Illycaffe preia distribuitorul său de pe piaţa britanică

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 august 2019

Illycaffe preia distribuitorul său de pe piaţa britanică

Producătorul italian de cafea premium Illycaffe şi-a cumpărat distribuitorul din Marea Britanie, semnalând astfel, încrederea în piaţa Regatului Unit, în ciuda incertitudinilor generate de viitorul acesteia în Uniunea Europeană.

Achiziţia reprezintă o schimbare pentru grupul deţinut de familia Illy, care s-a concentrat pe creşterea organică de la fondarea sa în 1933, potrivit Reuters.

Termenii financiari ai afacerii nu au fost daţi publicităţii.

Illycaffe, care produce şi vinde un amestec format din nouă soiuri de cafea Arabica, a informat că va achiziţiona divizia Euro Food Brands, care îi vinde produsele în Marea Britanie de mai bine de 25 de ani. Euro Food Brands distribuie la nivel internaţional produse alimentare, inclusiv supele Campbell's şi pastele Barilla în Marea Britanie.

"Achiziţia semnalează intenţia Illycaffe de a continua să investească în Regatul Unit, în pofida incertitudinilor legate de Brexit", a declarat directorul executiv al companiei italiene, Massimiliano Pogliani, adăugând: "Prin internalizarea distribuţiei vom putea să conducem în mod direct dezvoltarea brandului Illy şi să extindem relaţia pe care o avem cu clienţii din Marea Britanie".

Luna trecută, preşedintele Illycaffe, Andrea Illy, afirma, citat de Reuters, că grupul pe care îl conduce vrea să-şi accelereze creşterea şi ar putea lua în considerare un parteneriat strategic în vederea extinderii reţelei sale de distribuţie, care are 259 de magazine.

Grupul Illy include compania Illycaffe, care este condusă de Andrea Illy, şi câteva branduri mai mici care nu au legătură cu piaţa cafelei, administrate de fratele lui Andrea, Riccardo.

Illycaffe vinde zilnic până la 7 milioane de cafele în restaurante şi cafenele. Anul trecut, compania italiană a realizat vânzări de 483 milioane de euro, cu 5% mai mari faţă de 2017, dacă este luat în calcul un curs valutar constant. Profitul de bază ajustat a sporit cu 10,7% în 2018, la 75,3 milioane de euro, potrivit Euronews.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb