ICCJ: Udrea poate merge luni în plenul Camerei Deputaţilor

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 21 februarie 2015

Actualizare 11:24

Instanţa supremă a hotărât, în urmă cu puţin timp, că Elenei Udrea îi este permis să meargă luni în plenul Camerei Deputaţilor, unde va avea loc votul pe cererile DNA de urmărire penală şi arestare a fostului ministru, informează mass media.

La ieşirea din sediul ICCJ, Udrea a afirmat că situaţia în care se află "este excepţională în continuare", fiind vorba de a şaptea şi a opta cerere formulate în două săpămâni de procurorii DNA împotriva sa.

Întrebată cum comentează acuzaţiile din dosarul "Gala Bute", conform cărora şi-ar fi serbat ziua de naştere cu bani din mită, Elena Udrea a răspuns: "Acesta este un motiv pentru care se cere din nou arestarea mea preventivă. Aşa cum, presupun, aţi aflat deja pe surse acest amănunt picant. Ar fi interesant dacă aţi putea să aflaţi, pe surse, şi ce evoluţii au avut loc în acest dosar, ieri, spre exemplu, evoluţii favorabile mie".

Chestionată dacă Dorin Cocoş s-ar fi referit şi la ea în declaraţiile pe care le-a dat în faţa anchetatorilor, în dosarul "Microsoft", Elena Udrea a replicat: "Este imposibil ca fostul meu soţ să spună aşa ceva, pentru că nu este adevărat. Mai mult nu pot comenta".

---

Elena Udrea a sosit, în această dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va judeca solicitarea fostului ministru de a i se permite părăsirea domiciliului, ca să meargă luni în plenul Camerei Deputaţilor, care va vota o nouă cerere a DNA de arestare a deputatului PMP, pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute", scriu surse din presă.

Cererea trebuie să fie analizată de judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Secţia penală a ICCJ.

Luni, deputaţii vor analiza, de la ora 16:00, cererile DNA de începerea a urmăririi penale, respectiv de arestare preventivă a Elenei Udrea, pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute".

Pe 18 februarie, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat cererile Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind încuviinţarea urmăririi penale şi arestării preventive a deputatului PMP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb