ÎN ANUL FISCAL 2014/2015, Comenzile Alstom au crescut cu 60% faţă de anul precedent

Marius Constantin
Companii / 6 mai 2015

Compania Alstom a anunţat că în anul fiscal 2014/2015 a avut comenzi în valoare de 10 miliarde de euro, în creştere cu peste 60% comparativ cu anul fiscal 2013/2014, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Raportul comenzi/facturare, de 1,6, a fost supraunitar pentru al cincilea an consecutiv, fapt datorat, în mod notabil, semnării unui contract în valoare de 4 miliarde de euro în Africa de Sud.

Vânzările Alstom au ajuns, în anul 2014/2015, la 6,2 miliarde de euro, o creştere organică de 7%, în principal datorită livrării de trenuri suburbane, intercity şi de mare viteză în Franţa, Italia şi Germania, dar şi trenuri de mare viteză în Maroc şi tramvaie în Dubai. Ţările emergente au generat 30% din vânzări.

Venitul din operaţiuni (după cheltuielile corporative), în valoare de 318 milioane de euro, a înregistrat o creştere semnificativă de 19%.

Venitul net din activităţi continue a fost influenţat de un număr de factori excepţionali, precum clauza din acordul cu Departamentul American de Justiţie (aproape 720 milioane de euro), amortizarea de active în Rusia (circa 90 milioane de euro) şi costurile de reorganizare (aproximativ 100 milioane de euro). Venitul net din activităţi întrerupte a totalizat 104 milioane de euro.

Fluxul liber de numerar din activităţi continue (înainte de taxe şi alte obligaţii financiare), a atins 77 milioane de euro şi a fost pozitiv pe parcursul anului, cu o generare de flux de numerar de 162 milioane de euro în al doilea semestru.

Compania preconizează că vânzările vor creşte organic cu peste 5% anual, iar marja operaţională se va îmbunătăţi treptat, în intervalul 5 şi 7%.

Alstom este un grup industrial francez care activează în domeniul producţiei şi transportului energiei electrice şi în infrastructura feroviară.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb