Iaşiul solicită finanţări de peste 12 milioane de euro

Doru Mocanu
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 14 ianuarie 2005

Realizarea Centrului Expoziţional "Moldova", reabilitarea ansamblului istoric Golia şi realizarea Centrului de Dezvoltare Economică Paşcani reprezintă tot atîtea pro-iecte pentru care autorităţile ieşene speră să obţină finanţări prin intermediul Programului Phare - infrastructura mare.

Necesitatea construirii unui centru expoziţional la Iaşi s-a evidenţiat în ultimii ani, cînd urbea de pe cele şapte coline a găzduit o serie întreagă de tîrguri şi expoziţii de anvergură naţională, dar pentru organizarea cărora s-au utilizat localuri improprii acestui gen de activitate, cum ar fi Palatul Culturii, Sala Sporturilor sau holurile unor hoteluri.

Proiectul Centrul Expoziţional "Moldova" este estimat la 5,5 milioane de euro şi se doreşte a fi un edificiu unic pentru toată Regiunea de Dezvoltare de Nord-Est, în vederea organizării unor tîrguri şi expoziţii periodice. Iniţial, Consiliul Judeţean Iaşi intenţiona să realizeze acest proiect pe o suprafaţă de cinci hectare, dar nu s-a găsit un teren convenabil, astfel încît, în proiectul final, Centrul Expoziţional ar urma să fie amenajat lîngă Parcul Tehnologic "Tehnopolis", urmînd să ocupe numai 1,8 hectare. Centrul Expoziţional va fi realizat ca urmare a unei asocieri dintre Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Iaşi, fiecare urmînd să participe în cote egale, cu 10% din valoarea investiţiei. Oficialii speră să obţină diferenţa prin Programul Phare. Se estimează că obiectivul ar putea fi finalizat în patru ani de la demararea lucrărilor de construcţie.

Pentru reabilitarea ansamblului istoric Golia, se are în vedere refacerea clădirilor anexe şi a bisericii Golia, precum şi reabilitarea căii de rulare a tramvaielor din zonă. Proiectul este estimat la 3,7 milioane de euro.

În fine, realizarea Centrului de Dezvoltare Economică Paşcani necesită o finanţare de trei milioane de euro şi constă în realizarea unui incubator de afaceri, parteneri la acest proiect fiind Consiliul Judeţean Iaşi şi Primăria Municipiului Paşcani. Cererile de finanţare vor fi depuse pînă la data de 28 ianuarie, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Nord-Est, din Piatra Neamţ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb