ÎN ACEST AN Art Safari a înregistrat un numar record de vizitatori

G.U.
Miscellanea / 4 octombrie 2021

Art Safari a înregistrat un numar record de vizitatori

Art Safari 2021. 15 septembrie - 3 octombrie 2021. 18 zile de bucurie, socializare şi artă, în care mii de vizitatori au luat la pas cei 6000 de metri pătraţi ai Palatului Dacia-România, sediul principal al Pavilionului, să privească cele peste 800 de opere de artă expuse, conform unui comunicat de presă. În cele 3 săptămâni în care a fost deschis, Pavilionul a fost vizitat de peste 36 de mii de persoane (36.324) cu aprox. 10% peste cifra de vizitare a anului trecut.

Anul acesta, pentru prima dată în istoria sa, Pavilionul de Artă Bucureşti a avut loc în două sedii din Centrul Istoric, ambele superbe, la deja tradiţionalul Palat Dacia-România adăugându-se ARCUB Hanul Gabroveni.

Cea de-a 8-a ediţie Art Safari a expus opere în valoare totală de 9 milioane de euro, care au fost grupate în patru pavilioane expoziţionale:

1. Pavilionul Muzeal: Samuel Mutzner. Pe urmele lui Claude Monet

2. Pavilionul invitat: Seducţie şi triumf în artă. Femei-artist în România

3. Pavilionul Central: Constantin Piliuţă. Culoare de zenit

4. Pavilionul Contemporan: Superheroes/Antiheroes. Tendinţe în arta contemporană românească

Şi ediţia din acest an s-a desfăşurat în condiţii de prevenţie medicală, însă în ciuda controlului îngreunat de măsurile de limitare a capacităţii, arta şi-a păstrat locul în inima şi în agenda românilor. Numărul mare al celor care au dorit să viziteze şi în acest an muzeul temporar Art Safari i-a determinat pe organizatori să prelungească cu o săptămâna expoziţia, pentru a împăca apetitul cultural al vizitatorilor cu controlul riguros al accesului, se menţionează în comunicat.

"Noile reguli de acces la evenimente, ce au intrat treptat în efect în ultimele zile, nu au împiedicat accesul la Art Safari, deoarece evenimentul a fost gândit şi organizat încă de la bun început cu respectarea strictă a regulilor de prevenţie în vigoare în toamna anului trecut. Suntem recunoscători autorităţilor culturale că au gândit regulile de participare la expoziţiile de tip muzeal astfel încât să dea totuşi posibilitatea publicului să acceseze muzeele, iar arta să îşi poată îndeplini menirea", a punctat Ioana Ciocan, Directorul Art Safari.

Night Tours au făcut şi în acest an savoarea Art Safari. Peste 3500 de vizitatori au ales în 2021 experienţele personalizate de vizitare a Pavilionul de Artă Bucureşti, bucurându-se de ghidaj, muzică live şi cocktail party-uri.

Evenimentul Art Safari se află sub patronajul Ministerului Culturii, Primăriei Municipiului Bucureşti şi UNESCO România şi este realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Muzeul Municipiului Bucureşti.

Din 2022, Art Safari se va transforma sub ochii noştri şi va deveni dintr-un muzeu temporar unul instituţionalizat. Primul sediu permanent al Pavilionul de Artă Bucureşti urmează să fie acelaşi Palat Dacia-România, în baza unui parteneriat semnat pe doi ani între Art Safari şi Muzeul Municipiului Bucureşti, de folosire împreună a spaţiului expoziţional al Palatului Dacia-România. Palatul Dacia-România urmează să găzduiască în viitor, după operaţiunile cuvenite de consolidare, renovare şi amenajare muzeală corespunzătoare, Pinacoteca Municipiului Bucureşti.

Potrivit comunicatului, Art Safari, operator cultural independent care acţionează pe scena de artă din România, este cunoscut îndeosebi pentru organizarea anuală a Pavilionului de Artă Bucureşti, ale cărui expoziţii au fost vizitate de aprox. 231.000 de persoane în cele 8 ediţii de până acum. Alături de expoziţiile curatoriale, organizate în Bucureşti sau în străinătate, Art Safari promovează conţinut educaţional pentru toate vârstele, găzduind inclusiv ateliere de artă pentru copii şi tururi ghidate pentru copii şi adolescenţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb