pe care îl derulăm împreună cu Universitatea Politehnica din Bucureşti, deschizând un nou laborator care le poate oferi studenţilor posibilitatea de a-şi dezvolta competenţele practice în domeniul tehnologiilor inovatoare, care au potenţialul de a schimba în bine lumea noastră", a declarat Mihai Brana, Managing Director Honeywell România.

Laboratorul este echipat cu o serie de servere şi sisteme de control, care sunt gândite să faciliteze dezvoltarea de soluţii tehnologice destinate industriilor. Acest sistem este gândit pentru a facilita dezvoltarea, simularea şi testarea de strategii de control de proces, împreună cu interfaţa om-maşină dezvoltată în programele proprietare Honeywell. Sistemul are aplicabilitate la nivelul unei arii largi de industrii, precum: Industria de Petrol şi Gaze, Industria Chimică şi Industria Petrochimică, Industria Farmaceutică, Energie, Energie Regenerabilă, Industria Producătoare de Hârtie şi Celuloză şi multe altele.

Mai exact, în cadrul noului laborator, studenţii vor putea lucra cu două servere redundante pe care rulează sistemul Experion Process Knowledge System (PKS) de la Honeywell, cu şase staţii (conectate la servere), precum şi cu şase controllere Control Edge (PLC - Programmable Logic Controller). Acesta face parte din familia de controllere Honeywell Control Edge şi este cel mai nou şi mai complex PLC dezvoltat de companie până în prezent, subliniază sursa citată.

Studenţii vor putea, de asemenea, să acceseze un sistem simulat de DCS (Distributed Control System) - C300 (cel mai puternic controller de DCS din gama Honeywell). Una dintre principalele caracteristici ale acestuia este flexibilitatea, putând fi integrat cu multiple alte sisteme de automatizare, de la diverşi furnizori. Astfel, sistemul simulat de DCS le oferă studenţilor posibilitatea să construiască şi să testeze diferite aplicaţii şi sisteme.

Mihnea Costoiu, rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti, a declarat: "România are o industrie IT în continuă creştere, iar o parte importantă a obiectivului nostru, ca universitate, este să furnizăm specialişti înalt calificaţi care să poată sprijini dezvoltarea acestei industrii. Laboratorul pe care îl inaugurăm alături de Honeywell va ajuta un număr mare de studenţi să se familiarizeze cu cele mai noi tehnologii utilizate în domeniul automatizărilor de procese. Laboratorul va oferi tinerilor o experienţă care în mod cert le va creşte oportunităţile de carieră. În acest context, parteneriatul solid dintre Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Honeywell are ca obiectiv formarea profesioniştilor de mâine în domeniul IT".

Acesta este cel de-al şaselea laborator universitar inaugurat de Honeywell, în cadrul universităţilor din România, şi pune în lumină impactul pozitiv al colaborării continue dintre companie şi comunitatea academică de pe plan local. Până în prezent, Honeywell a deschis trei laboratoare universitare în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti şi alte trei în cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, Universităţii Politehnice din Timişoara şi Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti.

Investiţiile în dotarea cu soluţii de ultimă generaţie a laboratoarelor universitare din ţară sunt parte a Honeywell Hometown Solutions, programul de responsabilitate socială derulat de companie. Această iniţiativă a fost lansată în România, în urmă cu peste cinci ani, pentru a contribui la dezvoltarea noilor generaţii de profesionişti din România.

Unul dintre angajamentele asumate de Honeywell la nivel global este acela de a se implica permanent în consolidarea educaţiei în domeniile STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică) din ţările în care compania este prezentă. În baza acestui obiectiv, în România, compania oferă resursele şi cadrul practic de care profesorii şi studenţii au nevoie în procesul de predare, studiu şi practică pentru îmbunătăţirea abilităţilor tehnice, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb