ÎMPRUMUTAŢII ÎN CHF REACŢIONEAZĂ LA OPINIA EXECUTIVULUI PE LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ: "Guvernul oferă băncilor arme să continue abuzul asupra cetăţenilor"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 martie 2016

Guvernul acţionează împotriva unei categorii largi de cetăţeni români grav afectaţi de abuzurile continue ale băncilor, afirmă debitorii împrumutaţi în franci elveţieni (CHF), care au formulat o scrisoare deschisă în atenţia premierului Dacian Cioloş.

Aceştia susţin că Executivul "şi-a asumat o atitudine antinaţională, girând aceste abuzuri şi oferind sistemului bancar arme pentru a continua în formă agravată abuzul asupra cetăţenilor".

Scrisoarea clienţilor bancari vine ca urmare a punctului de vedere pe Legea dării în plată, emis de Guvern Camerei Deputaţilor.

Printre altele, Executivul subliniază că legea poate afecta funcţionarea normală a instituţiilor de credit, inclusiv prin eventuala înăsprire a condiţiilor creditului ipotecar/imobiliar.

Guvernul arată: "În acest context, menţionăm faptul că, urmare a potenţialelor pierderi suferite în calitatea lor de investitori străini, instituţiile de credit cu acţionariat majoritar străin ar putea acţiona în judecată statul român (inclusiv prin apelarea la Centrul Internaţional de Soluţionare a Disputelor Relative la Investiţii - ICSID sau alte instanţe), cu posibile implicaţii semnificative asupra bugetului de stat".

Amintim că, la începutul lunii, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat: "Dacă mergem pe această variantă, pierderile pe care statul român le-ar putea suporta pe retroactivitate şi impactul major al proiectului pot fi substanţiale, pentru că nu putem să ne dăm seama din proiectul actual cui se adresează şi care este numărul total al persoanelor care vizează această lege, putem avea doar estimări relative, care nu arată deloc bine din perspectiva echilibrului bugetar".

Redăm integral scrisoarea deschisă a debitorilor cu credite în CHF, adresată primului ministru.

"Ne-aţi vândut. Scrisoare către Guvernul «băncilor străine»"

Urmare punctului de vedere emis de Guvernul Cioloş cu privire la Legea Dării în Plată, în care acesta critică dur legea, poziţionându-se cu totul de partea sistemului bancar şi trecând cu vederea orice argumente ale consumatorilor, Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC), comunică următoarele:

1. Punctul de vedere al Guvernului reflectă mai degrabă preocuparea acestuia în primul rând pentru interesele băncilor străine şi ale investitorilor străini, acţionând astfel împotriva unei categorii largi de cetăţeni români grav afectaţi de abuzurile continue ale băncilor. Prin acest fapt, Guvernul şi-a asumat o atitudine antinaţională, girând aceste abuzuri şi oferind sistemului bancar arme pentru a continua în formă agravată abuzul asupra cetăţenilor.

2. Guvernul se arată preocupat de încălcarea dreptului de proprietate al anumitor persoane «(titularii de conturi, acţionarii instituţiilor de credit/instituţiilor financiare nebancare), în măsura în care aplicarea acesteia - n.r. a Legii dării în plată - ar determina falimentul sau retragerea autorizaţiei de funcţionare a instituţiei de credit din partea Băncii Naţionale a României, astfel de situaţii putând genera, totodată, dezechilibre pe piaţă financiară». Cum este respectat, în prezent, dreptul la proprietate al cetăţenilor români executaţi silit în baza unor contracte conţinând clauze abuzive, dacă se procedează la vânzarea casei la 10-15% din valoare şi apoi la urmărirea lui şi a familiei până la sfârşitul vieţii? De ce să plătească românii în continuare, din buzunarul lor, pentru managementul prost, neperformanţele şi fraudele sistemului bancar? Băncile să-şi asume şi să plătească, aşa cum o face orice companie sau firmă privată într-o piaţă concurenţială reală!

3. Guvernul se arată îngrijorat de faptul că funcţionarea instituţiilor bancare ar avea de suferit, că s-ar putea înăspri condiţiile de creditare şi de potenţialele pierderi pe care le-ar suferi investitorii străini. «(...) instituţiile de credit cu acţionariat majoritar străin ar putea acţiona în judecată statul român». Aceste ameninţări şi plângeri ale sistemului bancar reprezintă refrenul pe care l-am auzit până la saturaţie. Guvernul rezonează perfect cu ele, dispreţuind consumatorul român, care nu se regăseşte în ecuaţie. Tupeul şi aroganţa bancherilor străini care ameninţă că vor da în judecată statul român nu ne mai surprind, le-am văzut manifestându-se şi faţă de preşedintele Iohannis. Obedienţa Guvernului ne îngrijorează foarte tare. Statul să înceteze să sprijine băncile! În România, acestea nu ştiu să funcţioneze în condiţii de piaţă reale, ci doar cu sprijinul statului şi cu riscuri zero. În a două cea mai săracă ţară din Europa, băncile raportează profit dublu faţă de media UE!

4. Guvernul propune aplicarea prevederilor legii cazurilor sociale. Cine ar trebui să stabilească criteriile pentru un caz social? Băncile? Doamna Dragu, care a stabilit şi o sumă, îndestulătoare în opinia dumneaei, ca plată pentru munca unui om: 2 lei? Atâta vreme cât băncile au acordat credite fără să aprecieze corect capacitatea de rambursare a clienţilor, cărora le-au transferat şi toate riscurile, este exclus ca acestea să aibă vreun cuvânt de spus. Un poliţist care are un salariu de 2000 de lei pe care-l dă integral pe rată este un caz social? O persoană căreia i-a crescut rata de la 2000 de lei la 4000 de lei şi are un salariu de 4500 de lei este un caz social? O persoană care divorţează şi nu-şi mai poate plăti rata este un caz social? Garantează guvernul că niciodată nu vor interveni în viaţa persoanelor evenimente neprevăzute care să le determine să nu mai continue contractul, chiar dacă acum au o situaţie satisfăcătoare din punct de vedere economic? Am putea continua la nesfârşit. Acest criteriu ar transforma legea dintr-una de protecţie a consumatorului într-un program neclar, ineficace, cu discriminări majore.

O familie nevoită să se despartă pentru ca unul din soţi să lucreze în străinătate pe un venit decent care să-i permită să plătească nişte rate umflate abuziv de bancă nu trebuie protejată? Ştiţi că numai în oraşul Sibiu, Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) din cadrul Primăriei Sibiu are în evidenţă în prezent un număr de 682 de minori cu un singur părinte plecat la muncă în afara ţării şi 135 de minori cu ambii părinţi/părinte unic susţinător aflaţi la muncă în străinătate? Printre aceştia, sunt copii ai căror părinţi au plecat la muncă pentru a putea plăti ratele unor credite toxice. Aceştia sunt sau nu sunt cazuri sociale? La copilăria lor va gândiţi?

5. Guvernul doreşte excluderea Programului Prima Casă de la aplicarea legii. Cu toate că noi suntem discriminaţi în raport cu cei care au accesat acest program, înţelegem că şi compatrioţii noştri trebuie să fie protejaţi. Când peste 90% din creditele ipotecare au fost acordate prin acest program, foarte mulţi tineri vor fi expuşi riscului executării silite. Sau nu a aflat domnul Cioloş că deja sunt aproape 500 de cazuri de executare silită numai dintre cei care au luat credit prin Prima Casă? Ce înţelegem de aici? Că prima grijă a guvernului este să nu ia cumva cadoul nepreţuit pe care statul l-a făcut băncilor prin acest program, lăsându-le să facă profit în continuare, fără niciun fel de risc şi să încaseze liniştite dobânzi.

6. Alte restricţii pe care guvernul doreşte să le includă în lege nu fac decât să limiteze aplicabilitatea acesteia şi să discrimineze largi categorii de consumatori. Nu mai dezvoltăm aici, aceste lucruri au fost expuse şi dezbătute în nenumărate rânduri, atât de către membri ai societăţii civile, cât şi de către consumatori, în Parlament, de către economişti reputaţi. Se pare că numai Guvernul nu a avut timp să studieze, preferând să îmbrăţişeze fără să stea pe gânduri punctul de vedere al băncilor.

Nu aţi trecut examenul în faţa consumatorilor, ci doar în faţă băncilor. Sunteţi portavocea bancherilor străini şi a BNR, sunteţi portavocea celor care ameninţă statul român? Cetăţenii români sunt, în faţa dumneavoastră, cantităţi neglijabile, care nu merită să fie ascultaţi, doar pasaţi între instituţii şi de la un guvern la altul?

Aţi refuzat să vă întâlniţi cu noi, deşi v-am solicitat de nenumărate ori acest lucru, începând cu luna decembrie. Am depus la Guvern o solicitare scrisă în acest sens, încă din luna ianuarie. Într-o emisiune televizată aţi promis că vă veţi întâlni cu reprezentanţii noştri. Nu s-a întâmplat acest lucru! Încă nu e prea târziu să vă ţineţi de cuvânt! Cine suntem? O mişcare civică înfiinţată în ianuarie 2015 în urma exploziei cursului francului elveţian, în prezent numărând peste 23.000 de persoane, care a iniţiat mai multe acţiuni, de la mitinguri de protest, până la pichetări şi plăţi fragmentate, prin care oamenii au încercat să atragă atenţia băncilor şi a autorităţilor că sunt într-o situaţie disperată.

Răbdarea noastră în faţă dispreţului cu care ne tratează autorităţile a ajuns la capăt. Executările silite curg, clauzele abuzive au rămas în contracte, ANPC este o instituţie care se ocupă de orice altceva în afară de problemele consumatorilor de servicii financiare. Suntem exponenţii clasei de mijloc româneşti distruse de abuzurile băncilor, abuzuri pe care le încurajaţi şi le giraţi. Va informăm că vom reclama Guvernul la instituţiile europene pentru felul defectuos în care ANPC îşi face datoria faţă de cetăţenii români.

Guvernul dumneavoatră uită însă un lucru: a ajuns la putere în urma unei tragedii, cea de la Colectiv. Singurul lucru pe care l-a făcut până acum a fost să calce în picioare o lege, prima care ar ajuta cu adevărat o largă categorie de cetăţeni români. Acest guvern, care nu a avut legitimitatea voturilor populaţiei, şi-a pierdut orice şansă de a câştiga legitimitate şi respect prin activitate în folosul cetăţenilor. Perpetuaţi tragedia de la Colectiv în urma căreia aţi venit la putere în altă formă, într-una care decimează populaţia sărăcită, umilită, călcată în picioare până la dispariţie. Prin urmare, ne vedem constrânşi să vă invităm să vă schimbaţi radical viziunea (posibilitate în care nu credem) sau să va daţi urgent demisia!

Echipa de coordonare GCCC"

Opinia Cititorului ( 81 )

  1. asta inseamna sa semnezi acte in necunostinta de cauza: umbli de capiu, cheltui si ultimii bani pe avocati, te lasi ademenit de senatori care ar face orice ptr un pumn de voturi, iei de bun orice iti promite unul si altul ca te rezolva, cand cel mai bine era sa fii autodidact, sa pui mana pe 3-4 carti de economie si finante, sa nu fii credul, sa nu fii orb. Altfel, platesti. economia de piata ne pune sa ne perfectionam, sa fim mai buni in ceea ce facem, nu sa semnam acte ce ne leaga 30 de ani uitandu-ne in sanii donsoarei de la banca ori ca femeie admirand ce bine imbracat e ofiterul de credit.

    Ne-am asumat o responsabilitate, acum trebuie sa o ducem pana la capat, nu sa ne vaicarim ca tzatzele de prin Dolhasca, asteptand sa ne salveze tot felul de haiduci si mameluci. 

    1. Mai bag-o pe aia cu viata la tara si cu vandutul de tuica. Aia cu tuica, mai mult borhot o sa ii placa si lui Cristian Dan, ca el asa isi plateste unii postaci, cu tuica. Cum sa le dai unor analfabeti bani ca oricum nu stiu sa citeasca sumele de pe bancnote. Da-i si lui niste adrese ca inteleg ca are probleme cu procuratul, postaci multi, consum mare, se chinuie saracul de el. Poate ii faci lipeala cu un producator, nu trebuie sa fie de pruna, oricum analfabetii din grupul lui nu isi dau seama daca e de corcoduse, de mere sau intarita cu porumb. Mazdroanca sa fie tati, cand intra ei si ratati, si datornici si cu un ochi la furat, sa isi verse frustrarile si obsesiile sexuale la pozele oponentelor legii, de multe ori tinere, ca tot "iubesc" ei tinerii si mor de grija lor, nu mai sta nimeni sa se uite in pahar. Fa un pustiu de bine, daca ai vreo cunostiinta in domeniu, hai sa-i trimitem baiatului vreo cateva vedre la Cisnadie ca sa le imparta la postacii lui. Vine si Pastele, zic bogdaproste la cat de insetati de pomeni sunt.

      Fara sa fiu intrebat ?

      La 2 noaptea debitezi nimic.

      Cam cat esti de ciocan!

      Ti-as sterge postarea, nu are legatura cu articolul. 

      si acum tu vrei? sa se salveze vilele lu' voevozeanu, hadareanu, cristoforidisss si a cameristei bejan din banii altora? nu e frumos baiatu'.sa fiti ajutati voi astia amaratii da' sa nu faca unii viloace si banet pe munca altora.nu mai tine cu ei ca tu oricum nu primesti nici prafu' de pe toba.gaseste haiducu' piparush vreun motiv sa va dea cu flit.

      Daca nu ciocu' mic.

      Nu o da dupa visin! 

      ciocu' mic tu, vezi ca ti am vorbit frumos. tu esti in stare sa spui de ce treb'ie altii sa altii plateasca pentru vilele alora sau o dai de gard?

      Putin

      Hai ca tre sa pec bre

      in colt

      ....ofera arme celor care sunt impotriva cetatenilor care-si vad propriul interes in detrimentul celorlalti cetateni, mai multi...din disperare, nestiinta, ticalosie, iresponsabilitate, vendete personale....

      Cristian Sima lasa-ne!

      kolo este Cristian Sima.

      Si berila si Kolo sunt una si aceeasi persoana: Cristian Sima

      Bai romanilor ,eu nu inteleg de ce se mai pune problema golirii un pic din visteria bancilor in detrimetrul salvarii unor cetateni ROMANI, pai de cand plm se pune problema la ajutorul ,indiferent cum,a unor cetateni ROMANI !!!

      Coite ,cand este vb de un roman contra a nu stiu ce ,din afara ,eu zic ca nu mai este o problema de decizie ,ci este o treaba de actiune si salvare ,indiferent cat vor plange bancherii sau bnr dau fmi sau ue !!!

      ROMANII SUNT STATUL SI STATUL SUNT ROMANII ! 

      Berila esti varza mosule. La scoala profesionala presupun ca ai citit ff multe carti de economie si finante. Eu zic sa verifici ca a facut mata cornete din cartile tale.....din economie.:)))

      daca era asa de simplu, era o decizie usoara, si revolta ta era justificata. Dar nu este asa, ci este vorba despre a ajuta niste romani, in detrimentul a si mai multi romani.

      hai cu banii intai de la tine.... scoate 10 mii de lei si doneaza-i; iti vom urma exemplul

      Pai problema e ca nu se golesc visteriile bancilor ca bancile si le umplu din banii altora, din ai alora cu ratele la zi, cu bani in cont sau care vor vrea sa isi ia o casa. Problema mare e ca voi nu veti fura de la banci ci tot de la cetateni ca si voi.

    cine sunt golanii astia din gccc care vor sa fure munca altora? vor escrocii sa stea tinerii in chirii sau cu parintii ca sa ramana ei proprietari cu rate mici! hotii astia! iar copiii astia care se chinuie cand vor reusi sa isi ia o casa vor trebui sa plateasca la avans si la dobanda ce au furat borfasii astia.astia sunt mai periculosi decat hotii, pentru ca hotul fura la adapostul noptii, infractorii astia vor sa fure la adapostul legii! cum publicati voi vomitaturile unor talhari al caror loc e in 50 de kile de lanturi?!

    1. Irosesti metalul pe astia? Impunsi cu sula ca vitele si nu mai ai nevoie nici macar de un gram de lant !

      Putin

      ceasca era impotriva la tineretu' proprietar asa cum sunteti si voi.dadea vile din munca altora la bogataii din partid si tinea tineretu' in chirie asa cum vrea si sefesulica al vostru, sa dea la vilele alor lui.nu e buna comparatia.are dreptate omu' daca e unu' dintre aia care o sa plateasca la vila cameristei il inteleg.

      Ca nu sunt in stare sa construiasca altele.

      Poate doar pana la rosu, insolventa, faliment, Ajutor de stat sa pluteasca bancuta ! 

      bancile nu construiesc case ca nu asta e rolu' lor piciule.daca nu stii nici macar asta mucles.lasati voi tineretu' in pace cu treaba lui si cu munca lui nu va bagati pe munca lor pentru voevozeanu cu casa de un sfert de milion.snapanii vostri sa aiba vile da' altii sa stea cu ma sa pana la batranete.nu e bine ce faceti piciulica, nu e bine deloc.

      Da credit ridica o casa. Da nu sa cumpere ap Ceausist din 60-80.

      ce te intereseaza pe tine piciule ce cumpara tineretu'.birtea, carje sau anton nu au luat tot ap de pe timpu' lu' ceasca? adica aia ai vostri au putut sa aleaga ce vor dar astia de acum sa cumpere ce vreti voi.daca ala vechi e mai bine facut sau in zona mai buna sa cumpere omu' ce vrea ca nu ii platiti voi creditu'. daca trece legea asta vi l plateste el pe al vostru.

      Ciment fier tva muncitori arhitecti...

      ... si pentru mata: HALOPERIDOLUL, ZUCLOPENTIXOLUL, FLUPENTIXOLUL! Succes.

      Schizofrenia necesita tratament pe tot parcursul vietii! Te astept la cabinet sa-ti prescriu un tratament de lunga durata.

      La fel cum si hotia intrinseca pe care voi o aveti imbibata la nivel de fibra si de os, nu se trateaza decat in puscarie. Te astept la penitenciar !

      Esti la Gherla ?

    Bineinteles ca tidula fara valoare a grupului clientilor cu credite in chf, aceasta mini-organizatie care functioneaza la limita codului penal, este plina numai de minciuni. N-am sa ma obosesc sa argumentez toate tampeniile mazgalite de acesti samavolnici, am sa ma opresc insa asupra punctului 3, care reprezinta cea mai flagranta minciuna:

    "3. Guvernul se arată îngrijorat de faptul că funcţionarea instituţiilor bancare ar avea de suferit, că s-ar putea înăspri condiţiile de creditare şi de potenţialele pierderi pe care le-ar suferi investitorii străini. «(...) instituţiile de credit cu acţionariat majoritar străin ar putea acţiona în judecată statul român». Aceste ameninţări şi plângeri ale sistemului bancar reprezintă refrenul pe care l-am auzit până la saturaţie".

    Ceea ce nu spun sefii grupusculului este faptul ca bancile vor fi obligate de Directiva 17(al carui text poate fi gasit usor) sa mareasca avansurile, si sa umble la dobanzi sau la scadenta, DACA DISPAR GARANTIILE COLATERALE IPOTECII! Nicidecum un "refren" asa cum incearca dansii sa induca ideea in mod eronat. Acest paragraf din directiva, precum si binecunoscutul sistem de calcul bancar "loan-to-value" vor creste avansurile aruncand asupra tinerilor de buna credinta povara rau-platnicilor reprezentati de acest grup. Dorind sa mearga in spiritul unei maxime aristoteliene, spunand o minciuna suficient de tare si suficient de mult astfel incat lumea sa inceapa sa o creada adevar, intreprinzatorii care conduc acest grup al datornicilor au uitat ca insusi personajul sustinut de ei a fost prins cu minciuna in data de 20 martie, atunci cand, a incercat, in mod vadit rauvoitor, sa dezinformeze nu numai opinia publica ci si pe prim-ministrul Romaniei prin trunchierea textului din Directiva 17, precum si prin omiterea unor pasaje dintr-un comunicat extrem de clar publicat de BNR. O purtare incalificabila pentru care orice senator sau deputat din orice tara civilizata era suspendat in secunda doi. Aceasta lectie se pare ca nu a fost indeajuns pentru liderii grupului de restantieri care au ales sa continue cu dezinformarea.  

    1. Ti-a raspuns Olteanu cu un cumunicat dupa emisiunea la pro tv.

      Bineanteles bancheri au recunoscut dupa 2 luni cand ne spuneau ca banca x creste avansul spre 50℅, banca y face la fel dar se zvarcoleau pt Prima casa! 

      piciule eu am citit legea de care zice omu' acolo.adica directiva 17 si sa stii ca are dreptate! legea e lege si e scrisa din 2014. tot ce spune omu' e o mie la suta adevarat.vad ca voi astia din grup nu inteleserati nimic din ce a spus dragnea.zilele care vin se cam sparge buboiu' cu grupu' vostru, de ce crezi ca a zis mustaciosu' ca se vor afla cu nume si prenume,,adevaratii beneficiari,, ? eu de asta va las mai bland ca stiu ce pocinogu' dracu' vine pe voi!

      Pache, caritasul sistemului bancar nu este o inventie a sustinatorilor legii darii in plata, ci a bancherilor.

    nea caisa dan nu mai conduce demult grupu' cica lipsa de rezultate.e tinut ca strigoiul in geam ca sa nu se prinda cotizantii.fraiele sunt la necula, voevozeanu si teodorescu.nea cipilica dan era pe cai mari in noiembrie anul trecut, se stropshise cu piperea, plecase din grup, s a caciulit dom profesor si l a adus inapoi. acum nu prea, nu prea....oricum samdramaua e compusa din multe cadre m.a.i., m.a.p.n(liviule vezi ca te a luat comandantul la ochi ca te tii de prostii), s.t.s. si s.r.i., asa ca sunt clare interesele si influenta.

    1. Ce vant te aduce ?

      Toti care au semnat, sunt stampilati, -nu pierde vremea cu ei-. 

      imi era dor de baetii astia. lumea nu ii stie cum ii stiu eu.pai zicea cineva mai sus ca slugocii lui nea gogu dan beau tuica si borhot.asa o fi da' ce nu stie lumea e ce bea fruncea.bea voevozeanu la banetu' lui tuica? sa vezi lux la mesele date la el la vila sau bogatie la mesele de la vila lu' hadareanu.nici la chiolhanele tiganesti de la costesti nu vezi asa belsug pe mese.

      Poate te mai i-a un Crivat si te poarta pe undeva.

      Povestile sunt de nota 3(trei). 

      uite ca am venit inapoi sa dau peste bot la sekta voastra hoata! zi i lu' sefu' tau ca o bagat o pe manecuta de la sutana.

      O sa faci spume azi ?

      spume vad ca faci tu piciule.tu te tii ca boala de om cum zice ceva careva de hotzomanii vostri cum sari tu.tu ai ordin de la nea caisa dan sa dai mereu replica, avea dreptate danutz miu cand mi a zis.n am nimic cu tine, castigi si tu o painica.

      Mai incearca altceva.

      tu n ai de unde sa l stii piciule ca ala a fost sef la voi da' a plecat ca s a certat cu nea pantelica dan.n ai de unde sa l stii ca sefii stau cu sefii, muhaielele cu muhaielele

      Daca nu sunt in grup de unde sa stiu?

      Intrebarea se naste de unde sti tu toate amanuntele ? 

      Pe diagnosticul matale cred ce ar merge AMISULPRID, ARIPIPRAZOL, CLOZAPINA, OLANZAPINA, PALIPERIDONA, QUETIAPINA, RISPERIDONA, SERTINDOL, ZIPRASIDONA.

      Daca nu le iei de buna voie, se aplica Legea Sanatatii Mintale 487/2002. 

      Daca kolo si berila sunt Cristian Sima, atunci amanuntele le stie de la Securitate.

      “L-aţi angajat la Banca Naţională a României pe Cristian Sima?” (“Oare este chiar Banca Naţională a României cea care mă invită să ne luăm la mişto?”/MAKE/ BURSA 07.03.2016}

      Acum cine nu e de acord cu voi e Cristian Sima? :))) Cam penibili sunteti baieti. Cititi si voi un pic din Noam Chomsky si pe urma reveniti. Stiu ca pentru voi e grea cartea, dar chiar va poate ajuta sa furati mai bine.

      Anonimul de la 4.13 este Cristian Sima.

      Gainarul turnator? Aparator mai bun n-a gasit BNR?

      ALOOOO, ALOOOOO, domn' Make eu sunt ! :))) Nu m-am mai semnat ca imi furase un anume Pavel Lucian Vasile, postac GCCC pseudonimul. Verificati IP-ul sa vedeti ca e de Bucuresti, Romania, nu de St Moritz:))) Ce dracu' domnule Goldstein?....

      Vrei sa spui ca tu ai citit Noam Chomsky? Daca da, atunci ce legatura are cu discutia?

      De unde stii ca Sima-i in Elvetia?

      tulaaaaiiii domniiie apai da ce stropshita ii lumea p-aicisha.aveti sa-l nu-l enervati pe nea floricu' , pupaiash ciocu' lui ca iar arunca tensiometru' in aer. mai esti la cura nea floricica, intr-o vreme stiu ca erai.ai grija sa nu mananci multa sare ca stii ca te ia imediat.te pup bre.

      Kolo, o sa te usuci de tot de invidie pe barosaneala lor...deocamdată puti rau, dar la un moment dat o să te usuci

    "Investitori straini" gen Volksbank nu avem nevoie !

    Statul Roman de ce nu da in judecata "investitori straini" gen Volksbank ? 

    1. pentru ca mai exista in romanica de aia. nu mai e demult volksbank.

      eu nu sunt de acord cu altceva la grupu' asta.aud ca toate doamnele si donsoarele se saluta cu hai sus.da' de ce sus fetelor, jos n ati gasit nimic interesant?  

      Hmmm

    nea florica mai gatesti? am vzt si io la alt articol ca te lauda lumea si am dat pe net si cica da, esti mai tare decat sanda marin.de ce nu faci bre o masa acu' de paste cu bucate gatite de mata ca ti rup usile aia din banci?tai bilete la intrare ca la concertele lu' fuego.

    scopul acestei legi ar trebui sa fie nu atit ajutorarea debitorilor cit blocarea creditarii pe viitor chiar din proprie initiativa ,de asta le e frica bancilor , s-a spus despre arme, pai armele sint furnizate chiar de noi prin banii depusi la banca cu dobinzi 0 si jumuliti fara mila prin comisioane, a scoate banii din banci inseamna a lua cea mai puternca arma din mina acestor camatari cu gulere albe care ati vazut ca nu se sfiesc sa arate pisica celor 7 milioane sau citi sint cu depozite ,guvernantilor si politicienilor nu le pasa de voi, majoritatea sint fie cumparati fie urmeaza disciplina de partid, pina nu va faceti partid nu aveti mari sanse

    1. O metoda foarte simpla este sa se retraga toti banii din depozite si sa nu se mai plateasca ratele la credite sa vedeti atunci oferte de la banci, dar intr-o tara unde nu exista solidaritate decit la comenzi pe retele acesta este rezultatul

      Bancile nu au 50 000 cash in seif trebuie sa faci cerere ca doresti sa scoti CASH in data de din punctul de lucru x.

      Sunt banci care NU au marfa, vand iluzii. 

      nicio banca nu are decat o mica fractiune din marfa. Restul banilor sunt plasati in credite, inclusiv pentru stat. Ce vrei, sa stea ca o closca pe bani? Nu intelegi nimic din ce face o banca.

      Vezi ce face referendum !

      nimic ... nu este legal sa intrebi la referendum ceva ce 99% dintre cetateni nu inteleg... uita-te si pe acest forum, cei mai multi nu inteleg

      Dai sfaturi Elvetienilor ?

    "... numarul total al persoanelor..." ti l-a dat BNR,nu ai incredere in acele cifre ?

    Digi 24, 08.31

    1. Aveti informatia completa despre ce se intampla astazi in Comisia Juridica in articolul "SENATUL VREA ÎNAPOI LEGEA FALIMENTULUI PERSONAL

      Piperea: «Legea insolvenţei persoanelor fizice nu poate fi aplicată fără norme»" si in stirea "DEPUTAŢII JURIŞTI ÎNCEP DISCUŢIILE PE MARGINEA LEGII INIŢIATĂ DE PIPEREA ŞI ZAMFIR

      Cererea de reexaminare a Legii dării în plată - pe masa Comisiei Juridice" 

    sa va iau guvernu in ciocan si pe postaci astia ai bancilor si sa va dea dumnezeu ce doriti voi la oameni astia care au ramas pe drumuri cu copii in strada si sunteti pro camatari romani care va bucurati de raul altuia .dumnezeu nu doarme o sa va dea si voua dupa suflet oameni fara suflet

    1. daca erai cu dumnezeu in suflet, nu calcai intr-o banca... banii sunt ai diavolului. ... orgoliul tau de a cumpara bunuri este nesanatos, te bate dumnezeu ca ai luat credit

      tu nu a treaba pastac al banci care esti sau te platesc pentru asta saracule lasa oameni in pace cu problemele lor

      da zici bine bancile straine venite in aceasta tara sunt ale diavolului nu ca cele din germania, austria unde statul are grija de cetateni acelor tari sa nu ii jecmaneasca bancile uitate ce au facut in islanda cu bancheri iau bagat pe toti la puscarie .ala da popor nu ca noi romani ne bucuram ca au venit bancheri straini si au introdus sclavagismul in romania asa ca VAYA CON DIOS domnule

      nu-l mai mentiona pe dumnezeu in probleme banesti. Diavolul este cel care te-a impins sa iti iei credit. Trufia. Daca agoniseai modest, dumnezeu te rasplatea.

      Asa e ! Unde mai pui ca ii curg balele si la banii altora, al alora care au agonisit la banca, al alora care au strans cinstit pentru un avans. Demult se stie ca hotul e si trufas

      lasati si voi oamenii in pace si nu furati din banii lor si nu va zice nimeni nimic

      Haha au strans din dobanda ?

      Bagi 10 000 si mai aduci bani de acasa sa mai scoti 10 000 de la bancuta . 

      din cauza la din astia hotzomanii ca tine copchile au scazut dobanzile. acu' va tineti iar de prostioare si o sa scada si mai mult.

      In Elvetia tot Romani sunt de vina ?

      Acolo e cu - . 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb