ÎN ANUL 2020 Profitul operaţional al Allianz-Ţirac a crescut cu 15%

S.B.
Bănci-Asigurări / 16 martie 2021

Profitul operaţional al Allianz-Ţirac a crescut cu 15%

În anul 2020, primele brute subscrise totale ale Allianz-Ţiriac au depăşit 1,32 miliarde de lei, în scădere cu 3,7% faţă de 2019, în timp ce profitul operaţional s-a îmbunătăţit cu 15% şi a însumat 154 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, diminuarea vânzărilor totale a fost cauzată de restrângerea businessului de asigurări generale, în special pe segmentul asigurărilor de călătorie, afectate de criza COVID-19, dar şi a scăderii subscrierilor din poliţele auto.

Pe de altă parte, subscrierile din asigurări de locuinţă s-au majorat cu 11%. Pe fondul pandemiei, locuinţa a devenit mai mult decât spaţiul de relaxare şi petrecere a timpului cu familia, iar interesul pentru protejarea casei a crescut.

Dincolo de efectele negative evidente, pandemia COVID-19 a generat şi oportunităţi pentru o creştere mai amplă în zona asigurărilor de viaţă, românii fiind mai receptivi în a proteja ceea ce contează mai mult: viaţa lor şi bunăstarea celor dragi. La nivelul Allianz-Ţiriac, vânzările de asigurări de viaţă au avut cea mai mare rată de creştere, de aproape 14%, în condiţiile în care subscrierile la nivel de piaţă au scăzut în 2020.

"Am încheiat un an dificil, fără surprize. Allianz-Ţiriac a demonstrat încă o dată că este un business solid, care livrează performanţă. Am reuşit într-un mediu volatil şi incert să avem vânzări comparabile cu anul anterior, să ne îmbunătăţim profitabilitatea operaţională şi să creştem numărul de clienţi. Şi cel mai important, datorită colegilor mei şi profesionalismului lor, am rămas alături de clienţi şi parteneri, ne-am respectat promisiunile şi am oferit siguranţă. Anul 2020 a însemnat pentru Allianz-Ţiriac şi deschiderea unui nou capitol din povestea sa prin semnarea primei achiziţii. Tranzacţia de preluarea a Gothaer România este o confirmare a angajamentului nostru faţă de piaţa locală şi un pas înainte în strategia de consolidare a poziţiei Allianz-Ţiriac. Aşadar, pentru 2021 avem toate motivele să fim optimişti şi încrezători", a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac.

De asemenea, despăgubirile plătite de Allianz-Ţiriac, în 2020, au însumat 695 milioane de lei iar rata combinată s-a situat la 91,5%, în scădere uşoară faţă de 2019, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb