IGPR: Patru persoane din Bacău, acuzate de înşelăciune

M.I.
Anticorupţie / 12 iunie 2016

Patru persoane din Bacău, acuzate de înşelăciune

Patru persoane din Bacău sunt bănuite că ar fi determinat 30 de persoane să semneze contracte de achiziţionare a unor telefoane mobile, fără a beneficia de produsul achiziţionat şi fără a cunoaşte angajamentul de plată.

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii din cadrul I.P.J. Bacău s-au sesizat din oficiu, în luna mai, cu privire la faptul că mai multe persoane din comuna Gioseni ar fi fost victime ale infracţiunii de înşelăciune.

Din investigaţiile efectuate de poliţişti a rezultat că aproximativ 30 de persoane ar fi fost convinse de doi fraţi, localnici, cu vârste de 27 şi 33 de ani, să-i însoţească în municipiul Bacău, sub diferite pretexte.

Persoanele vătămate erau conduse la sediul unui magazin, unde, cu sprijinul angajaţilor, semnau contracte de achiziţionare a unor telefoane mobile ori a altor servicii. Semnarea se realiza fără a cunoaşte conţinutul contractelor sau al angajamentelor de plată şi fără a li se înmâna victimelor un exemplar al contractului.

Din anchetă a rezultat că bunurile achiziţionate în baza contractelor astfel încheiate erau ridicate de cei doi fraţi şi comercializate ulterior prin intermediul caselor de amanet sau vândute în mod direct persoanelor care ofereau preţul solicitat.

În urma unor percheziţii domiciliare efectuate, în luna iunie, la locuinţele celor doi bănuiţi, poliţiştii au identificat şi ridicat mai multe mijloace materiale de probă.

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, la data de 9 iunie au fost depistaţi şi prinşi cei doi bănuiţi, de 27 şi 33 de ani.

Totodată au fost identificaţi şi conduşi la sediul unităţii de poliţie pentru cercetări doi angajaţi ai magazinului, un bărbat de 32 de ani şi o femeie de 26 de ani, cu sprijinul cărora ar fi fost încheiate contractele în cauză.

Faţă de cei trei bărbaţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Pe 10 iunie cele patru persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău care a instituit faţă de aceştia măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb