HSBC îşi vinde unele operaţiuni de asigurări din Asia şi America Latină

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 martie 2012

HSBC a obţinut un profit de 5,82 miliarde dolari în 2011, în Hong Kong, mai mare cu 2,3% faţă de 2010. În restul Asiei, rezultatul a fost de 7,47 miliarde dolari, în creştere cu 27%.

HSBC a obţinut un profit de 5,82 miliarde dolari în 2011, în Hong Kong, mai mare cu 2,3% faţă de 2010. În restul Asiei, rezultatul a fost de 7,47 miliarde dolari, în creştere cu 27%.

"HSBC Holdings" Plc, cea mai mare bancă din Europa, a decis să vândă unele operaţiuni de asigurări generale din Asia şi America Latină pentru aproximativ 914 milioane de dolari. Banca britanică urmăreşte astfel să se concentreze pe operaţiunile mai profitabile.

Operaţiunile de asigurări generale derulate de HSBC în Hong Kong, Singapore şi Mexic vor fi preluate de compania franceză "Axa" SA, care va plăti în schimb circa 494 de milioa-ne de dolari. "QBE Insurance Group" Ltd. din Australia va prelua, pe aproape 420 de milioane de dolari, operaţiunile de asigurări ale HSBC din Argentina şi divizia "Hang Seng Bank" Ltd., deţinută în proporţie de 62% de HSBC. Activele înstrăinate aveau, la data de 31 decembrie, o valoare combinată netă de 237 milioane de dolari, potrivit HSBC.

Luând în calcul înstrăinările anunţate ieri, directorul executiv al HSBC, Stuart Gulliver, a decis vânzări de active de aproape 6 miliarde de dolari din mai 2011 până în prezent. HSBC, care obţine cea mai mare parte din profit în Asia, a decis în luna ianuarie să vândă operaţiunile din Costa Rica, El Salvador şi Honduras, urmărind să se concentreze pe pieţe mai mari din America Latină.

Vânzările anunţate ieri trebuie să primească aprobarea autorităţilor de reglementare, putând fi încheiate în cea de-a doua jumătate a anului curent. La momentul finalizării tranzacţiilor, banca britanică va intra într-un acord pe zece ani cu "Axa" şi QBE, în baza căruia va oferi produse de asigurări generale clienţilor HSBC şi "Hang Seng Bank". În urma achiziţiei, "Axa" îşi va extinde cota pe piaţa din Hong Kong la 13%, de la 6% în prezent, devenind cel mai mare asigurator din regiune. "Axa" este, acum, a doua companie de asigurări din Hong Kong, după HSBC.

HSBC a obţinut un profit de aproape 22 miliarde dolari în 2011, datorită performanţelor diviziilor din Asia şi alte pieţe emergente. Câştigul brut a fost de 21,9 miliarde dolari, mai mare cu 15% comparativ cu 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb