ÎN ANUL FISCAL ÎNCHEIAT LA 31 AUGUST 2017, Profit operaţional de trei miliarde de euro pentru Ikea

Ziarul BURSA #Internaţional #Construcţii / 29 noiembrie 2017

Profit operaţional de trei miliarde de euro pentru Ikea

Ikea Group, compania care deţine majoritatea magazinelor Ikea, a raportat marţi un profit operaţional de trei miliarde de euro (3,6 miliarde de dolari) în anul fiscal ce s-a încheiat la 31 august 2017, transmite Reuters.

În precedentul an fiscal, când profitul operaţional s-a ridicat la 4,5 miliarde de euro, compania suedeză şi-a vândut subsidiarele de dezvoltare a producţiei, lanţul de furnizare şi producţie către proprietarul brandului Inter IKEA.

"Scăderea rezultatului operaţional este determinat în principal de pierderea profitului de la companiile care au fost vândute, precum şi de majorarea costurilor la Ikea Retail, necesare pentru a sprijini expansiunea şi creşterea pe multiple căi'', se arată în comunicatul Ikea, potrivit Agerpres.

Pe fondul concurenţei venite de la retailerii online, cum ar fi Amazon, Ikea a investit masiv în comerţul electronic şi servicii, lansând puncte de ridicare a comenzilor şi showroom-uri în centrele oraşelor, pentru a deveni mai accesibilă.

În timpul anului fiscal încheiat la 31 august 2017, Ikea Group a investit 3,1 miliarde de euro în magazine, reţele de distribuţie, centre comerciale, energie regenerabilă şi exploatarea pădurilor, se arată în comunicatul companiei suedeze.

Ca parte a eforturilor de adaptare la urbanizarea rapidă şi digitalizare, vor fi deschise showroom-uri în centrele oraşelor Greenwich (Marea Britanie) şi Copenhaga (Danemarca), în 2019 şi 2020, a declarat, pentru Reuters, directorul general, Jesper Brodin.

Luna trecută Ikea Group a raportat o creştere de 4% a vânzărilor anuale, la 34,1 miliarde de euro, vânzările online au urcat cu 28%, reprezentând 5% din total. În Germania, cea mai mare piaţă a Ikea, vânzările au urcat cu 2%, la 4,9 miliarde de euro.

Pe plan global, magazinele Ikea sunt deţinute de 11 francize, din care Ikea Group este cea mai mare, cu 355 de magazine la sfârşitul lunii august. Francizele plătesc 3% din vânzările lor anuale către Inter Ikea. Recent, Inter Ikea a informat că vânzările anuale totale la cele 403 de magazine Ikea s-au ridicat la 38,3 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb