ÎN ANUL 2021 Safetech Innovations a înregistrat un profit net de 6,2 milioane de lei

S.B.
Piaţa de Capital / 21 februarie 2022

Safetech Innovations a înregistrat un profit net de 6,2 milioane de lei

afetech Innovations raportează venituri totale de 32,5 milioane de lei în 2021, o creştere cu 76% faţă de 2020, o cifră de afaceri de 23 milioane de lei, o majorare cu 56% comparativ cu anul anterior şi un profit net de 6,2 milioane de lei, cu 99% mai mult faţă de anul 2020, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Suntem foarte mulţumiţi de performanta echipei Safetech Innovations in 2021, în special de faptul că am realizat un profit net chiar mai mare decât estimarea iniţială. Numărul atacurilor cibernetice este într-o continuă creştere, acestea devin una dintre cele mai proeminente ameninţări la adresa corporaţiilor din întreaga lume, inclusiv în România. Astfel de atacuri se traduc prin pierderi financiare şi de date semnificative, dar şi printr-o pierdere la nivel de reputaţie pentru companiile vizate. Prin urmare, ne aşteptăm la o creştere a solicitărilor de soluţii de securitate cibernetică, precum şi a serviciilor de securitate cibernetică furnizate de echipele noastre. Având în vedere provocările curente din acest domeniu, intenţionăm ca anul acesta să ne mărim echipa cu încă nouă experţi noi pentru a putea gestiona cererea ridicată pentru serviciile noastre. În 2022 ne vom concentra pe continuarea creşterii afacerii noastre atât la nivel local cât şi la nivel internaţional şi vom demara procedura de trecere pe Piaţa Principală a BVB. Le mulţumim acţionarilor care ne-au susţinut de-a lungul acestui an şi abia aşteptăm să atingem împreună acest obiectiv," a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

În anul 2021, implementarea soluţiilor de securitate cibernetică a contribuit cu 57% la cifra de afaceri totală a companiei, serviciile de securitate cibernetică cu 42%, în timp ce vânzarea de bunuri a echivalat cu 1% din cifra de afaceri totală. În linie cu rezultatele istorice ale companiei, ultimul trimestru al anului a fost din nou perioada cea mai aglomerată pentru Safetech Innovations, 43% din cifra de afaceri fiind generată doar în trimestrul respectiv. Cele mai solicitate servicii pe parcursul anului trecut au fost implementarea soluţiilor de securitate cibernetică precum şi servicii de consultanţă privind conformitatea cu Legea 362/2018. Anul trecut, Safetech Innovations a adăugat în portofoliu 19 clienţi noi, atât din România, cât şi din străinătate.

În contextul rezultatelor generate, conducerea Safetech Innovations va supune votului acţionarilor în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, care va avea loc în data de 18 aprilie 2022, distribuirea de dividende în numerar în valoare de 4,2 milioane de lei, echivalentul unui dividend pe acţiune de 0,25 lei. În plus, compania va distribui câte trei acţiuni gratuite pentru fiecare acţiune deţinută prin valorificarea primelor de emisiune în valoare de aproape 10 milioane de lei, din ultimele două majorări de capital social, din octombrie 2020 şi ianuarie 2022.

"Credem cu tărie că companiile aflate în creştere pot fi şi companii profitabile care împart profitul net cu acţionarii lor. Avem o poziţie de numerar puternică şi un plan de dezvoltare solid şi, prin urmare, ne dorim ca această propunere de dividende să reflecte încrederea noastră în planurile de creştere, precum şi să servească drept mulţumire acţionarilor care ne-au susţinut prin participarea la plasamentul nostru privat din octombrie 2020, care încă deţin acţiunile noastre, celor care au cumpărat acţiuni SAFE pe parcursul anului 2021, precum şi acţionarilor care au participat la cea mai recentă operaţiune de majorare a capitalului social," a adăugat Victor Gânsac.

Pentru anul 2022, compania vizează venituri totale de 43,9 milioane de lei, o cifră de afaceri de 40 milioane de lei şi un profit net de 10,1 milioane de lei. În ceea ce priveşte extinderea internaţională, Safetech Innovations a înfiinţat în urmă cu câteva săptămâni o filială în Marea Britanie, iar în prezent se află în plin proces de recrutare a echipei. Într-o primă etapă, compania caută specialişti în vânzări şi pre-vânzare, precum şi un manager de produs. Odată ce entitatea din Marea Britanie este bine stabilită, compania îşi va muta atenţia către înfiinţarea entităţii din SUA, în perioada martie-aprilie a anului curent.

Totodată, în perioada imediat următoare, Safetech va înfiinţa o filială şi în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, împreună cu partenerul local. Compania se uită şi la alte pieţe globale pentru o potenţială extindere, una dintre ele fiind zona Benelux. Cu toate acestea, potenţiala expansiune în regiunea respectivă nu va fi realizată prin deschiderea unei alte filiale, dar prin colaborări cu intermediari care pot spori vizibilitatea Safetech în această piaţă.

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 180 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile SAFE sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO. În 2021, Safetech Innovations a fost cea mai tranzacţionată companie de pe piaţa AeRO.

Opinia Cititorului ( 28 )

  1. Div. de 0,25 lei pe actiune la un cost al actiunii de 11,6 lei!!!

    E perfect si reprezentativ pentru piata noastra! 

    1. firmele se mai si dezvolta si investesc o parte din profit, nu te opreste nimeni sa cumperi la firme care dau tot la actionari si nu au planuri de viitor

      Are profitul net de 6,2 mil lei ceea ce inseamna un profit pe actiune de 0,397 lei, iar pretul actual este de 12,18 lei. Rezulta un PER mai mare de 30.

      Are nevoie de un ritm mare de dezvoltare ca sa justifice pretul actual (peste cel al pietei americane, dar obtinut pe piata romaneasca). Sa fim seriosi, totusi si mai ales realisti. 

      ei vor sa treaca pe principala si zic de fonduri de investitii

      ia sa vedem cum o sa cumpere fondurile la 8,5x CA 2021 si la 7 x CA 2022 prognozata.La 30 milioane cat prognozeaza ei anul asta,pe o rata de crestere injumatatita,pe NASDAQ era tavalita rau zilele astea,iar ajustarile continua vad 

      fara subventii(asa o sa o judece institutionalii) au afaceri 23 mil in 2021 si un profit net de 2-3 milioane ,iar anul asta profitul core nu sare de 4-5 milioane la afaceri de 30  

      ai dreptate cu profitul pe actiune,poate unii nu stiu ca s-au mai adaugat 1 milion de actiuni 

      de unde sa dea mai mult dividend ca au rata de distributie 70% si rezultat reportat 0

      rata de distributie e mai mare decat profitul core 

      nu mai calcula ca esti pe langa subiect, lasa-i pe altii ca stiu cu ce se mananca bursa

      rectificare anul asta vor 43 mil venituri si 40 CA. parca erau pana la anul fondurile, probabil pe proiectul mai mic

      adica vor crestere 75%la CA

      Sa va vedem!  

      astia sunt hateri din nastere, mor de ciuda cand vad ca le cresc profiturile firmelor de pe aero

      pai hai sa citim raportarea sa observam daca ei se dezvolta din profit sau de fapt platesc dividende la jumatatea anului din banii atrasi de la actionari

      dividende propuse peste 4 milioane 

      cash la sf 2021 de 6 milioane din care 2,8 milioane din bani etapa 1 majorare 

      in ianuarie se platesc darile pe luna precedenta

      cum mai e concluzia ca ei se dezvolta din profit?ca pe ala il dau 4 mil din 6 dividend 

      daca atata de duce capul si nu vezi ca au 13 milioane de incasat ce sa facem

      E cam ciudat ce apare in bilant, ma rog nu ca nu e corect, dar cum stau cash flow

      Profit net creste cu 6,2 m dar active circulante nete'adica scazut doar datorii curente scad de la 14 la 12 m in 2021 

      asta cu toate ca includ circulantele si cash majorare aproape 3 m pana la 31.12 

      as astepta sa vad cash flow la materiale aga ca la asa cresteri de venituri e dubios, nu imi amintesc sa fi dat mari dividende

      daca nu intelegi lasa pe altii care stiu

      Pentru anul 2022, compania vizează venituri totale de 43,9 milioane de lei, o cifră de afaceri de 40 milioane de lei şi un profit net de 10,1 milioane de lei. În ceea ce priveşte extinderea internaţională, Safetech Innovations a înfiinţat în urmă cu câteva săptămâni o filială în Marea Britanie, iar în prezent se află în plin proces de recrutare a echipei. Într-o primă etapă, compania caută specialişti în vânzări şi pre-vânzare, precum şi un manager de produs. Odată ce entitatea din Marea Britanie este bine stabilită, compania îşi va muta atenţia către înfiinţarea entităţii din SUA, în perioada martie-aprilie a anului curent.

      Te-ai uitat Gogule pe grafic? E relevant pentru AeRO. Incepe cu un entuziasm ''pilotat'', apoi ''basica'' se inteapa la 18,5 si ''fasaie'' pana la 12,0(minus 35%) si va ''fasai'' pana se va intoarce de unde a pornit.

      În anul 2021, implementarea soluţiilor de securitate cibernetică a contribuit cu 57% la cifra de afaceri totală a companiei, serviciile de securitate cibernetică cu 42%, în timp ce vânzarea de bunuri a echivalat cu 1% din cifra de afaceri totală. În linie cu rezultatele istorice ale companiei, ultimul trimestru al anului a fost din nou perioada cea mai aglomerată pentru Safetech Innovations, 43% din cifra de afaceri fiind generată doar în trimestrul respectiv.

    Interesant este ca diferenta de profit in plus fata de buget si ajustarea din septembrie este considerabil mai mica decat cresterea veniturilor din subventia pe fonduri.

    Daca ne uitam la ultimii 2 ani,putem spune ca SAFE e o afacere cu fonduri europene,daca le excludem operatiunile lor sunt extrem de modeste in raport cu capitalizarea enorma. 

    se vede asta si din cresterea modesta a cheltuielilor de personal unde in domeniul lor nu poti face afaceri mult mai mari daca nu ai personal in crestere la fel de puternica(foarte multi in regim aproape non-stop,e cybersecurity ). 

    Opinia mea este ca in piata va fi un discount aparent din ce in ce mai mare pentru ca multi taie puternic din partea cu fonduri(astea se aloca cu un grad de eficienta care o sa-i uluiasca pe actionari cand vor vedea ce venituri mici operationale vor atrage,asta nu e vina SAFE,asa au luat fondurile pe interese strategice si nu pe vreo mare abordare de eficienta economica).Partea buna pentru ei este ca fonduri din astea cu alocare paralela cu rezultatele economice determinate se vor da si mai mult din PNRR.Sa vedem cat de eligibili vor mai fi dupa ce termina tura asta de fonduri.Au ei spate puternic dar mai au si altii.

    De notat si faptul ca au facut ajustare de buget din timp,au comunicat prompt investitorilor cum se va incheia anul.O sa fie un contrast enorm cu o groaza de alte firme cu capitalizari mari dar care au 'uitat' sa spuna ca vor face cifre mult mai mici decat spuneau asta vara. 

    Hmmm, 2020-Ven.din fonduri 3,4 profit 3,1

    2021- 9,1 cu 6,1 

    Transparent ar fi fost sa arate o profitabilitate neafectata de fonduri 

    Cat mai creste firma putem deduce din secventa Cifra afaceri 2020-2021-2022 14,7-23-30(ata e prognoza inca)

    Daca are 200 capitalizare acum in cati ani va avea un PER decent? Ca daca in 3 ajunge pe la 37 afaceri...  

    1. vrei sa cumperi ?

      Safetech va înfiinţa o filială şi în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, împreună cu partenerul local. Compania se uită şi la alte pieţe globale pentru o potenţială extindere, una dintre ele fiind zona Benelux. Cu toate acestea, potenţiala expansiune în regiunea respectivă nu va fi realizată prin deschiderea unei alte filiale, dar prin colaborări cu intermediari care pot spori vizibilitatea Safetech în această piaţă.

    are potential foarte mare de crestere si echipa de comunicare excelenta

    1. Cornerstone cat da pe cuvant?

      n-ai somn ? esti de la concurenta si ai venit aici sa bagi soparle ?

    Când o sa raporteze AST o sa puteți face diferența între specialiști și povestitori, atenție la profit net și pozițiile cash pt fiecare...

    1. nu compara mere cu pere, AST vinde si componente hard, SAFE e doar cu servicii si soft

      AST probabil va da mai putin la profit, dar nu cu mult. La cash ai dreptate, cred ca va fi o diferenta imensa cu toate ca SAFE a luat si de la actionari(iar acum le da tot banii aia dividend, in sensul de unde provin, nu ca e tot suma aia). SAFE isi dau cei 2 dividend ca au 80% si ei nu baga nimic la majorare!

      Deci alti actionari baga la majorare ca cei 2 sa ia 80% din cat dividend dau(jumatate din banii de la majorare).

      Pare ilogic sa dea dividend dar daca te uiti ca ei nu subscriu nici o actiune ba mai si vand drepturi e foarte logic(pentru contul lor personal).  

      1)corect cu modul de formare a veniturilor

      2) derivat din 1 ar insemna ca SAFE sa fie mult mai eficienta 

      3) SAFE face gramada de bani mai mult de pomana din subventii,dincolo 0 la AST 

      4) cel care a scris la 12'35 estimeaza ca situatia sta cam invers decat ar rezulta din 1-3 

      Am mai vazut opinii care ii dau dreptate,eu astept sa vad cum raporteaza desi cred ca in mare e just ce spune. 

      Capitalizarea SAFE e mai mult decat dubla fata de AST dar poate fi justificata in parte de faptul ca SAFE face mult servicii=desi deocamdata face mai mult subventii.Ne intoarcem totusi la 2) si ne intrebam de ce cu mai multe atuuri totusi eficienta nu inclina in partea in care ar fi evident sa se intample?

      Acum vin vremurile in care cash is king se va auzi tot mai des... 

      safe va castiga mai mult de pe pietele externe in viitor

      Ambele de laudat pana la un moment.Bugete cinstite si mai ales modificate si anuntate, rara avis la bvb! Comunicarea lor ai dreptate ca are alt stil. SAFE m a cam pierdut cand s a grabit sa bage bugetul pe 2022 inca in timpul majorarii pentru ca s o pompeze-nu se subscrisese nici jumatate in prima runda.

    Având în vedere provocările curente din acest domeniu, intenţionăm ca anul acesta să ne mărim echipa cu încă nouă experţi noi pentru a putea gestiona cererea ridicată pentru serviciile noastre. În 2022 ne vom concentra pe continuarea creşterii afacerii noastre atât la nivel local cât şi la nivel internaţional şi vom demara procedura de trecere pe Piaţa Principală a BVB. Le mulţumim acţionarilor care ne-au susţinut de-a lungul acestui an şi abia aşteptăm să atingem împreună acest obiectiv," a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb