ÎN PERIOADA 18-20 APRILIE, Ministrul pentru Mediul de Afaceri participă la reuniunea OECD de la Paris

Andrei Stan
Companii / 18 aprilie 2017

Alexandru Petrescu (Sursa foto: Facebook)

Alexandru Petrescu (Sursa foto: Facebook)

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, participă în perioada 18-20 aprilie, la Paris, la reuniunea Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), conferinţă ce se înscrie în demersul susţinut al Guvernului ca România să devină ţară membră OCDE, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.

"În cadrul evenimentului vor fi împărtăşite experienţe regionale şi vor fi examinate cele mai bune practici internaţionale în sprijinirea reformelor de succes, destinate impulsionării investiţiilor străine directe şi creşterii competitivităţii", susţine ministerul.

Agenda reuniunii va fi deschisă de forumul "Reforme destinate atragerii investiţiilor străine directe şi îmbunătăţirii competitivităţii în Europa de Sud-Est", sesiune moderată de ministrul Alexandru Petrescu, în cadrul căreia sunt programate discuţii interactive privind investiţiile şi competitivitatea în regiune, oferind o imagine de ansamblu a cadrului investiţional din Europa de Sud-Est, precum şi a provocărilor economiilor din regiune. De asemenea, vor fi propuse modalităţi de îmbunătăţire a abordării regionale în privinţa atragerii investiţiilor, precum şi dezvoltarea de programe regionale transfrontaliere de infrastructură pentru îmbunătăţirea accesului investitorilor la o piaţă unică, atât către furnizori, cât şi către clienţi.

Conferinţa va reuni reprezentanţi la nivel înalt ai economiilor din zece state din Europa de S-E, decidenţi din 35 de ţări membre ale OCDE, profesori universitari, antreprenori, membri ai organizaţiilor partenere internaţionale şi experţi în domeniu.

Potrivit sursei citate, pe agenda ministrului figurează o serie de întâlniri bilaterale cu personalităţi din boardul de conducere al OCDE, în cadrul cărora vor fi abordate aspecte ce ţin de îmbunătăţirea politicilor interne şi globale destinate mediului de afaceri, perspectivele programelor dedicate IMM-urilor, eforturile de a alinia nivelul educaţional la nevoile pieţei, creşterea competenţelor digitale şi de management, planul de acţiune pentru a aduce zonele rurale din România în curentul principal economic, eforturile Guvernului de creştere a ocupării forţei de muncă, în special în rândul tinerilor, precum şi perspectivele României de aderare la OCDE, în viitorul apropiat.

Cu ocazia vizitei la Paris, ministrul Petrescu va participa şi la o reuniune cu reprezentanţi ai conducerilor executive ale unor companii de top din Franţa, organizată de MEDEF - Asociaţia Întreprinderilor Franceze.

Ministerul mai susţine că evenimentul va grupa firme franceze importante, interesate să iniţieze sau să-şi extindă investiţiile în ţara noastră, cărora le vor fi prezentate noile orientări şi proiecte strategice în domeniul economic, precum şi noi oportunităţi investiţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb