IMPLICAŢIILE NOULUI COD FISCAL ASUPRA IMM-URILOR - EDIŢIA A II-A / NAWAF SALAMEH, ALEXANDRION GRUP: "În piaţa noastră este haos"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 26 noiembrie 2015

"În piaţa noastră este haos"

Noul Cod Fiscal nu a adus nicio schimbare sectorului băuturilor alcoolice, este de părere Nawaf Salameh, preşedintele Alexandrion Grup, care a subliniat: "Suntem într-o situaţie de dezastru. Mi-am dorit foarte mult ca modificarea Codului Fiscal să aducă schimbări şi în domeniul nostru, dar nu s-a schimbat nimic. Sectorul băuturilor spirtoase poate fi o bază importantă pentru agricultură. Dacă ar fi reglementat normal, ar putea să absoarbă 2 milioane de tone de fructe pe an, ceea ce ar însemna zeci şi sute de milioane de hectare de pomi".

Reducerea accizelor la băuturile alcoolice este un beneficiu fals pentru stat, în opinia domnului Salameh, întrucât şi înainte să crească accizele şi după aceea încasările la buget au avut acelaşi nivel, pentru că, odată cu majorarea acestei taxe, creşte şi piaţa neagră.

"În piaţa noastră este haos. Deja am scăzut preţurile de la 1 octombrie, pentru că acciza va fi redusă la 1 ianuarie 2016, cu 30%, de la 1000 de euro pe hectolitru cât este în prezent. Mi-am dorit lucruri noi şi logice de la Codul Fiscal, dar singura măsură bună este reducerea impozitului pe dividende la 5%, deşi noi am fi vrut ca acesta să fie zero", a mai spus reprezentantul Alexandrion, precizând că, la noi, în fiecare an, se beau 70 de milioane de litri de alcool medicinal.

Potrivit reprezentanţilor Alexandrion Grup, piaţa neagră în sectorul băuturilor spirtoase se ridică la 90%: "Nu credem că măsura reducerii accizei, care, în fapt, are ca scop reducerea pieţei negre, va avea efectul scontat, întrucât peste câţiva ani va creşte din nou, creându-se o instabilitate fiscală".

Sursele citate ne-au precizat că pierderile la buget din piaţa neagră de profil se cifrează la 2 miliarde euro.

În piaţa băuturilor spirtoase activează doar 7-8 companii producătoare, care sunt şi importatori.

Alexandrion Grup a avut, în primele şase luni ale anului în curs, o cifră netă de afaceri de 10,6 milioane de euro, cu 24% mai mare faţă de cea realizată în perioada similară a anului precedent, cifra de afaceri brută în intervalul analizat fiind de 30,7 milioane euro.

În semestrul întâi al anului în curs, taxele plătite de companie se ridică la o valoare de 17 milioane euro, cu 11,5% mai mult faţă de nivelul impozitelor achitate la stat în prima jumătate a lui 2014.

Bugetul de investiţii al lui Alexandrion Grup, în perioada ianuarie-iunie, a fost de 3,3 milioane de euro, bani cheltuiţi în special pentru dezvoltarea brandurilor. Compania lucrează la dezvoltarea portofoliului de produse distilate de fructe, testând, acum, zmeurata.

Anul trecut, societatea a produs 7 milioane de litri de băutură la fabrica din Bucov. La export, Alexandrion vinde în jur de 5% din producţie, în ţări din Uniunea Europeană. Compania intenţionează să se extindă în SUA şi Germania, urmărind să-şi majoreze cota la export.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb