ÎN PERIOADA 1 IANUARIE - 9 AUGUST Unitatea de fond a "KD Maximus" a crescut cu peste 17%

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 august 2005

Fondul deschis de investiţii "KD Maximus", administrat de "KD Investments" România, a înregistrat în perioada 1 ianuarie - 9 august, o creştere a valorii unităţii de fond de 17,64%. De la lansarea pe piaţa fondurilor de investiţii, în iulie 2004, pînă la 9 august 2005, variaţia unităţii de fond a "KD Maximus" a fost de +28,5%. Conform statisticilor date publicităţii de UNOPC, "KD Maximus" a avut cea mai bună rentabilitate la sfîrşitul primului semestru al acestui an.

În prezent, valoarea totală a activului fondului deschis de investiţii se apropie de 7 milioane RON (peste 68 de miliarde de lei vechi), comparativ cu 2,7 miliarde lei în iulie 2004, la lansarea pe piaţa românească.

Ion Mincu Rădulescu, preşedintele "KD Investments", ne-a declarat: "Intenţionăm să ne situăm printre primele trei fonduri de investiţii în primii cinci ani, ca active. Ca randament, ne propunem să ne menţinem în primele trei locuri. Sperăm să administrăm 10 milioane euro, în cinci-şapte ani".

Recent, societatea de adminis-trare a investiţiilor "KD Investments" România a inaugurat un sediu secundar denumit "Punct Financiar" în Bucureşti, lansînd astfel un nou concept de servicii financiare pe piaţa românească.

O scurtă istorie a fondurilor de investiţii

În România, volumul activelor totale ale fondurilor deschise de investiţii membre UNOPC a crescut de la 2.099,6 miliarde lei (52,9 milioane euro) în 2004 la 2.556,1 miliarde lei (69,4 milioane euro) în martie 2005.

Primul fond de investiţii a fost lansat în Olanda în anul 1822, a urmat Elveţia în 1849 şi Marea Britanie aproape douăzeci de ani mai tîrziu. Englezii au dat şi prima definiţie a fondurilor de investiţii - un produs financiar care acordă investitorului cu bani puţini aceleaşi avantaje pe care le au marii deţinători de averi în a diminua riscul investiţiei în acţiuni străine şi din colonii prin diversificarea portofoliului de astfel de acţiuni.

La început, toate aceste fonduri erau închise - aveau emise un număr fix de titluri (nefiind emise în mod continuu), acestea putînd fi tranzacţionate în schimb pe o piaţă organizată.

Primul fond deschis de investiţii a fost lansat în Boston în anii 1920 şi se numea "Massachusetts Investor's Trust" (numit în prezent MFS), iar la scurtă vreme au apărut şi altele. În anii 1920 în Statele Unite existau 20 de fonduri mutuale, iar în 1980 - 413. Astăzi există peste 10.000 de fonduri mutuale numai în Statele Unite, activele lor totalizînd peste 7.000 mili-arde dolari.

Toate aceste fonduri investeau sumele atrase de la populaţie într-un singur tip de titluri financiare. În 1928 apare primul fond care investeşte banii în mai multe tipuri de titluri financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb