În plină criză economică, Zimbabwe aruncă banii pe maşini de lux

A.P.
Internaţional / 7 iulie 2020

În plină criză economică, Zimbabwe aruncă banii pe maşini de lux

Guvernul din Zimbabwe a cheltuit milioane de dolari pe maşini de lux pentru funcţionari înalţi, în ciuda unei prăbuşiri economice din ce în ce mai profunde. Zeci de autoturisme Range Rovers şi camioane Toyota în valoare de peste 40.000 dolari, au fost distribuite ambasadorilor şi funcţionarilor de stat, anunţă The Guardian.

Analiştii spun că această mişcare constituie un nou efort de sprijinire a guvernului preşedintelui Emmerson Mnangagwa, care a preluat puterea după o lovitură de stat militară în 2017.

Zeci de modele de lux au fost distribuite către ofiţeri de armată superiori, în timp ce juniorii militari au primit vehicule mai modeste. Costul total nu a fost dezvăluit, însă o parte din achiziţii au fost confirmate de miniştri.

Sibusiso Moyo, ministrul de externe al Zimbabwei, a declarat comisiei parlamentare pentru afaceri externe că vehicule noi au fost livrate tuturor celor 50 de diplomaţi din Zimbabwe şi unui alt personal. Într-o altă audiere parlamentară, şeful comitetului pentru servicii de sănătate din Zimbabwe a confirmat că comisarii au preluat recent Range Rover Discoveries în valoare de aproximativ 50.000 de dolari fiecare.

Paulinus Sikosana a declarat că distribuirea maşinilor este o practică standard pentru birocraţii seniori.

În prezent, mii de asistente şi medici sunt în grevă pentru a protesta împotriva condiţiilor de muncă, a lipsei de echipament de protecţie şi a salariilor mici. Cea mai mare uniune de asistente medicale din Zimbabwe a declarat că inflaţia - care se ridică la 785% în fiecare an - înseamnă că membrii săi nu îşi mai pot permite obiecte medicale de bază.

Până în prezent, numărul total de cazuri confirmate de Covid-19 în Zimbabwe este de 574. u fost confirmate şapte decese, deşi există speculaţii că cifrele nu sunt fiabile din cauza unui nivel foarte scăzut de testare, explică sursa.

Enock Dongo, o asistentă medicală din Harare şi preşedintele ZINA, a spus că nu îşi poate permite să-şi hrănească familia.

Ea a spus pentru The Guardian: "Dacă te uiţi la cum evoluează preţurile la mărfurile de bază şi chirii, cu siguranţă nu te poţi aştepta ca 30 de dolari să ajungă ... Nu avem nimic."

În mai, ministrul Finanţelor a scris Fondului Monetar Internaţional şi a avertizat că Zimbabwe se confruntă cu o catastrofă economică şi sanitară.

Mnangagwa acuză starea de rău economic pe "detractori politici" fără nume. De asemenea, oficialii au acuzat în mod repetat sancţiunile internaţionale pentru problemele ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb