Compania farmaceutică americană Pfizer lansează un program-pilot de livrare a vaccinului său experimental anti-COVID-19 în patru state americane, în contextul în care producătorul farmaceutic încearcă să rezolve problemele de distribuţie ridicate de condiţiile extreme de temperatură la care trebuie păstrat vaccinul, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Vaccinul dezvoltat de Pfizer, care, pe baza datelor iniţiale, a demonstrat o eficacitate de peste 90% în prevenirea COVID-19, trebuie transportat şi păstrat la -70 grade Celsius, semnificativ sub standardul de temperatură de 2-8 grade Celsius pentru vaccinuri.
'Suntem încrezători că rezultatele acestui program-pilot de livrare a vaccinurilor va servi ca model pentru alte state ale SUA şi pentru guverne internaţionale, în contextul în care acestea se pregătesc să implementeze programe eficiente de vaccinare COVID-19', a transmis Pfizer ieri într-un comunicat.
Pentru acest program au fost selectate Rhode Island, Texas, New Mexico şi Tennessee, luându-se în calcul diferenţele dintre ele în ce priveşte mărimea totală, diversitatea populaţiei, infrastructura de imunizare şi nevoia de a ajunge la persoane din aşezări urbane şi rurale variate, notează sursa citată.
Cele patru state nu vor primi doze de vaccin mai devreme decât altele şi nici condiţii speciale în virtutea programului pilot, a precizat Pfizer.
Compania se aşteaptă să strângă suficiente date de siguranţă despre vaccin pe baza testelor pe scară largă de ultimă fază, aflate în desfăşurare, până în a treia săptămână din noiembrie înainte de a cere autorizarea pentru utilizare de urgenţă.
Pfizer şi partenerul său BioNTech SE au încheiat un acord de 1,95 miliarde de dolari pentru a livra 100 milioane de doze de vaccin guvernului SUA, care deţine opţiunea de a mai cumpăra 500 milioane de doze suplimentare.
Puţin mai devreme luni, rivalul Pfizer, compania Moderna, a anunţat că vaccinul său experimental are o eficacitate de 94,5% în prevenirea COVID-19, pe baza datelor preliminare ale testării de ultimă fază, un anunţ care a impulsionat speranţele că un vaccin împotriva bolii cauzate de noul coronavirus ar putea fi disponibil pentru inoculare în curând.
Atât vaccinul dezvoltat de Pfizer, cât şi cel al Moderna utilizează o tehnologie nouă, denumită ARN mesager sintetic, care activează sistemul imunitar împotriva virusului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Vali în data de 17.11.2020, 10:07)
sa se vaccineze altii in masa cu vaccin bazat pe o tehnologie noua (ARN mesager) - tehnologie insuficient verificata si care, totusi, e aplicata curand la scara larga.
eu o sa stau deoparte si o sa ma uit. :)
nu as baga in mine ceva ce modifica identitatea biologica la nivel de ARN .
Ii las pe altii mai curajosi sa o faca. Sau poate mai putin inclinati sa inteleaga ce baga in ei.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Vali în data de 17.11.2020, 10:11)
p.s. Aaa... inca un mic detaliu... atat Moderna cat si Pfizer in legatura cu vaccinul produs NU isi asuma nici o responsabilitate juridica cu privire la efecte secundare sau urmari nedorite.
Au precizat-o clar.
Deci... cum ziceam... succes la bagat chestii in voi .... chestii in legatura cu care nici macar producatorul nu isi asuma vreo responsabilitate (!) ....
p.s. Inca ma intreb de ce oamenii sunt prosti si trateaza o problema cu o problema (numita "solutie") si mai mare care la randul ei genereaza o problema (numita iar solutie) si mai mare ...etc... ?
1.2. Pentru că ești un sclav, Neo (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Cristian în data de 17.11.2020, 10:18)
Pentru că ești un sclav, Vali, știi și singur răspunsul, tata...
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Vali în data de 17.11.2020, 12:29)
no name calling, pls! :)
eu inteleg ca avem opinii diferite dar diversitatea e de folos, nu strica.
doar in sistemele autoritarist-dictatoriale sau in cazul persoanelor cu astfel de viziuni diversitatea nu e apreciata.
Pentru ca diversitatea e periculoasa impunerii vointei si viziunii unice.
"sclav" ? ... ok, daca zici tu asa.... eu nu ma simt - ma bucur de cea mai mare libertate (sub toate aspectele) de la momentul nasterii mele.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.11.2020, 22:11)
ARN-ul mesager , prin trascriptie inversa, poate modifica ADN-ul propriu deci produce mutatii genetice, inclusiv cancer. Nici eu nu as proba un asemenea vaccin
3. Nu am incredere
(mesaj trimis de Cristian în data de 17.11.2020, 22:31)
Nu am incredere in tehnologia ARN mesager (citiți pe net).
Nu e suficient testată și riscurile sunt mai mari că beneficiile, adică ai mai multe șanse să te vindeci spontan de Covid decat să capeți imunitate pentru că ai făcut vaccinul.
Nu recomand!
Mai ales că e fabricat de corporații aflate sub controlul FIAREI.
Categoric NU!