ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI: One United Properties înregistrează o cifră de afaceri consolidată de 908,8 milioane de lei

V.G.
Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2022

One United Properties înregistrează o cifră de afaceri consolidată de 908,8 milioane de lei

One United Properties raportează o cifră de afaceri consolidată de 908,8 milioane de lei în primele nouă luni ale anului 2022, în creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021, informează un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate, profitul brut s-a dublat faţă de anul trecut, ajungând la 479,5 milioane de lei, în timp ce profitul net a crescut cu 120%, la 421,1 milioane de lei. Grupul a investit continuu în anul 2022 în piaţa imobiliară românească, menţinând în acelaşi timp o poziţie de numerar solidă de 694,7 milioane de lei, in creştere cu 37% faţă de începutul anului. La 30 septembrie 2022, indicatorul de îndatorare brut (loan-to-value) era de 31%.

"Cel de-al treilea trimestru al anului a adus o nouă serie de creşteri semnificative la nivel de venituri pentru One United Properties, pe fondul demarării vânzărilor la noile dezvoltări autorizate, One Herăstrău Vista şi One Lake Club, precum şi datorită vânzărilor continue pentru dezvoltările care vor fi livrate în anul 2023. Accesarea împrumutului pentru achiziţia clădirii de birouri One Victoriei Plaza şi a altor finanţări pentru diverse dezvoltări au condus la o uşoară creştere a indicatorului loan-to-value brut, la 31% în T3 2022. Cu toate acestea, menţinem efectul de levier scăzut al Grupului în comparaţie cu alte companii similare din Europa. Cel mai important, datoria netă la T3 2022 este de 100 de milioane de lei, reprezentând doar 2,4% din activele contabile totale ale One United Properties, care se ridică la 4,1 miliarde de lei. Suntem încrezători că aceşti indicatori, care confirmă poziţia solidă a afacerii noastre, sunt recunoscuţi şi de acţionarii noştri, mai ales dacă analizăm din perspectiva evoluţiei preţului acţiunii ONE de la începutul anului şi până în prezent, net superioara faţă de celelalte companii europene publice imobiliare. De asemenea, volatilitatea preţului unei acţiuni ONE este la un nivel mult mai redus comparativ cu acestea", a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Creşterea cifrei de afaceri a fost susţinută de o majorare cu 15% a veniturilor din vânzarea proprietăţilor rezidenţiale, care au ajuns la 597,7 milioane de lei în primele nouă luni 2022. Venitul net din proprietăţi rezidenţiale a crescut cu 56% faţă de anul trecut, ajungând la 278,3 milioane de lei, datorită faptului că dezvoltările majore se apropie de finalizare. Acest lucru a generat o marjă netă de 47%, o apreciere de 12pp comparativ cu primele nouă luni din 2021.

În primele nouă luni din 2022, One United Properties a vândut 260 de apartamente cu o suprafaţă totală de 24.505 mp, 544 de locuri de parcare şi alte tipuri de unităţi pentru o sumă totală de 103,8 milioane de euro. La 30 septembrie 2022, 83% din apartamentele în curs de dezvoltare erau vândute, incluzând One Lake Club Faza 2 şi One Herăstrău Vista, cele mai noi dezvoltări disponibile pentru vânzare. Excluzând cele 258 de unităţi rezidenţiale nou adăugate la vânzare în T3 2022, ponderea apartamentele pre-contractate se ridica la 89%. Sumele de încasat în baza contractelor încheiate cu clienţii la 30 septembrie 2022 reprezintă 189 de milioane de euro până în 2024, dintre care 44 de milioane de euro în T4 2022, 135 de milioane de euro în 2023 şi 10 milioane de euro în 2024.

"În T4 2022, au fost adăugate 1.759 de noi apartamente în portofoliul echipei de vânzări, ca urmare a primirii autorizaţiilor pentru One Mamaia Nord 2, One High District, One Floreasca Towers, One Lake Club Faza 1 şi a deciziei de a transforma una din cele două clădiri de birouri One North Gate în dezvoltarea rezidenţiala One North Lofts, pentru care suntem în curs de obţinere a autorizaţiei de construire. Înainte de sfârşitul anului, estimăm că vom primi autorizaţia de construcţie si pentru One Lake District, o noua comunitate One care va găzdui încă 2.000 de familii. Dosarul pentru obţinerea autorizaţiei pentru One Lake District a fost deja depus la autorităţile relevante şi avem confirmarea că este 100% complet. Prin urmare, considerăm că problema temporară cu privire la stocul disponibil a fost rezolvată, iar în prezent ne axăm pe livrarea dezvoltărilor aproape finalizate, precum One Verdi Park şi One Floreasca Vista, dar şi pe accelerarea lucrărilor la noile dezvoltări autorizate, pentru care observăm o cerere tot mai ridicată", a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.

Conform sursei, veniturile din chirii, care includ veniturile generate de segmentul de birouri şi diviziile de retail, au înregistrat o creştere semnificativă, de 30 de ori, ajungând la 41,7 milioane de lei. Această creştere a fost determinată de veniturile provenite de la chiriaşii de la One Tower, clădire închiriată 100% la 30 septembrie 2022, One Cotroceni Park Faza 1, grad de închiriere de 83% la 30 septembrie 2022, dar care nu generează încă venituri integral, deoarece o mare parte a chiriaşilor se află încă în faza de amenajare. Veniturile din chirii includ şi veniturile generate de One Victoriei Plaza, clădire de birouri achiziţionată în T3 2022 şi închiriată 100%, precum şi impactul rezultatelor generate de chiriile de la Bucur Obor, care sunt consolidate în cadrul diviziei de proprietăţi comerciale. Conducerea estimează că veniturile din chirii vor continua să crească la nivel de trimestru, aducând o pondere şi mai semnificativă în T4 2022, datorită clădirilor One Victoriei Plaza şi Eliade Tower, iar începând cu 2023 şi datorită One Cotroceni Park Faza 1, care va începe să genereze chiria integrală, precum şi odată cu începerea mutării chiriaşilor în One Cotroceni Park Faza 2 (grad de pre-închiriere de 52%, dezvoltare încă nefinalizată).

În primele nouă luni din 2022, ONE a fost a 9-a cea mai tranzacţionată acţiune din punct de vedere al lichidităţii absolute, înregistrând tranzacţii de 175,4 milioane de lei şi a 13-a după lichiditatea raportată la free-float. Capitalizarea bursieră la 30 septembrie 2022 a fost de 3,2 miliarde de lei, ceea ce face din One United Properties cea mai valoroasa companie antreprenorială listată la Bursa de Valori Bucureşti. În primele nouă luni din 2022, o perioadă volatilă pentru piaţa de capital, acţiunile ONE au înregistrat o performanţă mai bună decât indicele de referinţă BET, oferind un randament total de -8,7%, o performanţă mai bună în comparaţie cu BET-TR (-10,5%), precum şi cu principalii indici imobiliari (indicele EPRA -39,5%, indicele ELUK -37,8%, indicele SX86P -41,6%).

Începând cu data de 19 septembrie 2022, acţiunile One United Properties au fost avansate în cadrul FTSE Global Equity Index Series for Emerging Europe, trecând de la categoria small cap la cea mid-cap, reflectând creşterea capitalizării bursiere, precum şi lichiditatea solidă a acţiunilor ONE, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Baieti de baieti!

    Dau dividende de cacao, dupa care fac majorari de capital cu aport in numerar astfel incat per total actionarul scoate bani din buzunar.

    1. spalatoria garda veche SIE mai merge pana o opreste de la butoane garda noua tot de la ei sau serviciile concurente si foarte invidioase

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb