ÎN 2014, BCR Banca pentru Locuinţe a acordat credite de peste 152 milioane lei

Elena Deacu
Companii #Imobiliare / 7 aprilie 2015

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), participant pe piaţa de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a acordat în anul 2014 credite de peste 152 milioane lei, cu 33% mai mult decât în anul anterior.

"Activitatea de creditare este încă la început, portofoliul de contracte al BCR Banca pentru Locuinţe fiind încă tânăr, astfel încât putem considera că acest trend crescător se va continua şi în următoarea perioadă, când multe dintre contractele de economisire-creditare vor ajunge la repartizare şi clienţii vor putea accesa creditele Bauspar, cu dobândă fixă de 5% pe an pe toată perioada contractului", a declarat Carmen Schuster, Preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

BCR Banca pentru Locuinţe a înregistrat în cursul anului 2014 şi o creştere a depozitelor cu 27%, ajungând la peste 2,5 miliarde lei.

În portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe există peste 362.000 de contracte pe baza cărora clienţii au economisit peste 2,5 miliarde lei. Valoarea contractelor încheiate în cursul anului 2014 a fost de 3,3 miliarde lei, cu 37% mai mare decât valoarea contractelor încheiate în cursul anului 2013 (2,4 miliarde lei).

"BCR Banca pentru Locuinţe a continuat trendul crescător şi în anul 2014, consolidându-şi poziţia de lider de piaţă în sectorul de bănci de economisire-creditare din România. Deşi contextul economic a rămas unul dificil, clienţii BCR Banca pentru Locuinţe au continuat să economisească şi să investească pentru îmbunătăţirea locuinţelor lor. Astfel, în cursul anului 2014, depozitele atrase de bancă au înregistrat creşteri de 27% faţă de anul 2013, iar portofoliul băncii a depăşit 362.000 contracte de economisire-creditare", a declarat Carmen Schuster, Preşedinte BCR Banca pentru Locuinţe.

Portofoliul de credite acordate de BCR Banca pentru Locuinţe S.A. a crescut cu 33%, depăşind 152 milioane lei la finalul anului 2014, în comparaţie cu 114 milioane lei la finalul anului 2013.

În ceea ce priveşte destinaţiile creditelor pentru domeniul locativ acordate de către BCR Banca pentru Locuinţe, majoritatea creditelor accesate de către clienţi sunt pentru modernizări, renovări, reabilitări sau amenajări ale locuinţelor existente, urmate de creditele pentru achiziţia şi pentru construcţia de locuinţe. Situaţia înregistrată de portofoliul de credite al BCR Banca pentru Locuinţe reflectă şi tendinţele evidenţiate în cea mai recentă cercetare de piaţă realizată de bancă, respectiv rezultatele privind intenţiile românilor de a investi în îmbunătăţirea locativă.

Astfel, 56% dintre români intenţionează să investească în următorii 5 ani şi 29% în următoarele 12 luni. Planurile specifice pentru investiţiile locative din următorul an sunt legate de renovarea locuinţei (13%), reparaţii ale instalaţiilor sanitare şi electrice (9%), izolarea termică (8%), reparaţii structurale (7%), instalarea unui sistem de încălzire (5%) sau lucrări privind acoperişul / terasa (5%).

Celelalte planuri specifice sunt: achiziţia unui teren (6%), investiţii în locuinţa de la ţară (5%), cumpărarea unei locuinţe (4%) şi construcţia unei locuinţe (3%).

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), subsidiară a Grupului BCR specializată în economisirea şi creditarea domeniului locativ în sistem colectiv, a fost lansată în iulie 2008. Principalii acţionari sunt Banca Comercială Română (BCR), România - acţionar majoritar cu 80% din acţiuni - şi S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, bancă specializată în economisire-creditare a Grupului ERSTE, Austria - 20% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb