ÎN PERIOADA 11 OCTOMBRIE - 11 NOIEMBRIE Acţiunile Uztel au crescut cu 13,22%

VERONICA PLĂCINTESCU
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 13 noiembrie 2013

Acţiunile Uztel au crescut cu 13,22%

Remus Borza prezintă oferta UZTEL clienţilor potenţiali

din Africa

Acţiunile Uztel (simbol UZT) au adus investitorilor cele mai mari randamente din piaţă, de 13,22% (raportat la moneda euro), în perioada 11 octombrie - 11 noiembrie, potrivit unei analize a ziarului BURSA. Societatea a devansat plasamentele la bănci, atât în lei, cât şi în euro, precum şi pe cele în aur.

Acţiunile UZT erau cotate la 1,98 lei/unitate la începutul intervalului analizat şi la 2,243 lei/unitate la finele acestuia.

La o distanţă de numai 0,25 puncte procentuale de UZT s-a aflat, în perioada analizată, progresul cotaţiei iFond Financial România (IFR), care a fost de 12,97%, de la 146,25 lei/unitate, pe 11 octombrie, la 165,3 lei/unitate, pe 11 noiembrie.

Remus Borza: "Interesul pentru Uztel reprezintă o normalitate"

Interesul pe care investitorii îl manifestă pentru acţiunile Uztel descrie o stare de normalitate, consideră Remus Borza, conducătorul consorţiului de administrare al producătorului de utilaj petrolier. Domnia sa ne-a declarat: "Uztel este o companie stabilă, cu indicatori financiar-contabili foarte buni, care a înregistrat profit în ultimii doi ani şi urmează ca şi anul acesta să aibă rezultate pozitive. Este una dintre puţinele companii cu toate datoriile, comerciale şi fiscale, plătite la zi. Din aceste motive, nu ar trebui să ne surprindă interesul onest al investitorilor pentru acţiunile sale".

Un alt punct forte al companiei, în opinia lui Remus Borza, îl reprezintă reconcilierea dintre acţionarul majoritar, Asociaţia Uztel, şi consorţiul de administrare judiciară.

Avocatul ne-a precizat că, în cadrul deplasării pe care o realizează în Africa, a avut întâlniri cu înalţi oficiali din Senegal, Gambia şi Guineea-Bissau, cărora le-a prezentat oferta de produse pe care Uztel le realizează. "Africa are un potenţial enorm, din punct de vedere al resurselor naturale, multe dintre ele neexploatate. O parte a proiectelor pe care ţările de pe continent doresc să le realizeze pot fi făcute şi cu contribuţia utilajelor Uztel", ne-a mai transmis Remus Borza.

Fondul BT Index Austria ATX, administrat de BT Asset Management, a continuat să aducă câştiguri investitorilor, încă de la începutul lunii trecute, în intervalul 11 octombrie - 11 noiembrie înregistrând un progres de 5,25%, peste randamentele oferite de plasamentele în aur (1,13%), depozitele bancare în lei (0,34%) şi cele în euro (0,23%).

Tradiţionaliştii care au preferat, pe 11 octombrie, să constituie depozite în euro, ar fi obţinut cele mai bune randamente la Alpha Bank, ATE Bank, Marfin Bank şi Piraeus Bank, unde ar fi înregistrat o apreciere de 0,23%, până pe 11 noiembrie. În aceeaşi perioadă, depozitele în lei de la Credit Europe Bank au înregistrat câştiguri de 0,34%, raportat la moneda europeană.

În perioada 11 octombrie - 11 noiembrie, leul s-a depreciat cu 0,05% faţă de moneda europeană.

Ieri, uncia de aur se tranzacţiona în jurul preţului de 1,274.7 dolari, pe pieţele internaţionale.

Principalii indici bursieri au înregistrat, în ultima lună, aprecieri. Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) şi Fondul Proprietatea, a crescut cu 4,3%, în perioada 11 octombrie - 11 noiembrie. Indicele BET-XT, al primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), inclusiv SIF-urile, a avansat, în aceeaşi perioadă, cu 3,67%, iar BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat cu 3,07%.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb