IEA se aşteaptă la o relansare a energiilor regenerabile în 2019

I.A.
Internaţional / 20 septembrie 2019

IEA se aşteaptă la o relansare a energiilor regenerabile în 2019

Capacităţile de producţie a energiilor regenerabile ar urma să înregistreze, în acest an, o creştere de aproape 12%, după o stagnare neaşteptată în 2018, ca urmare a modificării subvenţiilor în China, a apreciat vineri Agenţia Internaţională a Energiei (IEA), transmit Reuters şi AFP.

Potrivit IEA, această creştere de două cifre va fi stimulată de creşterea capacităţilor fotovoltaice şi eoliene terestre. Graţie noilor investiţii, capacităţile de producţie a energiilor regenerabile ar urma să se majoreze cu aproape 200 de gigawaţi (GW). Numai în cazul capacităţilor fotovoltaice, IEA se aşteaptă la o creştere de 17% sau 115 gigawaţi (GW). În aceste condiţii, 2019 va fi primul an în care vor fi instalate capacităţi fotovoltaice de peste 100 de gigawaţi, informază Agerpres.

În 2018, noile capacităţi de producţie a energiilor regenerabile au crescut cu 180 de gigawaţi, la fel ca în anul 2017. IEA subliniază că 2018 a fost primul an în care capacităţile de producţie a energiilor regenerabile nu au crescut de la un an la altul. Motivul îl constituie modificarea politicii Guvernului chinez, care a redus stimulentele acordate pentru instalaţiile fotovoltaice.

"Asta demonstrează rolul crucial pe care îl au guvernele în dezvoltarea regenerabilelor şi necesitatea de a evita modificările bruşte ale politicilor, care pot genera o volatilitate mare pe piaţă", a subliniat IEA.

Energiile regenerabile joacă un rol important în limitarea emisiilor globale de gaze cu efect de seră. IEA estimează că, între 2018 şi 2030, este nevoie ca, anual, capacităţile de producţie a energiilor regenerabile să crească în medie cu peste 300 de GW, pentru a fi atinse obiectivele stabilite în Acordul de la Paris.

"Asistăm la un declin drastic al costurilor pentru energia fotovoltaică, împreună cu o creştere solidă pentru instalaţiile eoliene onshore. În plus, instalaţiile eoliene offshore dau semne încurajatoare. Aceste tehnologii sunt pilonul central al eforturilor derulate la nivel mondial pentru a combate încălzirea globală, a reduce poluarea atmosferică şi a furniza acces universal la energie", a declarat directorul executiv al IEA, Fatih Birol.

Agenţia Internaţională a Energiei este principalul organism de consiliere pe probleme energetice al celor mai dezvoltate 29 de state. Agenţia a fost înfiinţată ca răspuns la primul şoc petrolier din 1973 - 1974 pentru a coordona eliberarea de petrol din stocurile de rezervă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb