Senatul american a reluat negocierile ieri seară după anularea în ultimul moment de către Camera Reprezentanţilor a unui vot privind un text de lege destinat să ridice plafonul datoriei americane, a anunţat un responsabil american, potrivit AFP.
"Senatorul Reid şi senatorul McConnell au redeschis negocierile şi sunt optimişti privind faptul că un acord este aproape", a declarat Adam Jentleson, purtător de cuvânt al liderului majorităţii democrate Harry Reid, menţionându-l de asemenea pe liderul minorităţii republicane, Mitch McConnell.
În lipsa susţinerii aleşilor care fac parte din mişcarea ultraconservatoare Tea Party, liderii republicani ai Camerei Reprezentanţilor un decis brusc marţi seară să nu supună la vot un text destinat ridicării plafonului datoriei americane până la 7 februarie, însă care mai prevedea şi schimbarea reformei asigurărilor medicale a preşedintelui Barack Obama.
"Nu va fi niciun vot în seara asta, pe mâine", a declarat pentru jurnalişti liderul majorităţii republicane a Camerei, Eric Cantor, în urma unei reuniuni cu liderii filierei conservatoare.
1. Pe bune...?
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 16.10.2013, 10:26)
Eee, daca lumea cred ca SUA chiar o sa capoteze in urma unor negocieri politice, inseamna ca am luat-o razna cu totii. Pai ati uitat cum s-au redresat in ultimii 4 ani? Pai credeti ca au facut atatea sacrificii (zic eu, ca nu le-a fost usor) pentru a abandona totul acum, la o negociere formala "dau eu dar dai si tu ceva"? Pai daca ar fi asa, toata lumea ar renunta la investitiile in tarile lor si ar veni in SUA, asa, macar de ochii lumii, sa arate si ei ca inca se chinuie sa se traga afara din criza. E vorba de criza ce se manifesta in lume, punctuala, nu cea globala, generala, care a modificat putin standardele lumii dezvoltate. Cu asta e altceva si nu tine de caderea sau rezistenta SUA. Iar de yuan ca moneda globala de schimb, eu zic sa ne gandim de vreo 10 ori inainte sa afirmam asta. China poate eventual sa reprezinte doar o noua groapa de "consum", iar evolutia dezvoltarii ei sa dureze asa, cam vreo 50 de ani, insa nu prea cred ca va putea ea sustine lumea, cel putin din punct de vedere social si educational, stiintific si al eficientei in productie. In rest, ei sunt inca semi-comunisti. Ce se va intampla cand si la ei vor iesi oamenii in strada? Acolo raportul armata/cetateni este mult mai mic decat in restul lumii, deci si forta de represiune a haosului miscarilor de mase populare este mult mai mica.