ÎN ANUL 2021 Grupul Smartree a înregistrat o cifră de afaceri de 123,2 milioane lei, în creştere cu 17% faţă de anul precedent

G.B
Companii / 29 martie 2022

Alexandra Peligrad, CEO Smartree România

Alexandra Peligrad, CEO Smartree România

Smartree, anunţă rezultatele financiare ale anului trecut, precum şi principalele direcţii de dezvoltare pentru 2022. Astfel, în 2021, cifra de afaceri a depăşit 123 milioane lei, în creştere cu 17% faţă de anul precedent. Această creştere s-a datorat şi noii divizii de inovare în tehnologie pentru procesele de HR, Smartree HRTech, care a înregistrat o cifră de afaceri de 18,2 milioane lei. În acelaşi timp, Smartree România, divizia care pune la dispoziţia companiilor angajaţi temporari, a înregistrat o cifră de afaceri de 105 milioane lei pe parcursul anului trecut. Pentru 2022, Smartree anticipează o creştere de 20% pe divizia de tehnologie şi de 25% pe divizia de punere la dispoziţie de angajaţi temporari, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, anul 2021 s-a încheiat cu un profit de 5,3 milioane lei pentru grupul Smartree, cu 35% mai mare decât cel înregistrat în 2020. Acest profit a rezultat şi dintr-o serie de automatizări implementate în cadrul proceselor de lucru din companiile din grup, în urma presiunii pe care pandemia a impus-o în accelerarea iniţiativelor de eficientizare.

"Anul trecut a fost unul cu multe provocări şi ne bucurăm de rezultatele pe care le-am avut. Creşterea cifrei de afaceri a fost susţinută de parteneriatele pe care le-am dezvoltat în ultimii doi ani, de preocuparea continuă pentru digitalizarea şi eficientizarea proceselor de HR din companiile care ne sunt clienţi, iar toate acestea au dus la creşterea solicitărilor pentru serviciile şi produsele noastre. Echipa Smartree a reuşit să depăşească toate provocările şi toate necunoscutele care i-au ieşit în cale şi le sunt recunoscătoare colegilor mei pentru tot efortul susţinut", a declarat Alexandra Peligrad, CEO Smartree România.

În 2021, pandemia a continuat să afecteze mediul de business, inclusiv domeniul de resurse umane, impunând transformarea diverselor procese din activitate sau chiar reinventarea totală prin munca de acasă şi munca hibrid. În ciuda tuturor acestor provocări, Smartree a implementat anul trecut un proiect de divizare în două companii, în urma căruia a rezultat Smartree HRTech, divizia de inovare în tehnologie pentru procesele de HR. Noua companie a preluat întreaga activitate de tehnologie software şi servicii asociate pentru managementul strategic al proceselor de resurse umane şi, în prezent, este formată dintr-o echipă de aproximativ 100 de oameni. În acelaşi timp, Smartree România a păstrat divizia de muncă temporară şi leasing de personal şi recrutare, prestând în continuare servicii pentru punerea la dispoziţie de forţă de muncă către clienţii săi, cu un număr mediu lunar de peste 2.000 de angajaţi temporari pe parcursul anului 2021.

"Ne aşteptăm ca piaţa de produse software HR şi servicii de resurse umane să continue trendul ascendent, pe fondul creşterii investiţiilor în digitalizare realizate de companii şi organizaţii. Acestea sunt, de altfel, câteva dintre motivele pentru care Smartree HRTech a devenit o companie de sine stătătoare. În plus, odată cu ridicarea restricţiilor impuse de pandemie, companiile îşi vor relua planurile strategice de dezvoltare şi vor dori să investească în proiecte care includ soluţii integrate de gestionare a proceselor HR şi de digitalizare a acestora, pentru eficientizarea şi amplificarea activităţii", spune Alexandra Peligrad, CEO Smartree România.

Pentru anul 2022, Smartree îşi propune să continue liniile de creştere începute în anii anteriori, având un interes crescut pentru parteneriate cu companii care dezvoltă produse software şi aplicaţii complementare din zona proceselor de HR. Exemple de astfel de parteneriate încheiate în ultimii doi ani sunt PandemSafe, aplicaţie software ce asigură întoarcerea angajaţilor în siguranţă la birouri, Druid, aplicaţie software pentru chatbot HR, şi Salarium, prin intermediul căruia angajaţii clienţilor Smartree pot solicita şi primi avansuri salariale pentru zilele deja lucrate, oricând şi de oriunde.

În paralel, o altă perspectivă de creştere pe care Smartree o vizează este efectuarea de proiecte de achiziţii şi investiţii în companii din domeniul HR. Aceste proiecte se pot dovedi importante pentru dinamica companiei în anii ce urmează, atât pentru Smartree HRTech, cât şi pentru divizia de punere la dispoziţie de angajaţi temporari. De asemenea, prin divizia de inovare, Smartree investeşte în construirea unui produs nou de software HR. Decizia de a dezvolta o nouă soluţie de resurse umane vine ca urmare a schimbărilor pe care toată perioada de pandemie le-a provocat în cadrul proceselor companiilor, în care departamentele de HR au devenit piloni cheie în stabilirea şi implementarea strategiilor de business, se arata în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb