• Situat în fostul palat al Marmorosch-Blank Bank, hotelul cu 217 camere intră în portofoliului Apex Alliance Hotel Management, care a investit 42 de milioane de euro în acest proiect • Clădirea are statut de monument istoric
Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management a inaugurat ieri, în Centrul Vechi al Capitalei, hotelul Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, o investiţie de 42 de milioane de euro.
Gerhard Erasmus, CEO-ul Apex Alliance Hotel Management, a declarat: "După un an de incertitudine şi provocări din cauza pandemiei, suntem încântaţi să prezentăm acum primul hotel Autograph Collection de pe piaţa românească, odată cu deschiderea Marmorosch Bucharest, Autograph Collection. Este un hotel situat într-un fost palat al Marmorosch-Blank Bank, cu o istorie specială de peste 100 de ani. Restaurarea minuţioasă onorează trecutul de poveste al clădirii şi am lucrat pentru a revitaliza bogatul patrimoniu arhitectural Art Deco şi Art Nouveau. Acest hotel se adresează atât segmentului corporativ, cât şi celor caută relaxarea, oaspeţilor care caută experienţe noi în oraş".
Hotelul din Centrul Vechi al Capitalei este primul care intră sub brandul Autograph Collection Hotels în România. Clădirea are statutul de monument istoric, iar lucrările de restaurare au fost realizate cu ajutorul meşterilor locali, care au readus la viaţă designul interbelic din La Belle Époque.
Harmen Silver, directorul general al Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, a afirmat: "Cu Marmorosch Bucharest, acesta este obiectivul nostru - să oferim nu doar o cameră, nu doar un bar, ci o experienţă completă în hotel".
• Lucrările pentru consolidarea şi restaurarea palatului Marmorosch-Blank au durat trei ani
Lucrările pentru consolidarea şi restaurarea palatului Marmorosch-Blank, decorat în stil neoromânesc, au durat trei ani şi au fost conduse de biroul de arhitectură Cumulus.
Patrimoniul arhitectural Art Deco şi Art Nouveau include lucrări arhitecturale şi de artă, picturi murale restaurate, mobilier specific pentru activitatea băncii şi multe alte referinţe bancare care se regăsesc la orice pas în Marmorosch Bucharest, Autograph Collection.
Marmorosch Bucharest are un total de 217 camere clasificate în funcţie de stantardele Silver şi Gold, la care se adaugă apartamentele Heritage şi Platinum, şi apartamentul Marmorosch Palace.
Pentru relaxare, oaspeţii pot experimenta tratamentele Balance SPA, iar pentru cocktail-uri, barul Vault este situat chiar în seiful autentic al băncii. Pentru bucătărie, restaurantele Blank şi Blank Bar & Lounge au fost inspirate de persoana lui Mauriciu Blank, unul dintre fondatorii Marmorosch- Blank Bank.
Arhitectul Adrian Soare, autorul principal al proiectului, Senior Managing Partner Cumulus Architecture, spune: "Clădirea Marmorosch Blank este în sine construită pe un experiment stilistic timpuriu de o incontestabilă valoare. Întregul proces de proiectare, coordonare şi execuţie al proiectului a însemnat pentru noi un privilegiu de a putea contribui la conversia în hotel a unei clădiri bancare, redată astfel publicului prin funcţiunea sa deschisă".
Pentru realizarea Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, BCR a fost principalul partener financiar al grupului Apex Alliance Hotel Management.
În acest context, Bogdan Cernescu, Directior Corporate Coverage BCR, afirmă: "Ne bucurăm că putem contribui la revitalizarea zestrei arhitecturale a Bucureştiului, prin susţinerea unui proiect sustenabil de reconversie a unei clădiri istorice, care contribuie la realizarea unui viitor mai bun şi mai sigur pentru Capitală. Sunt numeroase clădiri de patrimoniu în centrul istoric care au nevoie de reabilitări şi modernizări, şi astfel de iniţiative sunt o dovadă de încredere în potenţialul turistic şi de dezvoltare a oraşului. Vedem mulţi investitori interesaţi să contribuie la întinerirea urbană a Bucureştiului, având la bază principii durabile, şi suntem pregătiţi să îi susţinem".
Rata de ocupare a hotelului - care a atins 10% de la deschiderea sa recentă, este aşteptată să ajungă la 40% la finele acestui an, conform reprezentanţilor proiectului.