Hornbach - cifră de afacere în creştere cu 9,1%

D.V.
Companii #Construcţii / 11 iulie 2019

Hornbach - cifră de afacere în creştere cu 9,1%

Grupul Hornbach a îregistrat în primul trimestru al anului 2019 o cifră de afaceri în creştere cu 9,1 %, ajungând la 1.338,4 milioane de euro.

Creşterea cifrei de afaceri net accelerată faţă de anul precedent, raporturile dintre costuri îmbunătăţite, precum şi efectele pozitive ale conversiei prin noua contabilitate de leasing conform IFRS 16 au dus la o creştere clară a rezultatului operaţional (EBIT). EBIT ajustat cu efectele rezultatelor nonoperative a crescut supraproporţional faţă de creşterea cifrei de afaceri cu 22,8%, ajungând la 96,9 mil. euro. Rezultatul per acţiune al holdingului se afla, după 3 luni, la 3,15 euro (anul precedent 2,69 euro). Prognoza cifrei de afaceri şi a profitabilităţii pentru întregul an a fost confirmată, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Cifra de afaceri netă a magazinelor de materiale de construcţii HORNBACH de pe piaţa internă a crescut în primul trimestru cu 6,8%, ajungând la 654,1 milioane de euro (anul precedent 612,7 mil. euro). Pe o suprafaţă de vânzare comparabilă, cifra de afaceri în Germania a crescut cu 6,9% (anul precedent minus 0,2%).

În schimb, în regiunile din restul Europei, în care sunt cuprinse activităţile comerciale ale celor opt ţări din afara Germaniei, cifra de afaceri a crescut cu 10,4%, ajungând la 606,6 milioane de euro (anul precedent 549,4 mil. euro). Cota din străinătate la cifra de afaceri a subgrupului HORNBACH Baumarkt AG s-a majorat de la 47,3% la 48,1%. Pe o suprafaţă de vânzare comparabilă şi fără a se lua în considerare ajustările de curs valutar, cifra de afaceri din restul Europei a crescut cu 8,7%.

EBIT ajustat al Grupului HORNBACH s-a îmbunătăţit cu 18,0 milioane euro, respectiv cu 22,8%, ajungând la 96,9 milioane euro (anul precedent 78,9 mil. euro). Mai mult de patru cincimi din creşterea rezultatelor sunt din comerţul operativ, în timp ce efectul conversiei IFRS 16 a contribuit cu 3,2 mil. euro. Rezultatul per acţiune al holdingului a crescut cu 17,1%, ajungând la 3,15 euro (anul precedent 2,69 euro), se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. afacerile sporesc - naravurile raman aceleasi : cand cauti ceva trebuie sa umbli ca bezmeticul printre rafturi deoarece nu gasesti nici un angajat caruia sa-i soliciti un sprijin. (cel putin asa se petrece in Brasov)

    1. Asa si la Timisoara ; plus ca functioneaza maxim 3 case , nu am fost vreo data sa nu stau minim 15 minute !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb