HTC a avut venituri mai mari cu 25%, în primul trimestru

Elena Deacu
Companii / 29 aprilie 2015

HTC a înregistrat în primul trimestru venituri în creştere cu 25% comparativ cu perioada similară din 2014, de 41,5 miliarde de dolari taiwanezi (1,35 miliarde de dolari), iar veniturile per acţiune au înregistrat, de asemenea, o creştere faţă de primul trimestru al anului fiscal trecut, până la 0,43 de dolari taiwanezi (0,014 dolari).

Profitul net trimestrial după taxe al companiei a fost de 0,36 miliarde de dolari taiwanezi (11,78 milioane de dolari) sau 0,43 dolari taiwanezi (0,014 dolari) per acţiune, iar marja brută de profitabilitate a fost de 19,7% şi marja operaţională de 0,05%.

În SUA, HTC a înregistrat cea mai mare creştere din ultimii patru ani, în timp ce pieţe precum Europa şi Orientul Mijlociu au continuat să înregistreze creşteri importante prin intermediul vârfului de gamă HTC One M9 şi al familiei de smartphone-uri HTC Desire. În Asia, HTC şi-a extins cota de piaţă pe segmentul dispozitivelor de mijloc în Taiwan, continuând totodată să înregistreze creşteri sustenabile în segmentul de vârf, şi a întărit prezenţa în India.

HTC recunoaşte importanţa strategică a dispozitivelor inteligente conectate în viitorul companiei. Astfel, la finalul primului trimestru din 2015, consiliul director al HTC a desemnat-o pe Cher Wang, preşedinte şi co-fondator HTC, în poziţia de CEO. În acelaşi timp, Peter Chou a fost numit directorul HTC Future Labs, poziţie care îi permite să se dedice noilor categorii de produse care vor susţine creşterea veniturilor şi extinderea viitoare a HTC.

Cher Wang, CEO HTC Corporation, declară: "HTC a continuat evoluţia ascendentă în ultimele luni, iar rezultatele financiare din primul trimestru al acestui an confirmă eforturile noastre susţinute pentru consolidarea operaţiunilor, precum şi dedicarea de a oferi permanent consumatorilor design şi tehnologii excepţionale, potrivite stilului lor de viaţă mobil. Mai important, ne-am extins portofoliul de produse în noi segmente precum fitness sau divertisment. La fel cum HTC a fost mereu pionier în industria smartphone, este esenţial să impulsionăm tot mai mult stilul de viaţă mobil al consumatorilor prin produse excepţionale şi prin parteneriate strategice care ne permit să oferim permanent cele mai bune şi mai inovatoare produse".

Pentru trimestrul al doilea din 2015, HTC estimează venituri între 46 şi 51 de miliarde de dolari taiwanezi (1,50-1,67 miliarde de dolari), o marjă de profit brut între 23% şi 23,5% şi un profit per acţiune între 0,06 şi 0,34 dolari taiwanezi (0,002-0,011 dolari).

HTC Corporation dezvoltă dispozitive şi tehnologie mobilă inteligentă, încă de la începuturile sale din 1997, incluzând gamele foarte apreciate de smartphone-uri HTC One şi Desire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb