Octavian Dragolea, reprezentantul IFB Finwest în Consiliul de Administraţie al Depozitarului Central, a anunţat că renunţă la locul în conducerea instituţiei, chiar pe ultima sută de metri înainte ca actuala conducere să primească girul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Decizia brokerului a provocat surprinderea colegilor săi de la Depozitar, dar şi a conducerii Bursei de Valori Bucureşti, având în vedere lupta aprigă care s-a dat între casele de brokeraj interesate să îşi trimită un reprezentant în conducerea instituţiei.
Contactat de ziarul "BURSA", Octavian Dragolea a declarat că a decis să renunţe la postul de administrator al Depozitarului din motive de sănătate.
"I-am anunţat pe colegii de la Depozitarul Central şi de la Bursă de decizia mea. Nu este niciun can-can, am probleme de sănătate. În plus, am stat şi le-am cântărit pe toate şi am ajuns la concluzia că este dificil să îţi asumi responsabilitatea unor decizii cruciale pentru piaţă într-un astfel de moment", a declarat, Octavian Dragolea, pentru ziarul "BURSA".
Mişcarea brokerului IFB Finwest riscă să aprindă din nou spiritele combatanţilor pentru un loc în conducerea DC şi să stârnească noi conflicte, în condiţiile în care o bătălie cruntă s-a dat în urmă cu două luni pentru fiecare loc din Consiliul Depozitarului. Au fost aleşi atunci Alexandru Ioan, şeful retailului de la KBC Securities, Adrian Tod Răileanu, directorul Rombell Securities, Octavian Dragolea, de la IFB Finwest, Carmen Dumitrescu, director general adjunct la SIF Banat Crişana, Cecilia Manta, şef serviciu acţionariat la SIF Moldova, Doru Boloş, de la Interdealer Capital Invest, Cristinel Sandu Popescu, de la Voltinvest, şi Cosmin Ivan, preşedintele HTI Valori Mobiliare, împreună cu Valentin Ionescu, în funcţia de preşedinte. Printre candidaţii pentru conducerea Depozitarului s-au numărat şi patru membri din conducerea Bursei care au fost nevoiţi să renunţe la candidatură, fiind în incompatibilitate.
Valentin Ionescu, directorul general al Bursei, ne-a declarat că, în ultimă instanţă, Depozitarul va putea funcţiona doar cu opt membri o periodă de timp, dacă nu se va forma un consens asupra unei persoane potrivite care să îl înlocuiască pe Octavian Dragolea: "În primul rând, sper să apucăm să facem prima întâlnire anul asta. Atunci vom aborda şi acest subiect. Dacă vom cădea de acord şi vom găsi persoana potrivită, probabil va fi ales un membru interimar, urmând a fi validat în AGA. Dacă nu, putem funcţiona în opt membri o perioadă".
Deşi au fost aleşi în urmă cu aproape două luni, cei opt administratori ai Depozitarului Central nu au fost încă validaţi de CNVM, instituţia având doar conducere executivă în acest interval. Validarea celor opt membri este aşteptată din clipă în clipă, hârtiile necesare în acest sens fiind depuse la CNVM.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2010, 12:09)
Patru dintre noii membrii alesi la CA au facut declaratii false. Cum poate CNVM sa autorizeze asemenea oameni, sa aiba grija de averea noastra a tuturor. Mai grav este ca ceilalti din gruparea mafiota stiau de incompatibilitati. Dar Farmache le-a spus sa stea linistiti ca rezolva el....Curat Camora dimboviteana...
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 17.12.2010, 12:12)
Dragolea si Molnar stiau din prima clipa ca primul nu are studiile universitare finalizate. Dar au mintit asa cum respira. Rusine...tzeparilor.