Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă, marţi, că în perioada Crăciunului, peste 5.000 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor, informează news.ro.
În zilele de 24,25, şi 26 decembrie s-au înregistrat 4.636 situaţii de urgenţă, cu o creştere de 14% faţă de perioada similară a anului trecut.v O atenţie deosebită a fost acordată şi misiunilor pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, salvatorii acţionând pentru gestionarea a 20 astfel de cazuri.
IGSU arată că pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite, în perioada Crăciunului, peste 5.000 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor.
În zilele de 24,25, şi 26 decembrie s-au înregistrat 4.636 situaţii de urgenţă, cu o creştere de 14% faţă de perioada similară a anului trecut.
"Această majorare a numărului cazurilor gestionate de pompieri este cauzată, în mare parte, de intensificarea solicitărilor primite pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, de la 3.083 de cazuri SMURD înregistrate în perioada 24-26 decembrie 2021 la 3.966 de cazuri SMURD în perioada 24-26 decembrie a.c", precizează Inspectoratul.
O atenţie deosebită a fost acordată şi misiunilor pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, salvatorii acţionând pentru gestionarea a 20 astfel de cazuri.
Cu toate că numărul total al misiunilor este în creştere, a fost înregistrată o scădere semnificativă a incendiilor produse în această perioadă, raportat la acelaşi interval de timp al anului trecut. Colegii noştri au acţionat, în perioada Crăciunului, pentru stingerea a 211 incendii, cu o scădere de aproape 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
IGSU reaminteşte cetăţenilor ca în această perioadă să manifeste prudenţă maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzire, să nu suprasolicite instalaţia electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice şi să nu lase copiii nesupravegheaţi în locuinţe.
De asemenea, recomandă părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase.