IMPLICAŢIILE NOULUI COD FISCAL ASUPRA IMM-URILOR - EDIŢIA A II-A / DANIELA MARIN, BERD: "Am oferit finanţări de 7 milioane de euro pentru IMM-urile locale"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii / 26 noiembrie 2015

"Am oferit finanţări de 7 milioane de euro pentru IMM-urile locale"

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a oferit finanţări în valoare de 7 milioane de euro pentru proiecte de consultanţă privind dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii din ţara noastră, a declarat, ieri, Daniela Marin, directorul BERD Small Business Support.

Domnia sa a explicat că banca finanţează anual circa 60-70 de astfel de proiecte, granturile oferite fiind de 25-75% din costul net al proiectelor de consultanţă, cu o valoare maximă de 10.000 de euro.

Doamna Marin a subliniat: "Există trei sectoare prioritare pentru noi, respectiv eficienţă energetică, mediu şi management financiar, unde oferim granturi de 75%. Până acum am finanţat 550 de proiecte prin programul SBS în România, 63 de proiecte anul trecut şi 54, până acum, în 2015".

Oficialul BERD a menţionat şi criteriile de eligibilitate pentru primirea acestor granturi, astfel încât întreprinderile mici şi mijlocii care doresc finanţare prin programul Small Business Support trebuie să aibă cel mult 250 de angajaţi, până la 50 de milioane de euro cifră de afaceri, cel puţin doi ani de activitate şi capital majoritar privat românesc.

Potrivit sursei citate, printre proiectele de consultanţă eligibile se numără îmbunătăţirea managementului financiar, implementarea sistemelor informatice, studii de prefezabilitate şi fezabilitate, dezvoltarea unui plan de afaceri, implementarea sistemelor de management sau alte proiecte care susţin dezvoltarea întreprinderilor.

Totodată, reprezentantul BERD a spus că 72% dintre societăţile care au beneficiat de finanţare prin SBS au înregistrat o creştere a cifrei de afaceri, în medie cu 26%, iar 61% dintre companiile beneficiare au înregistrat o creştere a numărului de angajaţi, creându-se, astfel, 264 de noi locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb