Immofinanz a înregistrat pierderi în primul trimestru din anul financiar 2014-2015

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 25 septembrie 2014

Immofinanz Group a înregistrat, în primul trimestru din anul financiar 2014-2015 (1 mai - 31 iulie 2014), o pierdere netă de 14 milioane euro, faţă de perioada similară a anului financiar 2013-2014, în principal din cauza efectelor negative ale reevaluării proprietăţilor pe baza schimbului valutar, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Rezultatele operaţionale au înregistrat un declin de 6,5%, la nivelul de 90,9 milioane euro în perioada analizată, evoluţie cauzată de vânzarea planificată a proprietăţilor din anul financiar precedent.

Eduard Zehetner, directorul general al Immofinanz Group, a declarat: "În anul financiar 2013/14, când a fost înregistrată o depreciere substanţială a rublei faţă de moneda euro şi dolarul american, reevaluarea proprietăţilor pe baza schimbului valutar a avut o contribuţie pozitivă, de 311 milioane de euro, la profitul net al Grupului. De asemenea, proporţia reprezentată de rezultatele trimestriale ale Grupului Buwog, în care Immofinanz deţine o participaţiune de 49%, nu a fost inclusă în veniturile din primul trimestru, deoarece Buwog îşi anunţă rezultatele financiare pentru primului trimestru mai târziu decât Immofinanz Group".

Veniturile din închirieri au scăzut până la 117,6 milioane de euro în primul trimestru al anului financiar, ca urmare a vânzării de proprietăţi, potrivit sursei citate.

Immofinanz Group estimează o creştere a valorii companiei pe parcursul anului financiar 2014-2015, considerând planurile de optimizare a portofoliului, de creştere a gradului de ocupare, dar şi prin intensificarea activităţilor de dezvoltare cu accent pe Germania, Polonia, Rusia şi România.

Proprietăţile Immofinanz Group din ţara noastră reprezintă 13,9% din portofoliul total al companiei. Conform sursei citate, grupul deţine în România 83 de proprietăţi (16 investiţii finalizate, 12 în curs de dezvoltare şi 55 de proiecte în curs de analiză), cu o valoare de 964 milioane de euro (658,4 milioane de euro - investiţiile finalizate, 41 milioane de euro - proiecte în curs de dezvoltare şi 264,6 milioane de euro - proiecte în curs de analiză). Portofoliul curent de investiţii este constituit din nouă clădiri de birouri (14,5% din întregul portofoliu de clădiri de birouri), patru proprietăţi în zona de retail (10,2% din întregul portofoliu de retail) şi trei centre logistice (3,3% din întregul portofoliu de logistică). Valoarea investiţiei, după finalizarea proiectelor pe care Immofinanz le dezvoltă în România, este estimată la 41,8 milioane de euro. În primul trimestru al anului financiar 2014-2015, veniturile din închirieri în ţara noastră au prezentat un uşor trend descrescător şi au atins 11,7 milioane de euro, care reprezintă 9,9% din veniturile totale din închirieri ale Grupului.

Rezultatele operaţiunilor din ţara noastră s-au ridicat la 9 milioane de euro, în timp ce profitul operaţional era de 8,6 milioane de euro la 31 iulie 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb