Idei legislative pentru parlamentarii autohtoni

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 10 martie 2011

Idei legislative pentru parlamentarii autohtoni

Legiuitorii autohtoni pot fi consideraţi adevărate monumente ale bunului-simţ şi ale seriozităţii.

Afirmaţia poate stârni zâmbete sau poate provoca nedumerire, dar dacă facem o comparaţie cu ceea ce au fost capabili colegii lor de prin alte ţări ne convingem rapid că primul enunţ are acoperire în realitate.

Lumea este plină de legi absurde, unele sunt de notorietate mondială din această cauză. Campionii democraţiei mondiale, americanii, sunt pe primul loc şi în această privinţă, dorinţa lor de a prevede şi a încadra totul ducând la situaţii ridicole.

Iată câteva exemple grăitoare: Femeile din Vermont au nevoie de un permis semnat de soţii lor pentru a putea purta proteze dentare. În statul Ohio nu poţi avea drept animal de companie un peşte beat. Doamnele din Florida riscă puşcăria dacă se decid să sară cu paraşuta duminica.

Aceeaşi soartă o au locuitorii din New Jersey care fac zgomot sorbind ciorba. Pentru retezarea unui cactus se poate ajunge la o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în Arizona. În Alabama există amenzi piperate pentru cei care conduc maşina des-culţi, dar şi pentru cei care poartă mustăţi false în biserică.

De asemenea, este interzis în mai multe state să pui sare de bucătărie pe şinele de cale ferată. În Alaska este interzis să intri cu canguri în frizerie şi nu ai voie să trezeşti un urs pentru a-i face fotografii.

Bărbaţii din Arizona nu au voie să-şi bată nevestele decât o singură dată pe lună, în schimb doamnele din aceeaşi zonă nu au voie să păstreze în casă mai mult de două vibratoare.

Hoţii din Arizona care fură săpun sunt obligaţi să-l folosească pe loc, până îl consumă în totalitate.

Pentru a fi evitate costisitoarele procese de hărţuire sexuală, în California secretarele nu au voie să rămâ-nă singure în birou cu şeful lor.

Tot în California, hărţuirea unui fluture este amendată cu 500 de dolari. De Crăciun, în Connecticut este interzis să îţi decorezi casa cu becuri colorate, fiind permise doar cele albe. Pensionarii din Idaho, care au depăşit 88 de ani trebuie să ştie că nu mai au voie să conducă motociclete.

În Oregon este absolut interzis să înjuri în timp ce faci sex cu soţia. Femeile din Ilinois care probează mai mult de şase rochii în acelaşi magazin îşi petrec o noapte în arestul poliţiei.

Ar fi totuşi nedrept să ne limităm doar la reprezentanţii SUA. Idei originale, transformate în legi, au şi alţii: În Ungaria, siesta este obligatorie.

Vizitatorii sau parlamentarii britanci nu au voie să moară în clădirea Parlamentului. În provincia canadiană Calgary, ai voie să arunci cu bulgări de zăpadă numai cu permisiunea primarului. Locuitorii din Dubai au parte de un an de închisoare dacă se sărută într-un loc public.

În Franţa este interzis să-ţi strigi porcul cu numele celebrului împărat Napoleon. De asemenea, şoferii londonezi încalcă legea dacă se decid să transporte în autoturisme cadavre sau câini turbaţi. Thailandezii nu au voie să iasă din casă dacă nu au pe ei lenjerie intimă.

Indonezienii sunt condamnaţi la moarte prin decapitare dacă sunt surprinşi masturbându-se. Elevii din Bangladesh care au trecut de 15 ani şi sunt surprinşi copiind la examene merg direct la închisoare. În Brazilia, conform legii, orice bărbat care face dragoste cu o femeie este obligat să asigure acesteia cel puţin un orgasm.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ultima lege trebuie introdusa cat mai rapid si la noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb