ÎN 2021 Profitul Grupului VIG a crescut cu 47,8%, până la valoarea de 511 milioane euro

G.U.
Bănci-Asigurări / 14 aprilie 2022

Profitul Grupului VIG a crescut cu 47,8%, până la valoarea de 511 milioane euro

În 2021, volumul primelor a crescut la 11 miliarde de euro (+5,5%) pentru Grupul VIG, în timp ce profitul (înainte de impozitare) a crescut la 511 milioane de euro (+47,8%), iar rata combinată a daunei s-a îmbunătăţit semnificativ la 94,2% (-0,8 puncte procentuale), se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"Indicatorii cheie demonstrează robusteţea afacerii grupului çi confirmă răspunsul nostru prompt la provocările majore de la nivelul industriei, în special prin intermediul digitalizării. Aceasta s-a dovedit un element cheie în timpul pandemiei în menţinerea operaţiunilor çi, mai ales, a relaţiei cu clienţii", a explicat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Potrivit sursei citate, rata de solvabilitate de 250% la finalul lui 2021 demonstrează capitalizarea puternică a grupului VIG. La 31 decembrie 2021, VIG avea fonduri proprii de circa 10,3 miliarde de euro, din care aproximativ 85% în categoria fondurilor de nivel 1 (cel mai înalt nivel de calitate). Cerinţa minima legală privind necesarul de capital de solvabilitate este de aproximativ 4,1 miliarde de euro.

Valoarea încorporată a segmentelor de business asigurări de viaţă şi de sănătate este valoarea netă a activelor la care se adaugă valoarea actuală a profiturilor viitoare prognozate, rezultate din contractele de asigurare existente. Datorită evoluţiei pozitive a dobânzilor, valoarea încorporată (după impozitare) a crescut la 3,85 miliarde de euro, la 31 decembrie 2021 (valoarea revizuită pentru anul 2020: 2,91 miliarde de euro). În special în Austria, valoarea încorporată a crescut cu 817 milioane de euro, datorită portofoliului influenţat de evoluţia dobânzilor. Zona ECE a contribuit cu 118 millioane de euro la această creştere.

La generarea valorii încorporate a contribuit profitabilitatea noului business, cu o marjă de 2,5%.

Grupul VIG a obţinut din nou o marjă consistentă a profitabilităţii în zona ECE, de 3,8%, notează sursa citată.

Conform comunicatului, obiectivele Grupului stabilite în actualul program strategic "VIG 25" includ, pentru prima oară, proiecte cu componentă ESG în beneficiul societăţii, clienţilor şi angajaţilor. "Nu este vorba despre introducerea în premieră a sustenabilităţii ca obiectiv, ci despre urmarea cu consecvenţă a unei căi pe care deja am pornit. Încă de la înfiinţarea sa în secolul al XIX-lea, grupul nostru s-a dedicat unor cauze sociale çi practici sustenabile de business, urmărind totodată çi o creçtere profitabilă", a explicat Elisabeth Stadler. Strategia de sustenabilitate a grupului VIG îşi propune să promoveze investiţii în energie regenerabilă şi în obligaţiuni verzi, precum şi să elimine treptat implicarea în sectorul cărbunelui.

Raportul de sustenabilitate indică un volum total al plasamentelor în obligaţiuni verzi de 436 de milioane de euro la finalul lui 2021, ceea ce reprezintă o creştere cu peste 83% faţă de anul anterior. Ponderea obligaţiunilor verzi a crescut astfel de peste şase ori în raport cu anul 2018, când volumul acestora se ridica la 70 de milioane de euro. Ca parte a strategiei sale privind schimbările climatice, Grupul VIG a decis să se retragă din sectorul cărbunelui încă din anul 2019. Conform strategiei Grupului privind schimbările climatice, VIG se angajează să nu mai asigure companiile din sectorul cărbunelui. Începând cu luna mai 2019, nicio poliţă nouă de asigurare nu a mai fost emisă pentru mine de cărbune sau pentru termocentrale pe bază de cărbune. Poliţele în vigoare pentru acest sector vor dispărea treptat. În 2021, expunerea clienţilor corporate la riscul reprezentat de sectorul cărbunelui s-a redus cu 74%, comparativ cu 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb