ÎN EVENTUALITATEA UNUI NOU VAL EPIDEMIOLOGIC Guvernul se pregăteşte să sprijine cu echipamentele necesare cursurile online pentru elevi

M.A.
Miscellanea / 4 mai 2020

Guvernul se pregăteşte să sprijine cu echipamentele necesare cursurile online pentru elevi

Guvernul caută soluţii pentru dezvoltarea cursurilor online în eventualitatea declanşării unui nou val epidemiologic în această toamn, anunţă Florica Cherecheş, Vicepreşedinte al Comisiei pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citatel, obiectivul Ministerului Educaţiei este să asigure echipamentele necesare şi conexiune la internet, pentru elevii care nu deţin un dispozitiv la acest moment, în cazul în care vor fi nevoiţi să înveţe, în continuare, de acasă. Pe de altă parte, acum se pregătesc şi cursuri de formare a cadrelor didactice pentru ca predarea online să fie mai eficientă.

"Pentru PNL importantă este sănătatea elevilor, dar şi continuarea studiilor, motiv pentru care, în perioada următoare, Guvernul va veni cu un plan de reguli pentru elevi şi profesori care să vizeze şi metode de formare la distanţă pentru cele două categorii. Trebuie să fim pregătiţi ca din toamnă să desfăşurăm un învăţământ online, astfel încât să putem evita situaţia de acum. În calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru Învăţământ a Camerei Deputaţilor, urmăresc şi situaţia învăţământului particular şi salut decizia Ministerului Educaţiei de a începe un dialog cu reprezentanţii Asociaţiei Şcolilor Particulare şi ai unităţilor particulare de învăţământ din România. Este important ca şi pentru unităţile de învăţământ particulare să se găsească soluţii de sprijinire, ca şi pentru învăţământul de stat, în contextul epidemiologic din ţara noastră.", transmite deputatul PNL.

Aceasta a menţionat că, pe termen scurt, Guvernul a decis să continue acordarea a 75% din salariu pentru părinţii care stau acasă cu copiii lor şi după data de 15 mai, pe toată perioada suspendării activităţii în şcoli.

"Pentru perioada de vară, se caută soluţii ca anumite servicii pentru îngrijirea copiilor, cum ar fi creşele, programele after-school sau diverse alte activităţi educaţionale, să se poată desfăşura cu un număr redus de copii şi cu respectarea unor proceduri stricte care previn îmbolnăvirea cu noul coronavirus, astfel încât de ele să beneficieze părinţii care au nevoie. Învăţământul va intra într-o nouă etapă şi trebuie să fim pregătiţi să facem faţă noilor provocări. Sunt convinsă că dialogul pe care Ministerul Educaţiei îl are cu ceilalţi actori implicaţi va da roade şi că educaţia copiilor nu va fi afectată de criza prin care trecem.", a adăugat Florica Cherecheş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb