ÎN CADRUL CELUI DE AL ŞASELEA PROGRAM DE RĂSCUMPĂRARE, FP a depus la ASF solicitarea pentru iniţierea unei oferte publice de cumpărare a propriilor acţiuni

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 iulie 2016

FP a depus la ASF solicitarea pentru iniţierea unei oferte publice de cumpărare a propriilor acţiuni

Wood & Company Financial Services, numit intermediar în legătură cu achiziţia de acţiuni

Franklin Templeton, administratorul de investiţii al "Fondului Proprietatea" (FP), informează că a reluat procesul de ofertă publică de cumpărare în legătură cu accelerarea celui de al şaselea program de răscumpărare. Astfel, Franklin Templeton a depus, astăzi, spre aprobare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) solicitarea pentru iniţierea unei oferte publice de cumpărare a propriilor acţiuni, în cadrul acestui program de răscumpărare, potrivit unui raport remis BVB.

Administratorul de investiţii mai informează că a numit Wood & Company Financial Services, A.S. în calitate de intermediar în legătură cu achiziţia de acţiuni şi intenţionează să numească Goldman Sachs International şi Wood & Company Financial Services, A.S. în calitate de Dealer Manageri şi The Bank of New York Mellon în calitate de Tender Agent în legătură cu achiziţia de certificate de depozit globale având la bază acţiuni suport ale Fondului ("GDR"), precizează raportul.

Prin această ofertă, Fondul intenţionează să răscumpere până la 575.000.000 de acţiuni (atât sub formă de acţiuni, cât şi de GDR-uri) de la acţionarii Fondului.

Franklin Templeton anticipează că detaliile complete ale ofertei de cumpărare, inclusiv preţul, să fie anunţate dacă şi când se va obţine aprobarea din partea ASF, care se estimează să fie primită în termen de 10 zile lucrătoare, potrivit reglementărilor în vigoare.

FP raportează, de asemenea, că execuţia zilnică a programului de răscumpărare în ceea ce priveşte acţiunile listate pe Bursa de Valori Bucureşti şi GDR-urile listate pe bursa de la Londra a fost suspendată începând cu data de 27 iunie 2016, iar orice reluare după închiderea ofertei de cumpărare va fi anunţată din timp.

"Depunerea solicitării de aprobare a ofertei publice anunţată prin prezentul raport nu reprezintă o garanţie ca Fondul va derula efectiv Oferta Publică; decizia Fondului de a demara Oferta Publică va depinde de mai mulţi factori (inclusiv condiţiile de piaţă şi aprobarea de către ASF a documentaţiei de ofertă)", subliniază sursa citată.

În primul trimestru al acestui an, FP a finalizat procesul de anulare a acţiunilor achiziţionate în cadrul celui de-al cincilea program de răscumpărare şi a continuat implementarea celui de-al şaselea program de răscumpărare. Cumpărarea fost aprobat de acţionari în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor ("AGA") din octombrie 2015.

Toate programele de răscumpărare derulate de către Fond vizează reducerea capitalului social, în conformitate cu aprobarea acţionarilor.

În cursul primului trimestru din 2016, Fondul a răscumpărat un număr total de 56.329.436 acţiuni proprii în cadrul celui de-al şaselea program de răscumpărare, reprezentând 0,5% din totalul acţiunilor emise la data de 31 martie 2016, pentru o valoare totală de achiziţie, inclusiv costuri de tranzacţionare, de peste 42,8 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb