Hong Kong Exchanges & Clearing nu caută ţinte de achiziţie

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 martie 2016

Charles Li, directorul executiv al Hong Kong Exchanges & Clearing (stânga)

Charles Li, directorul executiv al Hong Kong Exchanges & Clearing (stânga)

Operatorul bursier asiatic a avut profit record anul trecut

Veniturile LME din comisioane au crescut cu 51%

Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. (HKEx) urmăreşte cu atenţie recentul plan de fuziune London Stock Exchange Group Plc - Deutsche Börse AG, spune Charles Li, directorul executiv al operatorului bursier asiatic, care menţionează, însă, că instituţia pe care o conduce nu caută, "în mod activ" ţinte de achiziţie.

Li a precizat, ieri: "Nu spun că facem ceva ori că nu facem nimic. HKEx va derula numeroase discuţii ca să se menţină în fruntea jocului. Este evident că e o tranzacţie destul de mare (n.r. - posibila fuziune LSE - Deutsche Börse) şi o vom urmări cu atenţie".

Oficialul HKEx a mai spus că bursa asiatică este "destul de ocupată" cu strategia sa de creştere în China şi cu expansiunea organică, dar va urmări potenţialele oportunităţi, dacă acestea vor apărea. Charles Li a mai declarat: "Avem un portofoliu destul de solid de creştere organică. Dar, dacă vor exista oportunităţi care să prezinte valoare adăugată, atunci le vom analiza".

HKEx deţine London Metal Exchange (LME - Bursa Metalelor din Londra), care a raportat, ieri, creşterea cu 36% a veniturilor sale din vânzări în 2015, la 1,735 miliarde dolari HK (223,15 milioane de dolari SUA), în baza comisioanelor pentru tranzacţii şi a altor tarife, care au compensat declinul volumului transferurilor.

Veniturile obţinute de LME din comisioanele pentru tranzacţii au crescut cu 51% în 2015, la 1,404 miliarde de dolari HK.

"Veniturile din vânzări realizate de divizia din Londra au avut o contribuţie esenţială la profitul net record obţinut de Hong Kong Exchanges & Clearing anul trecut", potrivit pieţei asiatice.

Volumul tranzacţiilor de la LME, cea mai mare bursă a metalelor din lume (după volumul operaţiunilor), a scăzut cu 4,3% în 2015, din cauza încetinirii creşterii cererii de materii din partea Chinei.

Câştigul înainte de interese minoritare, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) realizat de LME a sporit cu 68%, la 1,19 miliarde dolari.

HKEx a obţinut un câştig net de 7,96 miliarde dolari HK (1,02 miliarde dolari SUA) în 2015, faţă de 5,17 miliarde dolari HK în anul anterior. Analiştii aşteptau 7,913 miliarde HK.

Luna trecută, Deutsche Börse şi LSE au anunţat că discută pe marginea unei posibile fuziuni. Cele două pieţe au mai încercat să fuzioneze în 2004, însă LSE a respins oferta Deutsche Börse.

Săptămâna aceasta, şi operatorul bursier american Intercontinental Exchange Inc., care deţine New York Stock Exchange, a informat că analizează posibilitatea lansării unei oferte de preluare pentru LSE.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb