HONG KONG Poliţia a efectuat prima arestare sub noua lege a securităţii naţionale

G.U.
Internaţional / 1 iulie 2020

Poliţia a efectuat prima arestare sub noua lege a securităţii naţionale

Poliţia din Hong Kong a efectuat astăzi prima arestare sub controversata lege de securitate impusă de guvernul Chinei în urmă cu mai puţin de 24 de ore, relatează CNN, potrivit HotNews.ro.

Bărbatul arestat ţinea un steag negru pe care erau inscripţionate cuvintele "Independenţa Hong Kong-ului", a anunţat poliţia pe Twitter.

În 30 iunie şefii poliţiei au fost instruiţi în cadrul unei şedinţe că orice persoană care flutură un steag de independenţă, este descoperit că deţine un astfel de steag sau scandează sloganuri pro-independenţă trebuie arestat, a declarat o sursă din cadrul poliţiei.

Legea securităţii a intrat în vigoare în Hong Kong de la 1 iulie, aniversarea a 23 de ani de la predarea fostei colonii britanice către China, sporind în mod dramatic prerogativele autorităţilor locale şi din China continentală de a investiga, judeca şi pedepsi dizidenţii.

Legea, formulată într-un limbaj ambiguu, criminalizează secesiunea, subminarea puterii sau autorităţii guvernului central, terorismul şi colaborarea cu forţe străine. Persoanele găsite vinovate de infracţiunile cuprinse în noua lege vor putea fi condamnate la detenţie pe viaţă.

1 iulie este în mod tradiţional o zi de proteste în oraş dar poliţia a refuzat să acorde o autorizaţie demonstranţilor la această dată pentru prima oară de la predarea Hong Kong-ului de către Regatul Unit guvernului de la Beijing.

Însă în pofida ameninţărilor şi prezenţei în forţă a poliţiei sute de persoane s-au strâns în districtul comercial al oraşului pentru a protesta noua legislaţie. Trupele de intervenţie au tras cu spray lacrimogen în mulţime la un moment dat şi au avertizat protestatarii că încalcă noua lege.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb