"Impact Developer & Contractor", la un nou maxim al anului

OCTAVIAN RADU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 noiembrie 2013

"Impact Developer & Contractor", la un nou maxim al anului

Cotaţia "Impact Developer & Contractor" (IMP) a urcat, ieri, cu 13,32% faţă de şedinţa precedentă, atingând valoarea de 0,2969 lei/unitate, un nou maxim pentru acest an. Creşterea de ieri s-a realizat pe un volum de 405.500 titluri IMP, mai mare decât de obicei, valoarea schimburilor fiind de 118.773 de lei. De la începutul anului, cotaţia IMP a crescut cu 158%.

Cel mai mare acţionar al "Impact", domnul Gheorghe Iaciu, care deţine peste 41% din capitalul social, a achiziţionat, marţi, un număr de 149.500 titluri IMP, la un preţ unitar de 0,2594 lei/titlu, potrivit unei notificări a Bursei de Valori Bucureşti.

Domnul Iaciu ne-a confirmat achiziţia de acţiuni de marţi, dar domnia sa ne-a spus că ieri nu a mai tranzacţionat acţiuni IMP, adăugând că este plăcut impresionat de interesul manifestat în piaţă pentru această societate de alţi jucători.

Domnia sa ne-a mai spus că modul în care evoluează titlurile "Impact", coroborate cu volumele din piaţă, arată că societatea este sensibilă la lichiditate.

Gheorghe Iaciu: "Nu mai vreau să aud de ofertă publică de preluare"

Omul de afaceri ne-a declarat că nu mai este tentat de o nouă ofertă de preluare a companiei. În acest sens, domnul Iaciu ne-a spus: "Nu mai vreau să aud de ofertă publică de preluare. O să contest amenda venită din partea ASF".

Recent, Gheorghe Iaciu a primit o amendă din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în valoare de 20.000 de lei, pe motiv că, în urma ofertei publice de preluare a companiei, demarată de domnia sa în această toamnă, a achiziţionat anumite pachete de acţiuni ale "Impact", direct din piaţă.

Amenda poate fi contestată în termen de 30 de zile de la data comunicării, potrivit comunicatului ASF.

Emisiune de obligaţiuni convertibile, la anu'

Dezvoltatorul imobiliar intenţionează să atragă de pe piaţă, printr-o emisiune de obligaţiuni convertibile în acţiuni, suma de 100 de milioane de lei, bani necesari demarării unor proiecte noi, potrivit domnului Iaciu.

Domnia sa a adăugat: "Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) va fi în decembrie şi probabil că, în trei luni după AGA, prin februarie-martie vom demara emisiunea de obligaţiuni convertibile. Ar fi ideal să vindem 90% din aceste obligaţiuni, iar dacă se vor subscrie peste 80%, consider că putem vorbi despre un succes". Omul de afaceri ne-a declarat, în urmă cu o săptămână, că intenţionează să cumpere astfel de obligaţiuni.

Indicatorul preţ/valoare contabilă a Impact este de 0,18, dar valoarea contabilă nu a fost ajustată, potrivit omului de afaceri. "Această ajustare se va face la sfârşitul anului, când probabil se va diminua", a adăugat Gherghe Iaciu.

Marcel Murgoci, "Estinvest": "Este posibil ca preţul IMP să depăşească pragul de 0,3 lei/acţiune"

Marcel Murgoci, directorul de operaţiuni "Estinvest", este de părere că, ţinând cont de evoluţia din ultima perioadă a titlurilor IMP, există un interes pentru companie. "S-a văzut în preţ şi în volum", a adăugat domnul Murgoci.

Domnia sa apreciază că decizia Impact de a se finanţa printr-o emisiune de obligaţiuni, convertibile în acţiuni, este convenabilă pentru Impact şi a catalogat-o ca fiind o decizie "foarte bună".

În opinia directorului de operaţiuni "Estinvest", această formă de finanţare este mai ieftină decât cea prin bănci şi în acelaşi timp face ca acţionarii să fie mai apropiaţi de companie.

Marcel Murgoci ne-a mai spus: "Impact este pe un trend ascendent şi este posibil să depăşească pragul de 0,3 lei/acţiune, iar volumul tranzacţiilor cu titluri IMP va fi pe măsură".

Rareş Nilaş, director general al BT Securities, pune creşterea cotaţiei "Impact" pe seama faptului că are loc o schimbare de acţionariat în cadrul companiei.

Pierderile "Impact Developer&Contractor" (IMP) au crescut, în primele nouă luni, cu 25%, la 20,46 milioane lei, de la 16,27 milioane lei, nivel înregistrat în perioada similară a anului trecut, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cifra de afaceri a Impact Developer&Contractor (IMP) a urcat cu 7%, la 22 milioane lei, de la 20,6 milioane lei.

Veniturile s-au dublat în primele nouă luni, la 20,49 milioane lei, iar cheltuielile au avansat cu 58%, la aproape 41 milioane lei. În perioada corespunzătoare a anului trecut, Impact a înregistrat venituri de 9,61 milioane lei şi cheltuieli de 25,88 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Aceasta este partea "frumoasa" a activitatii IMPACT! Dar mai exista una, cea urata, urata rau! In aceasta parte urata se includ si jongleriile de la Oradea(evaziune fiscala prin vanzarea unor case cu TVA redus de 5% desi respectivele constructii nu se calificau in acest sens, evaziune fiscala prin "trecerea fictiva" a unor imobile pe numele unor angajati IMPACT sau rude ale acestora, astfel incat impozitul pe cladiri platit Primariei sa fie substantial mai mic); de mentionat si Tranzactia dubioasa dintre Primaria Oradea si IMPACT! Dupa ce angajati ai IMPACT(sau rude)au "castigat" in Instanta dreptul de a achizitiona terenul aferent constructiilor la un pret de 16E/mp de la Primaria Oradea, aceasta din urma incheie un acord cu IMPACT-ul si ii vinde lui aceste terenuri, nu asa zisillor proprietari, titulari ai Hotararilor judecatoresti! Iar IMPACT-ul le revinde cu nonsalanta clientilor de buna credinta! TOATA SITUATIA ESTE DE CERCETAT CU ATENTIE!

    1. Poti sa imi dai, te rog, mai multe detalii? Si eventual si niste lucruri care sa dovedeasca ceea ce sustii ?:) Merci!

      sunt atat de multe de spus incat aici nu am cum! astept o contactare pe sarca_teodor...y.com si cu cea mai mare placere! dupa cum vezi nu am nici o rezerva in a-mi da adresa de mail(oricum la nivel de IMPACT sunt super cunoscut) asa ca astept!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb