IMM-urile şi Agenţia Naţională a Vămilor se acuză reciproc de încălcarea legii

VALENTIN ROMAN
Ziarul BURSA #Companii / 18 ianuarie 2006

Întreprinzătorii mici şi mijlocii susţin că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Agenţia Naţională a Vămilor, încalcă legea, prin nerespectarea facilităţilor acordate de stat IMM-urilor, care sînt scutite de la plata unor taxe şi impozite vamale, atunci cînd importă mărfuri cu o anumită utilitate. Astfel a apărut o situaţie ciudată, în care întreprinzătorilor li se ia cu o mînă ce li s-a dat cu cealaltă. Mircea Purcaru membru în Consiliul Director al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a declarat ieri, că IMM-urile \"de bună credinţă, au aplicat şi beneficiat de avantajele oferite de aceste facilităţi privind stimularea întreprinzătorilor privaţi şi care acum se văd nevoite, din cauza obtuzităţii unor inspectori, să scoată bani grei din buzunar, să apeleze la instanţele de judecată, să piardă timp şi nervi pentru a demonstra corectitudinea lor pusă la îndoială\".

Mircea Purcaru a mai spus că, în baza legii 133/1999, au fost acordate IMM-urilor o serie de facilităţi. În acelaşi timp, pentru a putea beneficia de aceste facilităţi, întreprinderile sunt obligate să păstreze în patrimoniu investiţiile realizate potrivit specificaţiilor legii 415/2001, cel puţin pe o perioadă egală cu jumătate din durata de funcţionare a acestora.

Mircea Purcaru consideră că ANV nu a luat în considerare aceste prevederi legale, continuînd să calculeze, prin inspectorii săi, taxa vamală, accizele, suprataxa, TVA-ul, comisionul vamal, dobînzile şi penalităţile, de la data schimbării destinaţiei bunului importat cu facilităţi, deşi aceasta s-a petrecut după expirarea termenului stabilit prin legea 415/2001. Membrul consiliului director al CNIPMMR spune că ANV a invocat, în aceste cazuri, nerespectarea legii 141/1997, care prevede că \"importatorii sau beneficiarii importului de mărfuri destinate unei anumite utilizări, în cazul în care, ulterior declaraţiei vamale, schimbă utilizarea mărfii, sînt obligate să înştiinţeze înainte ANV, care va aplica regimul vamal conform noii utilizări\".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb