ÎN CONFLICT DESCHIS DE ANI DE ZILE PCC SE şi Roibu văd cu ochi buni intrarea TISE la "Oltchim"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 noiembrie 2011

PCC SE şi Roibu văd cu ochi buni intrarea TISE la "Oltchim"

Deşi sunt la cuţite de ani de zile, PCC SE, acţionarul minoritar al "Oltchim" şi Constantin Roibu, directorul general al combinatului sunt de acord cu un lucru: intrarea ruşilor de la TISE în acţionariat ar fi benefică.

Ministerului Economiei a anunţat, joi, că producătorul de energie electrică rus TISE este interesat să cumpere pachetul majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT).

"Este foarte bine. Întotdeauna am fost de acord cu privatizarea combinatului", ne-a declarat Constantin Roibu, întrebat despre interesul ruşilor faţă de societatea vâlceană.

PCC SE salută faptul că o companie precum TISE este interesată de privatizarea "Oltchim", ne-a spus, vineri, Wojciech Zaremba, reprezentant PCC pentru România. Domnia sa a adăugat: "PCC SE este în continuare interesat de achiziţionarea pachetului majoritar la Oltchim şi va depune toate eforturile pentru elaborarea celei mai bune oferte în procesul de privatizare pentru a deveni acţionar majoritar la Oltchim. Chiar dacă Oltchim va fi preluată de către TISE sau de către o altă companie în urma unui proces deschis şi transparent de privatizare, grupul german PCC SE va rămâne acţionar minoritar la Oltchim şi intenţionează să coopereze cu viitorul proprietar. Cel mai important lucru în acest moment pentru PCC SE este salvarea Oltchim, elaborarea şi implementarea unui plan de dezvoltare şi de restructurare realist, bazat pe principii de business şi nu pe strategii neviabile şi falimentare precum cele ale conducerii actuale a Oltchim".

Ministrul Economiei Ion Ariton le-a prezentat ruşilor calendarul de privatizare a Oltchim, care prevede finalizarea procesului în 30 aprilie 2012 şi a invitat compania să participe la licitaţia care va fi organizată.

Privatizarea Oltchim este cerută de Fondul Monetar Internaţional. Acţionarul majoritar al Oltchim este Ministerul Economiei, cu o participaţie de 54,8%.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. da de ce vad cu ochi buni? pt ca e TISE si sunt rusi sau pt ca..in general?

    Eu cred ca statul ar trebui sa isi mai dea o sansa dupa ce a facut marea greseala de a vine arpechimul omv-ului, adica materia prima pentru combinatul valcean. ar trebui sa ii sprijine in cumpararea arpechimului si apoi sa ii dea drumul la treaba

    Nu este un secret pentru nimeni ca acest combinat nu poate functiona din cauza ca nu mai are materie prima, nu din cauza "managementului defectuos" asa cum le place ziaristilor sa spuna. Cine a vandul arpechimul sa ridice mana. Ei sunt vinovatii.

    PCCul are interese in falimentarea combinatului. Acum spun ca trebuie sa gaseasca o modalitate de reabilitarea a combinatului. Au avut sansa sa il dea pe Roibu la o parte cand omul a spus ca pleaca daca ei vin cu solutii. De ce nu au facut-o? Pentru ca nu au nimic!

    Lucrez in aceasta societate de aproximativ 23 ani(arpechim).va spun cu sufletul deschis ca daca nu era acest om roibu,se ducea totul de rapa cu acest combinat petrochimic de aproximativ 2 ani,acum era prin topitorii la combinatele de prelucrare a oteluli din austria.cu toate ca noi avem mici divergentecu conducerea oltchimului(angajatii)pe baza contractului colectiv,suntem alaturi de accest om.cum v-am zis fara el puteam pierde unele din cele mai bune combinate petrochimice din tara.salutam pe rusii de la tise ca ne da o mana de ajutor ca tare nevoie era sa avem si un gram de noroc.roibule,cu toate ca te-am injurat in unele momente dar intodeauna vom fi alaturi de tine.la arpechim sunt oameni cu capul pe umeri si stie sa faca deosebirea intre bine si rau.asa ca iti dorim succes in elaborarea acestui proiect de privatizare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb