ÎN CONTEXTUL DEZBATERII DIN PARLAMENT Gabriel Resources anunţă cheltuieli mai mari cu comunicarea

Companii / 16 noiembrie 2013

Gabriel Resources anunţă cheltuieli mai mari cu comunicarea

Gabriel Resources, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), a utilizat în primele nouă luni ale acestui an 22,8 milioane dolari canadieni din rezerve şi anunţă cheltuieli în creştere cu avizarea şi comunicarea în a doua jumătate a anului, în contextul dezbaterii din Parlament, transmite Mediafax.

Gabriel Resources, înregistrată în Canada şi listată la bursa de la Toronto, avea la finele lunii septembrie lichidităţi de 56,2 milioane dolari canadieni, potrivit unui comunicat transmis vineri de compania care deţine 80% din acţiunile RMGC.

Potrivit raportărilor anterioare, Gabriel avea la finele anului trecut rezerve de 79 milioane dolari canadieni.

"Intensificarea activităţii asociate procedurilor de avizare şi activităţilor de comunicare în ultima parte a celui de-al treilea trimestru din 2013, în contextul dezbaterii parlamentare anunţate, ar trebui să crească în continuare utilizarea numerarului pe parcursul trimestrului al patrulea din 2013", se arată în comunicat.

Un dolar canadian era cotat vineri la 0,7106 euro, respectiv 0,9557 dolari SUA.

Comisia parlamentară specială a respins, luni, cu 17 voturi "pentru" şi două abţineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea minieră de la Roşia Montană. Avizul comisiei este unul consultativ.

Gabriel Resources a înregistrat în trimestrul al treilea o utilizare a numerarului net de 3,5 milioane dolari canadieni pe lună, sumă care nu include efectul variaţiei cursului de schimb valutar şi cel al returnărilor de taxe, faţă de 3,2 milioane dolari în trimestrul al doilea.

Statul român a returnat în luna iulie companiei suma de 13,4 milioane lei, se menţionează în comunicat.

"La 18 iulie 2013, a fost încasată o returnare de 13,4 milioane lei (4 milioane de dolari canadieni) de la autorităţile fiscale române legată de taxe, penalizări şi dobânzi plătite anterior", notează Gabriel Resources.

Astfel, firma înregistrată în Canada a raportat pentru trimestrul al treilea un profit net de 2,1 milioane dolari canadieni, faţă de o pierdere de 1,7 milioane dolari canadieni în trimestrul al doilea, respectiv un rezultat negativ de 3,7 milioane dolari canadieni în perioada iulie-septembrie a anului trecut, potrivit comunicatului publicat vineri şi raportărilor anterioare.

Ca obiective pe termen scurt, Gabriel Resources vrea să evalueze exhaustiv implicaţiile concluziilor şi recomandărilor comisiei speciale din Parlament şi să ajute, acolo unde este adecvat, în progresul către un deznodământ pozitiv al problemelor ridicate, se spune în comunicat.

De asemenea, compania vrea să menţină colaborarea cu Guvernul în timpul dezbaterii din Parlament şi să continue să sublinieze "beneficiile cheie, economice, de mediu, sociale şi culturale" aduse României de proiectul minier de la Roşia Montană.

În continuare, Gabriel vrea să obţină avizul de mediu pentru proiect.

În ceea ce priveşte resursele financiare, compania înregistrată în Canada anunţă că va menţine bună administrare a rezervelor de numerar şi va maximiza valoarea generată pentru acţionari, "optimizând în acelaşi timp beneficiile pentru toate părţile interesate", se arată în comunicat.

Gabriel Resources deţine 80,69% din acţiunile RMGC, restul capitalului fiind controlat de statul român, prin Minvest Roşia Montană. Acţionarii RMGC au aprobat la 1 noiembrie transferul pachetului de 19,31% deţinut de guvern de la Minvest Deva la Minvest Roşia Montană, în urma reorganizării companiei de stat.

Acţionarii Gabriel Resources sunt fondul de hedging Paulson & Co. (16%), controlat de miliardarul american John Paulson, holdingul Electrum Global (16%), investitor în industria aurului, grupul BSG Capital (16%), controlat de omul de afaceri israelian Beni Steinmetz, cunoscut în principal pentru afaceri cu diamante în Africa, gigantul minier Newmont (13%) şi fondul de hedging Baupost Group (13%), controlat de miliardarul american Seth Klarman. Restul acţiunilor sunt flotate liber pe bursă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sa se dea drumul la proiect, ca atunci vor incepe investitiile si proiectul asta va fi cea mai mare investitie privata din tara noastra de pana acum!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb