HP a respins oferta de preluare primită de la Xerox

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 noiembrie 2019

HP a respins oferta de preluare primită de la Xerox

Board-ul director al producătorului american de computere personale HP Inc. a respins duminică oferta de preluare primită recent de la fabricantul de fotocopiatoare Xerox Holdings Corp., considerâd că aceasta "subevaluează semnificativ" compania.

Totuşi, HP a lăsat uşa deschisă pentru un acord de fuziune cu Xerox, recunoscând potenţialele beneficii ale unei asemenea tranzacţii.

Luna aceasta, Xerox a lansat o ofertă în acţiuni şi numerar pentru cumpărarea HP. Xerox le-a oferit acţionarilor HP 22 de dolari pe acţiune, din care 17 dolari în numerar şi 0,137 în acţiuni Xerox pentru fiecare titlu HP. Ca rezultat, acţionarii HP ar fi deţinut 48% din entitatea combinată.

Ulterior, investitorul activist Carl Icahn a cumpărat o participaţie de 1,2 miliarde de dolari la HP Inc. şi a făcut presiuni pentru fuziunea cu Xerox, susţinând că unirea celor două companii le-ar putea aduce profituri mari investitorilor.

Icahn, care avea o participaţie de 10,6% din Xerox, deţine acum şi 4,24% din HP. "Consider că fuziunea este o operaţiune care nu presupune vreun efort", a spus Icahn, citat de Wall Street Journal, adăugând: "Cred cu tărie în sinergiile acestei afaceri".

Miliardarul a mai declarat că echipa sa e cu ochii pe HP încă de la sfârşitul lunii februarie şi a cumpărat acţiuni ale acestei companii de la finele lui aprilie până la mijlocul lunii august, deşi nu a avut în minte o înţelegere cu Xerox când a început să acumuleze titlurile.

Potrivit lui Icahn, o companie combinată este în interesul acţionarilor ambelor societăţi, având în vedere potenţialul realizării de economii de costuri şi de a comercializa un portofoliu mai echilibrat de oferte de imprimante.

Una dintre sursele citate recent de Reuters afirma că Xerox estimează economii anuale de cel puţin 2 miliarde de dolari prin crearea unui gigant care să furnizeze tehnologie pentru birouri.

Acum, HP a anunţat: "Board-ul nostru director a analizat oferta nesolicitată şi am concluzionat în mod unanim că aceasta subevaluează în mod semnificativ HP, nefiind în interesul acţionarilor HP. Board-ul a luat în considerare, de asemenea, natura extrem de condiţionată şi incertă a propunerii. Dar, avem mare încredere în strategia companiei şi în capacitatea de a continua să genereze valoare sustenabilă pe termen lung".

HP a luat naştere în 2016, prin divizarea gigantului Hewlett-Packard în HP Inc., divizia care produce PC-uri şi imprimante, şi HP Enterprise, unitatea care a regrupat operaţiunile de cloud computing şi servere. Potrivit CNN, HP a surprins investitorii cu creşterea rapidă pe care mulţi nu o credeau posibiliă după separarea de HP Enterprise. Luna trecută, compania a anunţat că va tăia între 7.000 şi 9.000 de posturi până în 2020.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb