ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2022 Agroserv Măriuţa raportează vânzări de 54,9 milioane de lei

G.D.
Piaţa de Capital / 25 noiembrie 2022

Mădălina Cocan, Director General, Lăptăria cu Caimac

Mădălina Cocan, Director General, Lăptăria cu Caimac

Agroserv Măriuţa (BVB: MILK), companie românească de agricultură şi deţinătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, raportează vânzări de 54,9 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, o creştere uşoară, de 4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi o pierdere netă de 1 milion de lei faţă de un profit net de 3,4 milioane de lei în 2021, pe fondul provocărilor aduse de majorarea preţurilor la energie şi combustibil, precum şi inflaţie, conform unui comunicat remis redacţiei. Cu toate acestea, rezultatul net din primele nouă luni ale anului este îmbunătăţit, comparativ cu cel din primul semestru din 2022, când compania a înregistrat o pierdere netă de 1,4 milioane lei.

"În primele nouă luni ale anului am fost nevoiţi să înfruntăm o serie de provocări la care nu ne-am fi aşteptat în nici cel mai sumbru scenariu la momentul în care am decis să facem pasul către listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Declanşarea războiului a condus într-o manieră extrem de rapidă către un lanţ de evenimente nefericite care şi-au pus şi îşi pun încă amprenta asupra multor afaceri din România, inclusiv a noastră. Astfel, în loc să ne axăm doar pe aspectele de dezvoltare ale afacerii noastre, a trebuit să avem în vedere doar cum să atenuăm cât mai multe dintre provocările pe care le-am avut şi le avem de înfruntat, precum majorarea preţurilor la energie, combustibil şi inflaţia. În plus, afacerea noastră a fost lovită şi de secetă, în special în primăvară, lucru care a condus la scăderea producţiei agricole per total. Având în vedere toate aceste aspecte, rezultatele aferente primelor nouă luni ale anului nu sunt pozitive. Provocarea curentă rămâne să ţinem costurile sub control pe toate liniile de business şi să creştem vânzările produselor lactate", a declarat Mădălina Cocan, Director General, Lăptăria cu Caimac.

Potrivit sursei citate, cifra de afaceri generată de vânzarea produselor lactate, semifabricate, precum şi de mărfuri a atins valoarea de 30,1 milioane de lei, acestea având cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri totală în primele nouă luni ale anului. Veniturile din activitatea vegetală s-au ridicat la 14,7 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, în urma cultivării unei suprafeţe de puţin peste 2.500 ha. Până la finalul lunii septembrie 2022, compania a înregistrat o producţie totală vegetală de 25.753 tone, din care cultura de porumb însilozat a reprezentat 47% cea de grâu, 17%, porumb, 15%, iar cea de secară însilozată, 10%.

Veniturile din activitatea de zootehnie au înregistrat o valoare de 10,1 milioane de lei, în principal datorită vânzării de lapte crud, 7,8 milioane de lei, urmată de vânzarea de animale, 1,2 milioane de lei. În primele nouă luni din 2022, producţia totală de lapte a fost de 10,2 milioane de litri, o creştere cu 1% comparativ cu anul trecut. Prin urmare, producţia medie în primele nouă luni ale anului a fost de peste 37 tone pe zi Vârful de producţie al laptelui crud este în perioada octombrie-aprilie (trimestre patru şi unu ale anului). Fabrica a utilizat mai mult de jumătate din producţia de lapte a fermei, 58%, în creştere faţă de primul semestru al acestui an, datorită producţiei de unt.

"Având în vedere contextul anului 2022, cheltuielile la nivelul afacerii noastre au crescut într-un ritm mai rapid decât veniturile, ajungând la 78,6 milioane de lei, în primele nouă luni, ca urmare a majorării semnificative a preţurilor pentru materii prime şi consumabile. Deşi am reuşit să transferăm o parte din aceste costuri către clienţi impactul încă se vede, încă primim creşteri de preţuri de la furnizori, în special cei din UE şi prin urmare, am fost nevoiţi să revizuim bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul acesta, prin scăderea cifrei de afaceri de la 94,4 la 91,1 milioane de lei, această valoare incluzând şi tranzacţiile intra-companie. De asemenea, chiar dacă vom continua să aplicăm un management strict al costurilor, acest lucru nu va fi de ajuns şi ne aşteptăm să închidem anul curent cu o pierdere netă de 1,6 milioane de lei", a adăugat Mădălina Cocan.

În primele nouă luni din 2022, Agroserv Măriuţa a deschis o nouă unitate de producţie construită din fondurile obţinute din emisiunea de obligaţiuni MILK25E, care deţine liniile de producţie de brânzeturi şi unt. De asemenea, în luna august a acestui an, Lăptăria cu Caimac a lansat Brânza cu Smântână, un produs 100% natural, care nu conţine conservanţi, stabilizatori sau alte adaosuri. Până la finalul anului, compania are în plan lansarea a altor două noi produse.

Agroserv Măriuţa este listată pe piaţa AeRO începând cu 21 mai 2021, iar în prezent are o capitalizare de piaţă de aproximativ 67 milioane de lei, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. La trecutele raportari pastrati previziunile mult umflate.

    Raportul semestrial a fost dat pe 12.09.2022. 

    Care dintre factorii care au influentat negativ rezultatele dupa 9 luni nu era prezent si atunci?Putem cauta comentariile de aici de la rezultatele semestriale. 

    Multi enumerau inflatia,imposibilitatea pastrarii vanzarilor la produsele scumpe de nisa,costul cu dobanzile,costurile cu inputurile,seceta. 

    Si cand citesti raportul de azi ar trebui sa crezi ca astea au aparut intre 12.09 si 25.11! 

    Perspectiva anului & riscuri cheie pentru 

    S2 2022 

    PERSPECTIVA ANULUI 2022 

    Compania menține previziunile pentru 2022 așa cum au fost aprobate în cadrul AGA din 21 aprilie 2022. 

    Managementul este optimist că începutul sezonului de toamnă fără restricții, cu prezență fizică la școală, 

    coroborat cu un portofoliu extins de produse, va conduce la vânzări bune în restul anului și, ca urmare, va 

    determina recuperarea pierderii din primul semestru al anului.

    1. mesaj care surprinde esenta decaderii noilor listate, brokeri si consultanti care macelaresc actionarii impingand manageri naivi in groapa, distrugand credibilitatea, doar ca aa mai faca ei un ban dupa comisionul de listare

      Adica stati la locurili voastri tovarasi ca avem noi grije iar in spate era parapad,la care rasdace noi am mai citit asta acum 2 luni.......pai la foarte multe si unele aveau exact aceasi fraza care clar a fost scrisa din acelasi loc,secretul stiut de toti

      in trimestrul 3 au facut profit

      Printre elementele care au influentat rezultatele la noua luni sunt si urmatoarele:

      - subventiile APIA (circa 4-500.000 de lei), care aveau termen de plata in 30 Iunie a.c., nu au fost incasate nici macar cu intarziere; 

      - vanzarile vitelor pentru carne nu au tinut cont de cresterea costurilor de ingrasare, datorita afluentei de animale duse la sacrificare de catre alti fermieri, anume cei care nu au avut recolte suficiente (datorita secetei) pentru a si le putea intretine in iarna care sta sa inceapa; 

      Mai vrei sa continui sau te apuci si inveti cu ce se mananca un business complex in agricultura si productie alimentara? 

      scrie unul ceva cristal clear voi in loc de reparat proceduri si comunicare recitati balada lui cristisor logofatu'investitorii e prosti si ei nu intelege'si apoi 'viata e complexa si prezinta multe aspecte', cu vreo doua mii de fraze pe 173 de pagini si citate celebre din cand in cand isi plangea in pumni de invidie, dar cum complexul nu face unt bun cu imaginatia...

    deja se vad rezultatele bune, in T3 au avut profit si au recuperat din pierderea de la S1 , eu cred ca la finalul de an ii va prinde pe profit, o companie de perspectiva cu mult potential, ma bucur ca pot sa cumpar ieftin

    1. reminder ca esti cam imprastiat,mai ai de luat si alea 20000 la ROC1 cu care amenintai ieri

      300 ieri cu 10 azi sunt 6000 adica mai raman 2500 de luat

      noroc ca ai parte de oameni de treaba si te lasa sa dai iama prin askuri 

      am studiat piata si stiu ce va creste, am experienta de pe pietele externe, acolo sunt investitorii deschisi la minte

      Tu ai cumparat laptele prea scump al acestor vanzatori? Stii ca nu isi recicleaza sticlele pentru ca nu au cu ce?

      Era usor de observat din mesajele pline de avant propagandistic.Rusia,N.Korea?

      La pretul cu care se vinde "laptele prea scump al acestor vanzatori" este aproape o crima sa lasi la raft bunatati din lapte praf care se vand la pret egal sau chiar mai mare.

      Iar reciclarea sticlelor nu se va intampla oricum, pentru ca vorbim de recicularea acestora, care este in orizontul palpabil. 

      Pana atunci, spune-ne si noua cati dintre ceilalti isi recicleaza (nu recircula!) cartoanele, sau cati se pregatesc sa o faca? 

      Nu o fac, pentru ca ii doare-n cot de mediu, oricum, si nu vad rostul, devreme ce sunt valori mici: mici dar care se pierd la fiecare vanzare.

      Laptele lor a ramas mai ieftin chiar decit unele la plastic....m-am mirat si eu.

      Pretul laptelui este de sub 5 lei litru. Mintiti pe banda rulanta, probabil angajati ai firmei pentru ca produsele lor incep de la 8-9 lei / litru.

    Companie garantata nedelci susani-ce putea sa iasa rau dunno

    1. D-LE , DE LA nr 2.1. : FITI MAI BLAND , IN DECLARATII , VA ROG !!!!!!!!! A-TI REUSIT ''''''' SA MA DA-TI IN BALBAIALA ''''''', PE MINE , ''''''' STATY ''''''' !!!!!!!!!! LASATI-MA SA VA SPUN TUTURORA , O SCENA NU DE TEATRU , CI DE COMEDIE , DE CARE AM AVUT PARTE ACUM VREO 3 ANI , CAND INCA MAI LUCRAM LA SERVICIUL DE PAZA , INTR-O INCINTA DIN APROPIERE DE BRANESTI , IN CARE FUNCTIONAU 2 FIRME CU ACTIVITATI DIFERITE : 1 UNDE ERAM SI EU , NUMITA ''''''' ROMPRIX SRL ''''''', SI A 2 -a MAI IN FUNDUL CURTII , NUMITA '''''' TRAMAR SRL ''''''', O FIRMA DE IAURTURI SI ALTE LACTATE !!!!!!!!!!! COLEGUL MEU DE PAZA , UN OM IN VARSTA , VENEA MEREU CHERCHELIT SI VESEL LA SERVICIU , AL DRACULUI DE VESEL , LA UN MOMENT DAT !!!!!!!!!! LA UN MOMENT DAT , AM AFLAT SI MOTIVUL VESELIEI LUI : ERA UN MARE '''''' IUBITOR DE TUICA '''''''', CUMPARA RACHIU DE LA PRIVATII CARE STATEAU LA MARGINEA DRUMULUI , BEA , SI DUPA AIA , ADORMEA BINE - MERSI !!!!!!!!!!!! PUTEAI , SA-L IEI CU TOTUL , SI SA-L DUCI LA MOSKOVA !!!!!!!!!!! DAR ACUMA , ALTUL ERA BAIUL !!!!!!!!!! MAI ADUCEA INTR-O SERVIETA , INCA ''''''' 1 JUMA-TE '''''''', CAND VENEA LA LUCRU , SI NICI NU MAI RASPUNDEA LA TELEFOANELE DISPECERATULUI ''''''' CARPAT GUARD ''''''', DE CARE APARTINEAM AMANDOI !!!!!!!!! LA UN MOMENT DAT , SI DISPECERA DEVENEA ISTERICA , SI A-MI PORUNCEA SA MA DUC , SI SA VAD DACA MAI TRAIESTE !!!!!!!! LA UN MOMENT DAT , AM AVUT PARTE DE ADUNAREA ACTORILOR ch arLIE - CHAPLIN , STAN SI BRAN , SI PUIU CALINESCU !!!!!!!!!! CE SE INTAMPLA ???????? ACOLO , LA MARGINEA HOTARULUI DINTRE FIRMELE ROMPRIX SI TRAMAR , EXISTA O BARIERA , IN CARE CAINII ACIUATI DE-A LUNGUL TIMPULUI , NU AVEAU VOIE SA PATRUNDA IN PERIMETRUL SOCIETATII TRAMAR , FIIND JEGOSI , PADUCHIOSI SI NESPALATI CU ANII !!!!!!!! SOCIETATEA RESPECTIVA , A FOST AMENDATA IN REPETATE RANDURI , DE CATRE INSPECTORII ANPC , SI DE CATRE VETERINARI !!!!!!!!! COLEGUL MEU , A GASIT , 1 CAINE RAPCIUGOS , PE CARE AL HRANEA SI AI PUNEA PERIODIC , INTR-UN CASTRON APA PROASPATA SI CURATA !!!!!!!!!!!!! BUN !!!!!!!!!!! AZI ASA , MAINE ASA !!!!!!!!!!! LA UN MOMENT DAT , MA TRIMITE DISPECERA CA SA VAD DE CE NU RASPUNDE COLEGUL MEU , LA TELEFON !!!!!!!!!!! MA DUC ACOLO !!!!!!!!!! CE SA VAD ?????? SPECTACOL : IESISE PATRONUL DE LA TRAMAR SRL , AFARA DIN CLADIRE , CA SA PLECE !!!!! SI , A DAT DE BETIVAN SI DE CAINELE PLIN DE RAIE SI DE PADUCHI , CARE STATEA LANGA PAZNIC , SI SE HOLBA LA PATRON !!!!!!!!!!!!! SE ZGAIAU , UNII LA ALTII : PATRONUL , LA BETIV SI LA CAINELE MAIDANEZ , SI RESPECTIVII , LA PATRON !!!!!!!!!!! M-A BUFNIT RASUL , CAND I-AM VAZUT !!!!!!!!!!!!! DAR ASTA , NU-I NIMIC !!!!!!!!!! ABIA A IZBUCNIT CIRCUL , ACOLO : INCEPE PATRONUL SA TIPE : GONESTE D-LE , CAINELE ASTA DE AICI !!!!! IOO????? PAI CINE , IOO ????? PAI , CE , E CAINELE MEU ????? PAI DA CE , I-AL MEU ????? PAI , CE , EU L-AM ADUS AICEA ????? PAI , DA CE , EU L-AM ADUS ????? NU STIU DO - MNE , EU L-AM GASIT AICEA !!!!! DO - MNE , NU MAI MA ZAPACII !!!!!! GONESTE-L DE AICEA , A-TI ZIC !!!!! IOO !!!!! PAI CINE , IOO ????? PAI , CE , E CAINELE MEU ????? PAI , DA CE , I-AL MEU ????? PAI , CE , EU L-AM ADUS AICEA ????? PAI , DA CE , EU L-AM ADUS ????? NU STIU DO - MNE , EU L-AM GASIT AICEA !!!!! DO - MNE , DO - MNE , O SA AJUNGEM AMANDOI , LA SPITALUL DE NEBUNI !!!!!! SCURT , PE 2 : FACI CA MINE , S-AU NU FACI ????? C-EEEE ????? GONESTE-L DE AICEA , A-TI ZIC !!!!!!!!!!!!! IOO ?????? INCEPE PATRONUL DE LA FIRMA TRAMAR SRL , IN FATA MEA '''''' STATY '''''', SA SE INCHINE ......... SA-MI VINA RAU DE RAS , NU ALTA !!!!!!!!!! ch arLIE - CHAPLIN E MIC , PE LANGA CEEA CE SE INTAMPLA ACOLO .......... ATATA I-A TREBUIT BETIVANULUI MEU , CA A INCEPUT SA ZBIERE LA PATRON : CE TE INCHINI , DO - MNE , CE TE INCHINI ????? CE ????? N-AI MAI VAZUT 1 CAINE ????? DISPERAT , PATRONUL A INTRAT DE URGENTA IN PROPRIA LUI MASINA , STRIGAND LA MINE : DESCHIDE DO - MNE BARIERA ASTA , CA SA PLEC DRACULUI , DE AICI !!!!!!!! ORIUNDE , NUMAI SA FUG DE AICEA !!!!!! ZIS , SI FACUT !!!!!!!!! A MAI TRECUT 1 TURA - DOUA , SI BETIVANUL MEU , A VENIT IN VIZITA , PLICTISIT , LA MINE LA ROMPRIX SRL !!!!!!!!! A-MI SPUNE RAZAND , PRINTRE ALTELE : CAND MA VEDE PATRONUL , SE URCA REPEDE IN MASINA , SI FUGE !!!!!!!!!!!!!!! PAI , DACA L-AI DAT IN BALBAIALA ?????????? AI RASPUND EU ................ ASA SI DUMNEATA , D-LE DE LA nr . 2.1. : AI REUSIT , CA SA MA DAI , IN BALBAIALA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! BRAVO , TIE !!!!!!!!!!!!!!

      Faptul ca Nedelcu si Susanu si-au dat cu parerea nu inseamna ca "au garantat" pentru Agroserv Mariuta.

      Sa garanteze ce? Cei doi, si destui altii, nici macar nu stiu ce au cumparat. 

      Nedelcu s-a tot dat mare, peste tot, ca el are 10 ani de experienta in lactate, dar a demonstrat la fiecare pas ca nu stie ce vorbeste. 

      A sfarsit prin a cumpara actiunile unei alte companii, pe care acum o tot lauda in sus si in jos, a carui randamente sunt superioare doar pentru ca s-a limitat (pe fondul convingerilor fondatorului si in contextul pandemiei) sa replice un model existent de zeci de ani, doar ca il duce la o scara mai mare. 

      Acum, acelasi Nedelcu sare in sus cu argumente in favoarea companiei respective, cerand sa fie bagat in seama dupa ce nu a respectat o suma mai mare de argumente in favoarea MILK: nerusinare, nimic altceva! 

      Susanu a dat de pereti cu Agroserv Mariuta, comportandu-se deplorabil, dupa ce, pe tot parcursul acesteia de la listare si pana in prezent, a demonstrat si el ca nu stie ce a cumparat in plasamentul privat la care a participat, si dovedind ca nu este nimic altceva decat un speculant rizibil.

      MILK n-are nevoie sa fie "garantata" de oricine vrea sa se bage singur in seama. 

    cei care comentati nu stiti cu ce se mananca afacerea asta

    Laptaria cu caimac e brand serios 

    cele m ai bune produse de pe piata si acum ca nu au crescut preturile vor avea tot mai multi clienti  

    iar noua fabrica dubleaza vanzarile de la anul

    NU PREA STITI CE VORBITI PE AICI  

    1. Produsele sint bune, acum daca stiu sa faca afaceri si vor iesi bine, asta e altceva.

    Nu am nici 1/2 acțiune MILK dar nu pot sa nu constat ca acolo sunt oameni serioși care produc și vând lapte de vaca și iaurturi de mare calitate!

    Nu inteleg de ce nu exporta și stau agățați doar de piața interna!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb