ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2016, Profitul brut al Hidroelectrica a urcat la 1,13 miliarde lei, în creştere cu 29%

A.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2016

Profitul brut al Hidroelectrica a urcat la 1,13 miliarde lei, în creştere cu 29%

Hidroelectrica a înregis-trat, în primele nouă luni ale anului 2016, un profit brut de 1,133 miliarde lei, în creştere cu 29% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce marja profitului net a ajuns, în intervalul menţionat, de la 29% la 37%, potrivit unui comunicat al companiei.

Societatea a avut o cifră de afaceri de 2,406 miliarde lei şi o producţie de 13,28 TWh, mai arată datele Hidroelectrica.

Procesul de restructurare şi eficientizare prin care a trecut compania în ultimii ani a facut ca Hidroelectrica să înregistreze o EBITDA de 67% din cifra de afaceri, conform documentului.

Rezultatele obţinute de Hidroelectrica, la nivelul primelor nouă luni din acest an, sunt realizate pe fondul unei scăderi generalizate a preţurilor din piaţa de energie electrică, faţă de anul trecut, informează sursa citată.

Reprezentanţii companiei au sus-ţinut: "Acestea se datorează măsurilor implementate cu succes de societate pe linia optimizării costurilor şi veniturilor, precum şi a creşterii producţiei. În cel de-al treilea trimestru, îmbunătăţirea trezoreriei nete de la nivelul negativ de -763 milioane lei la nivelul pozitiv de 1,258 miliarde lei a fost generată de încasările operaţionale semnificative şi de rambursările efectuate în contul liniilor de credit. În luna iulie 2016, Hidroelectrica a distribuit acţionarilor dividende aferente profitului obţinut în anul 2015 în valoare de 675 milioane lei. Numărul efectiv de personal la 30 septembrie era de 3.327 salariaţi".

Producţia totală din primele nouă luni ale acestui an a fost de 13,28 TWh, obţinută în cele 207 hidrocentrale în exploatare (inclusiv cinci staţii de pompare cu rol energetic), având o putere instalată de 6.432,01 MW, potrivit datelor societăţii.

Hidroelectrica a asigurat şi disponibilitatea superioară a hidroagregatelor în corelaţie cu un program optim şi judicios privind activitatea de mentenanţă, în scopul creşterii disponibilităţii, siguranţei în funcţionare şi maximizării veniturilor prin valorificarea superioară a energiei produse, mai arată comunicatul.

Hidroelectrica este în pregătire pentru listarea la bursă a unui pachet de 15% din acţiunile companiei.

În conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, Ministerul Energiei derulează un proces de recrutare a şase poziţii de membru în Consiliul de Supraveghere al societăţii.

În urma procesului de selecţie, des-emnarea membrilor în Consiliul de Supraveghere se va face de către Adunarea Generală a Acţionarilor companiei.

Societatea este administrată în prezent în sistem dualist, de către un Directorat sub supravegherea unui Consiliu de Supraveghere provizoriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb